Cocugunuzu ne sıklıkla öpersiniz cok opmek zararlı mıdır

sultann3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2022
51
19
24
Arkadaşlar merhaba 2 buçuk aylık hamileyim tabi artık çocuk doğsun şöyle böyle olur hayalini kurmaya başladım ve kafamı kurcalayan bir konu kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz eşim tek çocuk daha önce abisi kanserden vefat etmiş kıyamadım sabahları aşağıya iniyorum akşamları evime çıkıyorum tek kalmasın diye ama şöyle ilk torun torun hasreti çekiyordu kardeşlerinin torunlarına bile içten ama kaynanamim şu huyu var ağzından yüzden şapır şapır öpüyor benim çocuğuma düşünemiyorum ben en nefret ettiğim şey çocuk rahatsız olur cildi hassas küçük büyük dinlemeyecek öpüp duracak ben kıyamazken napacagim eşim de anne cok öpme enfeksiyon kapar korona var demez ki annesine cok düşkün laf demeye kıyamıyor bende susarım ama sinirlenince birden ağır konuşurum cok sinir olursam onun bunu yapmamasini saglamam için ne yapmam gerek tecrübeli vardir aranız da fikir alabilir miyim evim ayrı da değil ki hafta da bir iki kez görse bide akrabaları da hep geliyor onlar da aynı şekilde yapsa hiç dayanam nefes kokusunda nefret ederim bu kendi annem babam için de geçerli çocuk büyüyene kadar çok opulmesine karşıyım.

Arkadaşlar merhaba 2 buçuk aylık hamileyim tabi artık çocuk doğsun şöyle böyle olur hayalini kurmaya başladım ve kafamı kurcalayan bir konu kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz eşim tek çocuk daha önce abisi kanserden vefat etmiş kıyamadım sabahları aşağıya iniyorum akşamları evime çıkıyorum tek kalmasın diye ama şöyle ilk torun torun hasreti çekiyordu kardeşlerinin torunlarına bile içten ama kaynanamim şu huyu var ağzından yüzden şapır şapır öpüyor benim çocuğuma düşünemiyorum ben en nefret ettiğim şey çocuk rahatsız olur cildi hassas küçük büyük dinlemeyecek öpüp duracak ben kıyamazken napacagim eşim de anne cok öpme enfeksiyon kapar korona var demez ki annesine cok düşkün laf demeye kıyamıyor bende susarım ama sinirlenince birden ağır konuşurum cok sinir olursam onun bunu yapmamasini saglamam için ne yapmam gerek tecrübeli vardir aranız da fikir alabilir miyim evim ayrı da değil ki hafta da bir iki kez görse bide akrabaları da hep geliyor onlar da aynı şekilde yapsa hiç dayanam nefes kokusunda nefret ederim bu kendi annem babam için de geçerli çocuk büyüyene kadar çok opulmesine karşıyım.
En bastan herkese karsi sinir cizin. Opmeyi birak ellerini yikamadan dokundurtma bile. Herkese karsi ayni tavri gosterdiginizi gorunce esinizde kayinvalidenizde birsey diyemez. Ama siz susup susup patlarsaniz o zaman kavga cikabilir net olun dogar dogmaz hatta simdiden kayinvaldenize alttan alttan soyleyin kirmadan. Saglikla kucaginiza alin insAllah Allah anali babali buyutsun.

Ben operim babasi da oper hatta cok operiz sapur supur ama babasi isten gelince dus alir dislerini fircalar temizler oyle dalar:) ben zaten evdeyim genelde. Ama disardan gelenlere opmemelerini soyluyorum. Kendi ailem de dahil. Kendim yaptim tabii ki opecegim ama baska kimseye bir borcum yok cocukla ilgili.

Kimse alınmasın gücenmesin diye yeni doğan bebeği öptürmeyin. Çok riskli. En baştan herkese aynı şekilde uygularsanız sıkıntı olmaz.
Ben başlıktaki soruyu okuyunca büyük çocuk sandım, onları bol bol öpüp severiz ama yeni doğan bebek öpülmez, dışarıdan gelen elini yıkamadan kucağına alamaz. Bir mikropla kalp hastası olan bebekler var, Allah korusun.

Ayrıca evet zararlı dudaktaki uçuk virüsü henüz yeni doğan bağışıklığı düşük olan bebekte ölümcül olabilir.

Esinizde size destek değilse doğum yapacgniz doktorla doğumdan önce konusun. Hocam ailede durum bu deyin, enfeksiyon riski var elinize almadan bile mutlaka el yıkayın. Öpmek çok dokunmak bunlardn enfeksiyon kapar v.b şeyler söylesin diye iyice anlatın doktora o da kesin der zaten. Başka türlü başa cikamzsnz. Hatta doktor özellikle onun ve eşinizin yanında da desin ki anlasınlar. Bu sefer doktor demişti diyeblrsnz. Ama içten içe daha hamillgn başında canıniz skmanzq sebep olan başta eşiniz ve annesine de kizmadim degil.
Psikolojik şiddet yasyrsnz ve kaynana değil eşinizin susması sebebiyle.

yenı dogmus bebek öpülmez zaten. annesı de dahil:) 1 aylık oldu kayınvalıdem annem anca kokladı çekildi. yer gok hastalık . koronanın grip enfeksıyonu gıbı sevıyeye dusmesı de bısey ıfade etmıyo. sonucta gercek bı ılacı yok. mınıcık cocugu ''olsun beeaaa herkes atlattı'' genıslıgle kucaktan kucaga veren cok tabı cevremde de. . sen sımdıden stress olma. sen annesin kurallar senın:) sımdıden kavga cıkarmaya gerek yok dogdugunda uyar bısı gordugunde lafı esırgeme:)kusen kızan önden buyursun :):duduk: eşin annesıne duskun de sımdı onun senın hamılelıgınle baba gıbı hıssettıgını dusunme dogunca bı kıymetlencek sasırcaksın :) korkma :)

X