Merhabalar benim kızım 28 aylık...Sabahları kahvaltıyı çok güzel yapar
Ek gıdaya geçtiğimizden bu yana hiç karışım falan vermedik(kızıma teyzem bakıyor da sağolsun o da biz ne anlattıysak ona göre davranıyor beslenme konusunda)..Omlet, domates, salatalık, peynir, zeytinden yer..
Aralarda meyve ya da süt veriyoruz...Sütü sade ve soğuk seviyor..Meyvelerden de armut, çilek ve karpuzun delisi kendisi :)
Öğlen yatmadan önce evde mayalanmış yoğurdundan yer...Uyuma rutini böyle, yoğurt yemeden uykuya bile yatmaz..
Uyanınca çorba, ya da evde yiyebileceği bir yemek varsa ondan yer...Pek sebze ile arası yok ama nohut, fasulye, bezelye varsa bunları da yer..
Akşamları da bizim yediğimize göre onunki de şekilleniyor..Köfte sever, pilav sever, balığa bayılır...Ona göre alternatifler uydurmaya çalışıyorum bazen..Mesela yalancı kumpir yapıyorum bazen..patatesi haşlayıp içine kabak, havuç, mantar, bezelye atıyorum küçük küçük...Bunu seviyor...ya da pilav yapıyosam oumkinin içine gene sebze katıyorum...Akşamları ne yerse yesin yanında cacık veriyorum çok seviyor...
Yatmadan önce de süt ya da meyve kendisi ne isterse bundan yer...
Ama bu düzene 2 yaşında anca ulaştı, 23 aylıkken emmeyi bıraktı anca ondan sonra düzgün yemek yemeye başladı...Yoksa ilk zamanlar inanın 5 tatlı kaşığı çorba içti diye sevindiğimi bilirim :) Bir de ek gıdayı reddettiği sadece emmek istediği dönemler de olmuştu hiç zorlamadık, doktorumuz bana ülkemizde açlıktan ölen çocuklar yok allaha şükür demişti hiç unutmuyorum...Ben kendi haline bıraktım kendisi büyüdükçe yemek yemeye başladı...
Bir de abur cuburumuz hiç yok, anca ben evde kek kurabiye muhallebi yaparım o kadar...Öyle meyveli yoğurtlarmış, bisküvilermiş bunları verince çocuklarda yemek yemeye yer kalmıyor...Bizim durumumuz böyle şimdilik iyi bir düzen tutturduk umarım hiç bozulmaz :)