• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Çocuğunuz kaç yaşındayken poposunu kendi yıkamaya başladı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Wc eğitimi bile uzun sürerken popo yıkamak şurda dursun. Benim kızım henüz 3,5 yaşında ama bence ilk okul zamannında olabilir.

valla benim oğlan 10 yaşına girdi bir senedir falan yıkıyodur .çok iyi temizlenemiyor daha.ama suç pnun değil bizim çocuğa uygun ortamı sağlayamadık birde klozetten dolayı yapamadı.bunada şükür.

Benim eltimin oğlu 2006 nisan doğumlu yazdan beri poposunu kendi yıkıyor.Bir temiz bir titiz oluyor ki.
ay ne güzel hem ufak hem erkek ama maşallah:nazar:
benimkine hala geceleri bez bağlıyoruz yıkaması kalsın-tatlicadiarzu-
kız 2003 lü heveslendi bu yaz ama ben güvenemiyorum ya

Son düzenleme:
Ooo bizim daha çok zamanımız var ama bezden kurtulduk ya buna da şükür
1 haftadır da lazımlığpa giderken pantolonunu kilodunu kendi indiryor, işini hallediyor ben temizliyorum ama donları bana toplatmıyor, kendisi topluyor, beğenmiyor haspam benim topladığımısempatiksalakcinni

ay ne güzel hem ufak hem erkek ama maşallah:nazar:
benimkine hala geceleri bez bağlıyoruz yıkaması kalsın-tatlicadiarzu-
kız 2003 lü heveslendi bu yaz ama ben güvenemiyorum ya

Seninki daha küçükmüş hayatım elleşme bebeye-tatlicadiarzu-
Kız dana kadar olmuş öğretsene netlerde fink atacağına:mymeka:
Yada boşver karısı öğretirboshayallersmile :1:

İnşallah o günleride görürüm.
Oğlum 2006 mayıs doğumlu .
Bezini henüz bu yaz bıraktık, sevincimi burada paylaşmıştım
Çişi gelince koşuyor ,kendisi eşofman ,kilodunu sıyırıyor klozete çişini yapıyor ,sifonu çekip geliyor,
Kakasında çağırıyor ,klozete oturtuyoruz ,poposunu biz temizliyoruz.
Ama sifona mutlaka kendisi basıyor.
Kliodunu falan kendisi giyiyor.
Bunlara şükrediyorum poposunu yıkamayıda zamanla öğrenecektir ,erken olduğunu düşünüyorum.
Yakın hedefimde açık tuvalete alıştırmak var ama henüz ona oturmak istemiyor.
Çünkü heryerde klozet olmayabilir alıştırmak istiyorum.
Hepimize koly gelsin.

benim oglumda mayıs 2006 dogumlu bezı bırakalı uzun zmn oldu ama henüz tuvalet temizliğini kendisi yapamıyor bıtınce beni çağırıyor.
anne bittiiiiiiiii :)

Tuvalet eğitimi eşliğinde tuvalet temizliğide verilebilir çocuğumuz tuvaletini lazımlığa ya da klozete yaptıktan sonra eline tuvalet kağıdını bikaç kat sarıp poposu önden arkaya doğru sildirilir eğer leke varsa aynı işlem tekrarlanır taa ki leke çıkmayana kadar bu arada en önemlisi temizliği çocuğumuza yaptırırken aynı zamanda vucudunun sadece ona özel olduğunu ve özellikle poposuna kendisinden başkasının dokunmaması gerektiğide söylenmelidir.

valla benim oğlan 10 yaşına girdi bir senedir falan yıkıyodur .çok iyi temizlenemiyor daha.ama suç pnun değil bizim çocuğa uygun ortamı sağlayamadık birde klozetten dolayı yapamadı.bunada şükür.

Arkadaşlar oğlum 9 yaşında ve son 1.5-2 senedir kendi başına poposunu yıkıyor yada siliyor.

ben de bu durmdan dertliyim aradım bulamadım tam konu açtım sonradan gördüm zaten açılmış konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler. benmde kızım 4.5yaşında hep ben temizliyorum ne zamana adar sürecek bilemiyorum kendine de bırakmak istemiyorum ..

aranıza yeni katıldım bayanlar herkese merhaba benim oğlumda mayıs 2006 doğumlu bırak temizlemeyi tuvaletin deliğinden korkuyor.:80:

benim kızım 5 yaşında kakasını yapınca beni çağırıyor çişini kendisi yıkayıp siliyor.yıkamadan çıkmıyor çok şükür...

Tuvalet eğitimi eşliğinde tuvalet temizliğide verilebilir çocuğumuz tuvaletini lazımlığa ya da klozete yaptıktan sonra eline tuvalet kağıdını bikaç kat sarıp poposu önden arkaya doğru sildirilir eğer leke varsa aynı işlem tekrarlanır taa ki leke çıkmayana kadar bu arada en önemlisi temizliği çocuğumuza yaptırırken aynı zamanda vucudunun sadece ona özel olduğunu ve özellikle poposuna kendisinden başkasının dokunmaması gerektiğide söylenmelidir.

:46: :46: :46: :71:

benim oğlum 2005 haziran doğumlu.yaklaşık bir yıldır kendisi yıkıyor...öyle ki çıkarken tuvaleti de bir güzel yıkıyor...:1::nazar:ben yine de kontrol ediyorum poposunu,kalıntı olmasın diye...

Back