çocuk anaokuluna gidemiyorsa aile ne yapmalıdır?

irna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
6.730
4
Çocuk Anaokuluna Gidemiyorsa Aile Ne Yapmalıdır

3 yaşından itibaren her çocuğun anaokuluna gitmesi önerilmektedir. Ülkemizde bir çok devlet okulunun anasınıfı mevcuttur ve her geçen gün de yaygınlaşmaktadır. Ancak çevresinde anaokulu bulunmayan ailelerin okul öncesi döneme ait çocuk yayınlarını takip etmelerinde yarar vardır. Anaokulları için üretilen ünite dergileri veya kavram öğreten ve bir çok beceriyi geliştiren bir çok yayın mevcuttur. Bunları takip edip günlük bir program dahilinde çocukların masa başında çalışmaya alıştırılmaları, el becerilerinin geliştirilmesi ve mümkün olduğunca yaşıtlarıyla bir arada oyun oynama olanağı sağlanması gerekmektedir. Ayrıca çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda anne-babalar için hazırlanmış yayınların okunması, anne-babalara çocuğun eğitimi sırasında ortaya çıkabilecek olası problemlerle baş etme becerisi kazandıracaktır. Okumak, öğrenmek, çalışmak konusunda anne-babanın çocuğa örnek olması ve çocukta öğrenme isteği uyandırması önemlidir. Ülkemizde bir çok çocuk eline kalemi ilkokula başladığı gün almaktadır. Çocukların öğrenebilmeleri ve beceri geliştirebilmeleri için onlara fırsat verilmesi, teşvik edilmesi ve örnek olunmasının önemi unutulmamalıdır. Çocukların çok küçük yaşlarından itibaren onların becerilerini geliştirecek oyun malzemelerinin alınması-sağlanması önemlidir. Anne-babaların çocukların gelişim dönemlerindeki zihinsel ihtiyaçları konusunda bilgilenmeleri ve bu konuda bol bol okumaları gerekmektedir. Ancak bu yolla çocukları için en uygun oyun malzemesini bulabilirler ve onları kendi ilgileri ve becerileri doğrultusunda eğitebilirler.

çok teşekürler irina bir anne olarak paylaşımından ötürü seni kutlarım.

0-6 yaş zeka ve kişilik gelişiminde çok önemli bir evre.bu dönemi ne kadar verimli ve sağlıklı kullanırsak çocuklarımızı geliceğe o kadar iyi hazırlayabiliriz.
bunu nasıl yapmalıyız?
okul öncesi kurumlara çocuklarımızı yollayamıyorsak o zaman biz evde onların eğitmeni olabiliiz fakat genelde ebeveynler bu konuda yetersizdirler ne kadar kültürlü ,eğitimli yada eğimsiz olmaları bunu değiştirmez anne babalık deneme yanılma yöntemiyle ,yada kendi çevremizdeki anne babaları taklit ederek geliştirdiğimiz yöntemleri deneriz.oysaki bizlerin yardım alacağı, nasıl doğru yöntemleri kullanacağımızı,problemlerle nasıl başedebileceğimizi bize öğreten bizi eğiten ,eğitim proğramları vardır bunlar ;AÇEP(Aile Çocuk Eğitim Proğramı -benim ailem,0,6yaş çocuğu olan aileleri kapsar) ve AÇEV(Anne Çocuk Eğitimi Vakfı destekler 5,6 yaş grubu ana okulu eğitimi veren proğram) bu proğramlar size en yakın okullarda grup oluşturulduğunda açılabilir kayıtlar Halk Eğitim Merkezleri tarafından yaplır.HİÇ BİR ÜCRET ALINMAZ.Çocuğunuzun eğitimi için materyaller ,hikeye kitapları ücretsiz verilir.bu proğramlar,milli eğitim bakanlığı,unicef,dünya bankası,açev vb.tarafından finansal açıdan desteklenerek 7 çok geç kampanyası ile yürütülmektedir.

çok haklısın canım verdiğin bilgiler içinde teşekkürler.

0-6 yaş zeka ve kişilik gelişiminde çok önemli bir evre.bu dönemi ne kadar verimli ve sağlıklı kullanırsak çocuklarımızı geliceğe o kadar iyi hazırlayabiliriz.
bunu nasıl yapmalıyız?
okul öncesi kurumlara çocuklarımızı yollayamıyorsak o zaman biz evde onların eğitmeni olabiliiz fakat genelde ebeveynler bu konuda yetersizdirler ne kadar kültürlü ,eğitimli yada eğimsiz olmaları bunu değiştirmez anne babalık deneme yanılma yöntemiyle ,yada kendi çevremizdeki anne babaları taklit ederek geliştirdiğimiz yöntemleri deneriz.oysaki bizlerin yardım alacağı, nasıl doğru yöntemleri kullanacağımızı,problemlerle nasıl başedebileceğimizi bize öğreten bizi eğiten ,eğitim proğramları vardır bunlar ;AÇEP(Aile Çocuk Eğitim Proğramı -benim ailem,0,6yaş çocuğu olan aileleri kapsar) ve AÇEV(Anne Çocuk Eğitimi Vakfı destekler 5,6 yaş grubu ana okulu eğitimi veren proğram) bu proğramlar size en yakın okullarda grup oluşturulduğunda açılabilir kayıtlar Halk Eğitim Merkezleri tarafından yaplır.HİÇ BİR ÜCRET ALINMAZ.Çocuğunuzun eğitimi için materyaller ,hikeye kitapları ücretsiz verilir.bu proğramlar,milli eğitim bakanlığı,unicef,dünya bankası,açev vb.tarafından finansal açıdan desteklenerek 7 çok geç kampanyası ile yürütülmektedir.
Bende bu konu hakkında yazacaktım teşekkürler açıklamaların için kızım anasınıfına giderken bu programa bende katılmıştım ve çok yararını gördük tamamıyle uzman bir ekip tarafından hazırlanmış bir program 6 yaş çocuğu olan annelere tavsiye ederim. bu programu biz daha sonra AÇEV desteği ile Çocuk Esirgeme Kurumunda ki 6-7 yaş grubu çocuklarda uyguladık onlardanda olumlu sonuçlar aldık

Merhaba paylaşımınız için çok teşekkürler. Benim 5 yaşında bir oğlum var geçen sene anaokuluna göndermek istedim fakat eğitim düzeyinde birşey alamayıp sadece oyun amaçlı faydalanacağımızı söylediler.Bu benim hoşuma gitmedi açıkçası çocuğumu birsene daha bekletip öyle göndermeyi düşünüyorum.Bu konu hakkında annelerin daha çok bilgilendirilmeye ihtiyacı var.a.s

Teşekkürler

Merhaba paylaşımınız için çok teşekkürler. Benim 5 yaşında bir oğlum var geçen sene anaokuluna göndermek istedim fakat eğitim düzeyinde birşey alamayıp sadece oyun amaçlı faydalanacağımızı söylediler.Bu benim hoşuma gitmedi açıkçası çocuğumu birsene daha bekletip öyle göndermeyi düşünüyorum.Bu konu hakkında annelerin daha çok bilgilendirilmeye ihtiyacı var.a.s

Teşekkürler

benim kızımda ana okulu öğr.oda şu an 5 yaş gurubuna bakıyor.burası kırsal kesim gibi bir yer,köyden gelende var.ve onlar görgü kurallarının hiç birinden haberdar değiller,konuşmaları bile düzgün değil.
oysa yarı yıl bitiminde,o çocuklarda o kadar güzel bir ilerleme varki,aileler keşke herkez gönderse diye hayıflanıyor.yani sadece oyun amaclı değil.
tabiki oyunda olacak,tutupda onlara okuma yazma öğretecek değiller.aksi halde cabuk sıkılır ve bıkarlar.eğlenceli bir şekilde eğitim veriliyor.

bunu nasıl yapmalıyız?

şu anda kızım anasınıfına gidiyor artı bende açep kursuna gidiyorum. zep adı verilen(zihinsel eğitim programı) dergiler var haftalık olarak. sizin hergün yapmanız gereken çalışmalar var içinde. kavramlar, şekiller, renkler, el becerisi, motor kas gelişimi, duygusal gelişimi vs. için hazırlanmış günlük aktiviteler. dışarıdan pahalı ünite dergilerine para vermenize gerek yok. daha fazlası bu dergilerde var.kızımın anasınıfında alınan çok bilinen bir yayınevinin dergileriyle bu zep dergilerini karşılaştırdım. farkları yok hatta daha bile iyi. hem kendiniz için de pek çok şey öğreniyorsunuz. aile planlaması, kadın hastalıkları vs. tamamen ücretsiz aynı zamanda. ayda 1 ev ziyareti adıyla öğretmen eve gelip çocuk ve sizin çalışmalarııza bakıyor. hepsinin yanında çok keyifli oluyor, birsürü paylaşımda bulunuyorsunuz.tavsiye ederim....

X