• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Cocuğunuzun günlük beslenmesini anlatirmisiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Vuslatayolculuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
759
8
46
- Yurtdışı
Yani sabah öğle ikindi aksam neler yiyor?
Bide bir yasını gecmis olanlar yazsın ....

Kızım fazla et yemiyor genellikle sutlu seyleri seviyor,bı bakiyim sizin cocuklar nasıl yada nasildi?

Şimdiden tskler...

merhaba benım kızım 9 aya kadar o kadar guzel yerdı kı suan 27 aylık 9 aylıkken yedıgının yarısını yıyıor:53: sabah 1 yumurta cok sıcaklarda gun asırı verıyorum oda sarısı bazen bıtırmıyor bıle peynır yemez anca bırseyın ıcıne karıstırıcam oda tadı anlasılmıcak sekılde:50: ve bal onceden pekmezde yerdı sımdı onuda yemıyor.araogun elma yer tek yedıgı meyvedır zaten oburlerının anca suyunu ıcer yada ayran ıcer ayrana bayılır:9:oglen et,tavuk balık bunlara bayılır ama yıne az yer bazzen bızı sasırtır sebzelı yapsamda sebzesını ya yemez yada azını yer hergun aynı duzenımız yok aslında fındık yer vs. boyle gece yatmadanda sutu ıcer 2 yasına kadar anne sutu aldıgından ınek sutu ıcmezdı ve daha ıstahsızdı sımdı bıraz daha ıyı gunde 500ml ıcıyor gunluk sut.:46:bunlar dısında yesıllık sever ozellıkle taze sogan:)baklıyetını yer ama dedıgım gıbı hersyde az yer benım kızım dıyette sankı:)

Son düzenleme:
Merhabalar benim kızım 28 aylık...Sabahları kahvaltıyı çok güzel yapar :nazar: Ek gıdaya geçtiğimizden bu yana hiç karışım falan vermedik(kızıma teyzem bakıyor da sağolsun o da biz ne anlattıysak ona göre davranıyor beslenme konusunda)..Omlet, domates, salatalık, peynir, zeytinden yer..

Aralarda meyve ya da süt veriyoruz...Sütü sade ve soğuk seviyor..Meyvelerden de armut, çilek ve karpuzun delisi kendisi :)

Öğlen yatmadan önce evde mayalanmış yoğurdundan yer...Uyuma rutini böyle, yoğurt yemeden uykuya bile yatmaz..

Uyanınca çorba, ya da evde yiyebileceği bir yemek varsa ondan yer...Pek sebze ile arası yok ama nohut, fasulye, bezelye varsa bunları da yer..

Akşamları da bizim yediğimize göre onunki de şekilleniyor..Köfte sever, pilav sever, balığa bayılır...Ona göre alternatifler uydurmaya çalışıyorum bazen..Mesela yalancı kumpir yapıyorum bazen..patatesi haşlayıp içine kabak, havuç, mantar, bezelye atıyorum küçük küçük...Bunu seviyor...ya da pilav yapıyosam oumkinin içine gene sebze katıyorum...Akşamları ne yerse yesin yanında cacık veriyorum çok seviyor...

Yatmadan önce de süt ya da meyve kendisi ne isterse bundan yer...

Ama bu düzene 2 yaşında anca ulaştı, 23 aylıkken emmeyi bıraktı anca ondan sonra düzgün yemek yemeye başladı...Yoksa ilk zamanlar inanın 5 tatlı kaşığı çorba içti diye sevindiğimi bilirim :) Bir de ek gıdayı reddettiği sadece emmek istediği dönemler de olmuştu hiç zorlamadık, doktorumuz bana ülkemizde açlıktan ölen çocuklar yok allaha şükür demişti hiç unutmuyorum...Ben kendi haline bıraktım kendisi büyüdükçe yemek yemeye başladı...

Bir de abur cuburumuz hiç yok, anca ben evde kek kurabiye muhallebi yaparım o kadar...Öyle meyveli yoğurtlarmış, bisküvilermiş bunları verince çocuklarda yemek yemeye yer kalmıyor...Bizim durumumuz böyle şimdilik iyi bir düzen tutturduk umarım hiç bozulmaz :)

ben hıc yazmasamda olur :) sabah yarım yumurta bıraz peynır 60cc sut.. oglen 180cc sut.. aksam azıcık balık.. gece yatmadan 180cc sut..

ben hıc uzerıne gıtmıyorum .. ac kalınca elbet yıyor..

kızım 18 aylık bu arada

merhaba kızlar benim kızımda çok az yiyenlerden kahvaltısında hala karışım veriyorum öğle yemeğinde ise evde ne varsa ezip yoğurdun içine koyuyorum öle yiyo öğleden sonra meyveleri blendardan geçirip yediriyorum akşam da genelde makarna.ama bu durum benim çok canımı sıkıyor çünkü kızım 14 aylık ve ben hala normal yeme düzenine geçemedim :(((

şu bir gerçek ki bebekler aynı şeyleri hergün yemekten sıkılıyor yemek düzenini devamlı değiştirmek lazım hele de 1 yaşından sonra onunla yemek mevzusunda savaşmamak gerekiyor çünkü kazanan onlar oluyor uyku düzenini bozmamak lazım beslenmesini etkiliyor oğlum 1.5 yaşında sabah sekizde kalkar bu sabah eritilmiş köy peyniri biraz ekmek kayısı marmelatı domates zeytin yiyeceklerini kendi seçiyor artık önüne konanlar ne isterse parmağıyla gösteriyor banada onada kolaylık oluyor iki saat sonra parka götürdüm oynadı yoruldu eve gelince 175 ml süt içti bir muz yedi uyudu uyanınca yoğurt çorbası içecek ne kadar yemek isterse akşam kuzu ciğer kavurma ve ayran en sevdiği menü akşam önüne üzümü yıkayıp koyuyorum biraz yiyor biraz sağa sola fırlatıyor suyunu sıkıyor karışmıyorum serbest bırakınca daha iyi yiyor akşam 10 da sütünü içiyor yıkıyorum uyuyor gece bir kere süt için iki kere su için uyanıyor yediklerine seviniyorum yemediklerine üzülmüyorum relax olmak hem onun hem benim yararıma

ne güzel aile sofrasına geçebilmişsiniz ben en çok buna üzülüyorum hala karışım yiyoruz ne yapabilirim bilmiyorum :(

blendır kullanmayın artık pütürlü geldiği için ağzından atabilir ama aç olduğu yemek yemek için sabırsızlandığında pütürlü verin yemeğini biraz döker biraz yer öyle öyle alışır karışımı bırakın tek tek yesin önüne koyun kendi yesin tek tek yiyince alışır

yemeğe çok hevesli değil ben de beklemeye tahammül edemiyorum ama bu ara kahvaltısında menemen yapmaya başladım onu pütürlü olduğu halde yedi aslında eğer isterse yiyor mesela makarna çubuk kraker falan güzel çiğniyor da iş yemeğe gelince istemiyor :(

Oglum 7½ aylik oldu.

Genelde sabah ilk uyanisimizda mama iciyoruz. Sonra 1-2 saat sonra genelde pirincunu mamasi hazirlayip veriyorum. Ondan sonrada uykusuna yatiyor 10 gibi. ortalama 1-1½ saat uyuyor uyandiginda biraz oynuyor sonra sebze puresi hazirlayip yediriyorum. Bu ögünden sonra genelde disari cikariz. Disardada uyur biraz uyandiginda yanima meyveli yogurt almis olurum veya meyve püresi onu yediririm. Yanima bide mama alirim icmek isterse veririm ardindan. Aksam yemeginede genelde ya corba yediririm yada bizim aksam yemegimizden alip besinleri blenderden gecirip püre yaparim. Genelde sebzelerden, azcik et o gün ne varsa (tavuk, balik, kiyma). Varsa bide pirincpilavi tereyag ve süt katip püre yaparim. Gece uykusuna yatirmadan yine biberonda mama veririm :)
6½ ayliga kadar emzirdim.

Back