- 23 Mart 2011
- 1.400
- 605
-
- Konu Sahibi sarikirmizim
canım tvde sürekli winx çıkmıyor ki. sadece vinx olduğu zaman ya da belli saatlerde açtırın, kapattırın. kendisi artık 6 yaşında. her şeye aklı eriyor.Bastan onlem almazsaniz sonra onune gecemezsiniz kizlar en onemlisi yemegi sakin tv karsisinda yedirmeyin bilimsel olarak kanitlanmis bisey cocuklar tv seyderken yemegi bilincisiz yiyor daha az cigniyor doydugunda deil dikkati dagildiginda yemeyi kesiyor 6 yasindaki kizima suan engel olamiyorum heleki yaz tatili sabah 7 de uyanir uyanmaz actiriyo saatlerce kapatamiyorum ne oyuncak oynama ne boyama ne faliyet ya tv izleyecek yaa surekli miziklayacak e birde kucuk bebegim var yaz tatilinde iyice ipin ucunu kacirdim ben
Bastan onlem almazsaniz sonra onune gecemezsiniz kizlar en onemlisi yemegi sakin tv karsisinda yedirmeyin bilimsel olarak kanitlanmis bisey cocuklar tv seyderken yemegi bilincisiz yiyor daha az cigniyor doydugunda deil dikkati dagildiginda yemeyi kesiyor 6 yasindaki kizima suan engel olamiyorum heleki yaz tatili sabah 7 de uyanir uyanmaz actiriyo saatlerce kapatamiyorum ne oyuncak oynama ne boyama ne faliyet ya tv izleyecek yaa surekli miziklayacak e birde kucuk bebegim var yaz tatilinde iyice ipin ucunu kacirdim ben
oyun oynatinca ve oynanan oyundan anne de keyif alıp belli edince çocuğun ekrana ihtiyaç hissetmediğini bizzat şahit oldum
Ahhh ahhh gelin birde benim eltimin oglunu gorun. Sabah kalkar kalkmaz tv acilir yemek tv karsisinda yenir bu sirada elinde ya tablet ya telefon vardir. Annesi yemegini yedirir bu sirada. Henuz 4 yasinda. Eltimde gayet bilincli bir anne aslinda ama bildiklerini pratige dokmuyor galiba cocugun tabletle tlefnla tvyle ilgilenmesi biraz isine geliyor gibi. Alt katimda oturuyorlar. Mesela bize geldiklerinde cocuk hemen basliyor cizgi film ac diye. Ben baska birsey izliyor olsam bile hic sormadan hemen kanali degistirir cizgi film acar cocuga bizde rahat rahat sohbet edelim der. Dedigim gibi hem coooook kiziyorum hemde coooook uzuluyorum. 4-5 haftaya bende dogum yapacagim. Esimle cok kararliyiz tv tlfn tablet konusunda gayet kati davranacagiz zaten cocga tablet almak nedir onu da anlamis degilim. Esim simdiden diyor annesine abisine falan cocugumun eline telefonunu tabletini vereni gorursem alip kirarim diye. Diger cocuklarin elinde gordukce elbet ozenicek biliyorum. Bende ancak o cocuklarin yaptiginin yanlis oldugunu anlatarak uzak tutmaya calisacagim malesef. Tabi en onemlisi de cocukla vakit gecirmek. Aman sussun diye tv karsisina oturtmamak. Bu konuda cok doluyum gozumun onunde o cocugun nasil yetistigini gordukce cok kiziyorum. Insallah zaman icinde boyle bir anneye donusmem. Gerci esime bu konuda cok guveniyorum cok kati ve irayetlidir bu konularda.canım tvde sürekli winx çıkmıyor ki. sadece vinx olduğu zaman ya da belli saatlerde açtırın, kapattırın. kendisi artık 6 yaşında. her şeye aklı eriyor.
Benim de 3,5 Yaşında kızım var tv ye çok meraklı izlemese de açık kalmalı müptelası yani arada babasıyla şarteli indirip aaa tv bozuldu falan yapıyorduk.yaklaşık 10 gün önce tv gerçekten bozulducok dogru biz devamli oynuyoruz kizimla. 3-4 gun izledi sonra birakti zaten. sanirim oyle 2 gun ilgisini cekti onceleri izlemiyordu cunku. Farkli geldi sanirim sonra bakti anneyle oyun oynamak daha zevkli simdi istemiyor artik. Zaten 2,5 yasinda krese baslicak gecen sene ilk isim yazdirmak olmustu 4 gun krese gidicek.
Aksamlari zaten yemekte sohbet ediyoruz, kizimda katiliyor sohbete gun icerisinde neler yaptigini falan soruyorum anlatiyor.
Bastan bilincinde olup engel olup farkli alternatifler sununca birakti izlemeyi
Canım o kadar çok tv izlenir mi? Hemde tam oyun çağında.Ahh
Ahhh ahhh gelin birde benim eltimin oglunu gorun. Sabah kalkar kalkmaz tv acilir yemek tv karsisinda yenir bu sirada elinde ya tablet ya telefon vardir. Annesi yemegini yedirir bu sirada. Henuz 4 yasinda. Eltimde gayet bilincli bir anne aslinda ama bildiklerini pratige dokmuyor galiba cocugun tabletle tlefnla tvyle ilgilenmesi biraz isine geliyor gibi. Alt katimda oturuyorlar. Mesela bize geldiklerinde cocuk hemen basliyor cizgi film ac diye. Ben baska birsey izliyor olsam bile hic sormadan hemen kanali degistirir cizgi film acar cocuga bizde rahat rahat sohbet edelim der. Dedigim gibi hem coooook kiziyorum hemde coooook uzuluyorum. 4-5 haftaya bende dogum yapacagim. Esimle cok kararliyiz tv tlfn tablet konusunda gayet kati davranacagiz zaten cocga tablet almak nedir onu da anlamis degilim. Esim simdiden diyor annesine abisine falan cocugumun eline telefonunu tabletini vereni gorursem alip kirarim diye. Diger cocuklarin elinde gordukce elbet ozenicek biliyorum. Bende ancak o cocuklarin yaptiginin yanlis oldugunu anlatarak uzak tutmaya calisacagim malesef. Tabi en onemlisi de cocukla vakit gecirmek. Aman sussun diye tv karsisina oturtmamak. Bu konuda cok doluyum gozumun onunde o cocugun nasil yetistigini gordukce cok kiziyorum. Insallah zaman icinde boyle bir anneye donusmem. Gerci esime bu konuda cok guveniyorum cok kati ve irayetlidir bu konularda.
Benim de 3,5 Yaşında kızım var tv ye çok meraklı izlemese de açık kalmalı müptelası yani arada babasıyla şarteli indirip aaa tv bozuldu falan yapıyorduk.yaklaşık 10 gün önce tv gerçekten bozulduvalla işime geldi gerçekten dedik tv bozuldu arada bozuldu Dediğimiz için olumsuz tepki vermedi.1-2 anne tv aç dedi bozuk dedim üstelemedi. Ama nereye gitsek tv yi aç diyor e o kadar da olsun diye açıyorum.tabi tv siz hayat zor şu yönden çocuk daha çok ilgi istiyor oyun istiyor bende senin gibi değişik oyuncaklar aldım.yapboz boya kalemleri oyun hamuru yüzme havuzu falan seneye de zaten kreşe başlatmayı düşünüyorum böyle böyle tv ye olan ilgisi kaybolur umarım.