Bende bu konu hakkında yazacaktım teşekkürler açıklamaların için kızım anasınıfına giderken bu programa bende katılmıştım ve çok yararını gördük tamamıyle uzman bir ekip tarafından hazırlanmış bir program 6 yaş çocuğu olan annelere tavsiye ederim. bu programu biz daha sonra AÇEV desteği ile Çocuk Esirgeme Kurumunda ki 6-7 yaş grubu çocuklarda uyguladık onlardanda olumlu sonuçlar aldık0-6 yaş zeka ve kişilik gelişiminde çok önemli bir evre.bu dönemi ne kadar verimli ve sağlıklı kullanırsak çocuklarımızı geliceğe o kadar iyi hazırlayabiliriz.
bunu nasıl yapmalıyız?
okul öncesi kurumlara çocuklarımızı yollayamıyorsak o zaman biz evde onların eğitmeni olabiliiz fakat genelde ebeveynler bu konuda yetersizdirler ne kadar kültürlü ,eğitimli yada eğimsiz olmaları bunu değiştirmez anne babalık deneme yanılma yöntemiyle ,yada kendi çevremizdeki anne babaları taklit ederek geliştirdiğimiz yöntemleri deneriz.oysaki bizlerin yardım alacağı, nasıl doğru yöntemleri kullanacağımızı,problemlerle nasıl başedebileceğimizi bize öğreten bizi eğiten ,eğitim proğramları vardır bunlar ;AÇEP(Aile Çocuk Eğitim Proğramı -benim ailem,0,6yaş çocuğu olan aileleri kapsar) ve AÇEV(Anne Çocuk Eğitimi Vakfı destekler 5,6 yaş grubu ana okulu eğitimi veren proğram) bu proğramlar size en yakın okullarda grup oluşturulduğunda açılabilir kayıtlar Halk Eğitim Merkezleri tarafından yaplır.HİÇ BİR ÜCRET ALINMAZ.Çocuğunuzun eğitimi için materyaller ,hikeye kitapları ücretsiz verilir.bu proğramlar,milli eğitim bakanlığı,unicef,dünya bankası,açev vb.tarafından finansal açıdan desteklenerek 7 çok geç kampanyası ile yürütülmektedir.
Merhaba paylaşımınız için çok teşekkürler. Benim 5 yaşında bir oğlum var geçen sene anaokuluna göndermek istedim fakat eğitim düzeyinde birşey alamayıp sadece oyun amaçlı faydalanacağımızı söylediler.Bu benim hoşuma gitmedi açıkçası çocuğumu birsene daha bekletip öyle göndermeyi düşünüyorum.Bu konu hakkında annelerin daha çok bilgilendirilmeye ihtiyacı var.a.s
Teşekkürler
0-6 yaş zeka ve kişilik gelişiminde çok önemli bir evre.bu dönemi ne kadar verimli ve sağlıklı kullanırsak çocuklarımızı geliceğe o kadar iyi hazırlayabiliriz.
bunu nasıl yapmalıyız?
okul öncesi kurumlara çocuklarımızı yollayamıyorsak o zaman biz evde onların eğitmeni olabiliiz fakat genelde ebeveynler bu konuda yetersizdirler ne kadar kültürlü ,eğitimli yada eğimsiz olmaları bunu değiştirmez anne babalık deneme yanılma yöntemiyle ,yada kendi çevremizdeki anne babaları taklit ederek geliştirdiğimiz yöntemleri deneriz.oysaki bizlerin yardım alacağı, nasıl doğru yöntemleri kullanacağımızı,problemlerle nasıl başedebileceğimizi bize öğreten bizi eğiten ,eğitim proğramları vardır bunlar ;AÇEP(Aile Çocuk Eğitim Proğramı -benim ailem,0,6yaş çocuğu olan aileleri kapsar) ve AÇEV(Anne Çocuk Eğitimi Vakfı destekler 5,6 yaş grubu ana okulu eğitimi veren proğram) bu proğramlar size en yakın okullarda grup oluşturulduğunda açılabilir kayıtlar Halk Eğitim Merkezleri tarafından yaplır.HİÇ BİR ÜCRET ALINMAZ.Çocuğunuzun eğitimi için materyaller ,hikeye kitapları ücretsiz verilir.bu proğramlar,milli eğitim bakanlığı,unicef,dünya bankası,açev vb.tarafından finansal açıdan desteklenerek 7 çok geç kampanyası ile yürütülmektedir.