Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Eşinizi ve evliliğinizi, düzeninizi öne sürerek açıkça istemediğinizi söyleyin

İnsanlar nasıl rahat belki sapıksınzı bunu nerden. Biliyor nasıl güveniyorlar

Ne iyi arkadaşınız. Benimle de arkadaş olur musunuz ? :)
Benim de çocuğum var . Arkadaşlarıma ne kadar güvensem de bırakamıyorum. İş konusunda benzer süreçleri yaşıyoruz. Akşam nöbeti bana geldiğinde eşim ilgilendi hep. Ne zaman ki zorlandık, iş yeri ile konuşup akşam yerine hafta sonu telafisi gibi bir şey ayarladık.

Çocuk bakmak çok çok ciddi sorumluluk. Bugün kızım ağzına Küçük top almış,boğazına kaçtı zor çıkarttım ki yanındaydım .

Çocukların ne yapacağı belli olmaz. Allah korusun benim yaşadığımı siz yaşasaydınız arkadaşınız " kırmadan nasıl söyleyim bir çocuğa bakamadığını" diye mi düşünecek? Hayır cıngarı kopartır.
İyi niyetinizi, fedakarlığınızı taktir ediyorum.

Lütfen sorumluluk almayın

Net bir ifadeyle, eşimle aramda sorun çıktı artık bakmayacağım diyin. Eğer gerçek arkadaşsa kırılmaz sizinle arkadaş kalır. Ama eğer bu cevaptan sonra size tavır alırsa sizi kullanılacak bir insan olarak görmüş demektir. En küçük hayırınızda kırılacak darılacak insandan arkadaş olmaz zaten.

Ayrıca kimsenin çocuğuna bedavadan bakmak zorunda değilsiniz. İnsanlar bu işi para karşılığı yapıyor. Arkadaşınız bana biraz kurnaz geldi. Bakalım hayır cevabından sonraki tepkisini çok merak ediyorum.

Benim başıma buna benzer birşey geldi. Bir arkadaşım sürekli çocuğunu bana bırakmaya başladı. Hatta kendini aştı, bir keresinde bir yakınının çocuğuna bakılması gerektiğinde “aa x bakar mı teklif edelim” diyerek beni aramıştı. Başkasının çocuğuna bakmam için de teklif ediyor yani. İşgüzarlık. O an kırmak istemedim, karşı tarafın da ihtiyacı olduğunu bildiğim için tamam dedim. Ama arkası kesilmeyecekti. Selamı sabahı kestim. Şu an görüşmüyoruz. Kendimi strese sokamam yani.

Çocuğu yaparken size mi guvenmis? Bu nasıl bir durum yahu? Ben mecbur muyum arkadaş senin çocuğuna bakmaya? Başına bir şey gelse Allah korusun, kim alacak o vebali? Sakin düşürmeyin gardinizi.

Ne yalan söyleyeyim hem size hem arkadaşınıza çok şaşırdım
Arkadaşınıza şaşırdım çünkü çocuğunu nasıl bu kadar kolay emanet ediyor başkalarına hiç anlayamadım. Benim çocuğum yok fakat üç kedim var. Ben ve eşim dışında emanet edebildiğim tek kişi annem. Onda da deli gibi özlüyorum onları
Size de şaşırdım çünkü bana çok cesur geldiniz. Ben bir başkasının(kendi ailem ve eşimin ailesi dışında tabii ki) ne çocuğuna ne de evcil hayvanına göz kulak olabilirdim. Çünkü ufacık bir terslikte bile direkt sorumlu siz olursunuz.
Arkadaşınız ile konuşun bence velayeti üç kişi paylaşın. Siz, annesi ve babası. Çünkü dışarıdan bu şekilde gözüküyor

Siz iyi niyetle idare etmişsiniz ama insan kullanmaya geçmiş bu konu kibar bir yolu yok sizde o çocuğa bişey olsa neler olabileceğini düşünün asla sorumluluğunu almayın bir daha hayır demeyi öğrenin lütfen

Ama en azından sizin arkadaşınız iş için falan bırakıyormuş bir tanıdığım vardı o sevgilileriyle buluşmak için bırakırdı bence sizin arkadaşınızın bırakma sebebi yinede iyimiş. Tabi ki her zaman bırakması çok yanlış belki ani bir işiniz çıktı size ayak bağı olacak güzellikle dile getirerek önünü kesebilirsiniz.

Bacın değilim kusura bakma bakamam net gıcık oldum yaa komşum iş yaparken ver basın sıkışınca getir diyo götürmüyorum ağlamasını duyuyo sana getir ağlatma dedim diyo kendi alıyor hiç anlamiycam nasıl böyle yüzsüz olunuyor

Sanki çocuğu birlikte yaptınız. Babasından çok siz sorumluluk sahibi olmuşsunuz. Konuşmakla çok iyi yaptınız. Umarım sadece ağlamakla kalmaz, bir de size küser. Gerçi hiç küseceğini sanmıyorum. Biraz tavır yapar, sonraki nöbete yine sizin kapınızda biter. Ama artık geri adım atmayın siz de. Böyle bir arkadaşınız olacağına hiç arkadaşınız olmasın daha iyi. Resmen sizi yumuşak yüzlü bulmuş mecbur bakacaksına getiriyor.

Yok artık,piskınlıkte nırvanaymıs arkadas.Bahane bulmaya bıle gerek yok,yaparken haber verseydın cocugumuz olacagını keske derım.Sankı ortak yapmısızz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…