Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çocuğunuzun iki ana dili olsun ister misiniz ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

idil7448

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2010
10
0
36
İstanbul
Bu konuda neler söyleyeceksiniz çok merak ediyorum...

Henüz 1 yaşında bir çocuğum var...
Geçenlerde 0-3 yaş bir bakım evi buldum...
Fakat bu diğerlerinden farklı...
Ona sadece bakım evi denemez sanırım aynı zamanda bir dil okulu gibi birazda...
"çocuğunuzun 2 ana dili birden olsun" diyorlar...
Sadece İngiliz çocuk bakıcıları getirmişler onlar bakıyormuş çocuklara....
Ninniler bile İngilizce imiş, Bir nevii sabah çocuğu İngiltere'ye bırakıp akşam alıyorsunuz gibi...
Gerçi oldukça da lüks bir yer ve pahalı açıkçası...
Lakin çocuğun herkesden farklı olarak, avantajlı bir şekilde, 2 anadil bilerek hayata başlaması vaadi beni çok etkiledi açıkçası...
Eğer doğru ise dil öğrenmek için ileriki yaşlarında uğraşması gerekmeyecek...
Ama yinede bilemiyorum... Fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var...
Lütfen esirgemeyin... Teşekkür ederim...

Aslında bir uzmana danışmak çok daha doğru olacaktır bu konuda ama şahsi fikrim olabilir neden olmasın. Çocuklar küçükken herşeyi çok çabuk kapıyorlar. Evde Türkçe okulda tamamen ingilizce.
Ama tabi işin gelişimsel yönünü bilemiyorum. Dediğim gibi işin pirine bir sormak lazım.

Sorun olmaz diye biliyorum ben.
Aynı yurtdışında büyümüş çocuklar gibi. Evde Türkçe, kreşte başka bir dil.
Aslında çok iyi bir fırsat. İlerde dil öğrenmeye uğraşmıcak. Direk bir yabancı dil cepte başlıcak hayata.
Maddi durumunuz yeterliyse hiç düşünmeyin derim

bencede eğer maddi durumunuz iyiyse düşünün derim...
artık tek başına ingillizce bile işe yaramıyor,ikinci bi yabancı dil istiyolar.
ne kadar küçükken öğrenirlerse temelleri o kadar sağlam olur.

(KUZUM) hanımefendi söyleyince bu konuda araştırma yaptım
Çocuklar 4 yaşına kadar 4 dil birden normal olarak öğrenebiliyor diye bir yazı okudum...

ben yurt disinda yasiyorum, oglumun erken yasta baska bir dili ögrenip yabancilik cekmemesini bastan beri cok istiyordum, bilgili kisilere sordum cocugu evde 2 dillimi yetistireyim yoksa önce ana dili olan türkceyimi ögreteyim diye , onlarda bana siz önce ana dilini ögretin bunun cocukta oturmasi cok önemli demisti. Oglum ekimde 2 yasina girecek evde oldugum halde yarim günlük (3 hafta oluyor) krese verdim dil icin denebilir aslinda.. bu yüzdende durumunuz müsaitse neden olmasin ama 1 yas biraz erken degilmi , birde kac saat vermeyi düsünüyorsunuz ? Bana kresten söylenen diger tek dilli cocuklara göre konusmalari birazcik gecikebiliyormus ama bunun bir dezavantaj oldugunu düsünmüyorum.. Umarim sonuc bebeginiz icinde iyi olur ..

bence aynı anda iki dil öğrenemez, önce anadilini ve tabiki konuşmayı öğrenmeli.belli bir aşamaya gelince yabancı dili öğrenebilir.

bence önce kendi dilini dört dörtlük öğrenmeli.daha sonra dil öğreniliyor atla deve değil.bana özenti ve gereksiz geliyor bu durum.eşim de ben de çok iyi seviyede ingilizce biliyoruz vakti geldiğinde öğrendik.bence hiç gerek yok.lütfen işi bir bilene danışın o kreşe vermeden önce yavrucuk üzerinde olumsuz bir etkisi olmasın ya da gereksiz bir yük oluşturmasın.hoşçakalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…