Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Ay hala mı çocuğu size bırakma peşinde?
Siz karı koca iyi insanlarsınız belli. Ama ya olmasaydınız?
Ben o çocuğun akıbeti konusunda endişeliyim doğrusu. Umarım başına bir iş gelmez.
Sözüm ona beni güvenilir buldugu için bırakıyor, ama içimi nereden bilebilir ki? İnsanın en değerli varlığı evladı değil mi, belki dikkat etmeyeceğim Allah korusun camdan balkondan düşecek bir yerine bir zarar gelecek insan korkar güvenip bırakmaya. Ben evcil hayvanımı güvenip bırakamıyorum komşulara ya cereyanda kalırsa, ya aç bırakırlarsa korkusuyla. O yüzden bu davranışı anlamam mümkün değil

Canım sizi tanıyor ama eşinizi iyi tanımıyor. Bu da bir soru işareti. Ben artık erkeklere hiç güvenmiyorum valla.

Son düzenleme:
Asla bahane uretmeyin. Bence hemen konuşun cocuga bakici bulması hususunda. Eşim rahatsız oluyor artık parayla baktiracak birini ayarla diyin ve kurtulun. Size getirirse kusura bakma diyin yatıyorum ya da cikiyorum ben sana söylemiştim diyin bozulsun ipleri koparin.Sizi kullaniyor besbelli iste

Son düzenleme:
Merhaba geçen haftanız nasıl geçti? Var mı değişiklik?

Merhaba geçen haftanız nasıl geçti? Var mı değişiklik?
Merhaba şimdilik ciddi bir gelişme yok, ama bu durum işime yansıdı biraz malesef. Yaptıgı duygu sömürüleri sayesinde kendisi ile benzer karakterde olan şefimiz ne kadar iş varsa hepsini benden istemeye başladı. Bilinçli olarak yapıyorlar bunu, kendisi tüm gün çay kahve kısır partisi yapmakla meşguldü. O işini tamamlamadığı için benim işlerimde yarım kaldı, kendisine söyledim ama yapmadı, şefe söyledim oda xx çok yoruluyor bundan sonra bu işide sen yapacaksın dedi. Zaten fazla olan iş yüküm daha da artmış oldu. Görev tanımımız yazılı oluyor ve daha üst makamlarla görüşüp bu konuda onay almışlar bile, işin yüzde 80ini ben yapacağım bundan sonra anlayacağınız. Bir çeşit intikam yoluna gitti kendisi. Sabrediyorum. Ve ikisinede bana yaptıkları haksızlık için hakkımı helal etmiyorum. İtiraz etme lüksüm kalmadı çünkü bana sormadan tüm prosedürü zaten halletmişlerdi, tamamen planlı hareket etmiş iki kafadar

Tam olarak bilmiyorum ama bunlar belgelendirilip şikayet edilemez mi

Mobbing uyguluyorlar size. Amirinizi üst birime şikayet edemez misiniz?

Mobbing için şikayette bulunabilirsiniz. Bu şekilde görev tanımı yapamazlar iki kişinin çalıştığı yerde. Bildiğim kadarıyla bir engeli yok işin yüzde 20 sini yapması için. Resmen mobbinge uğruyorsunuz.

Hakaret etmek istemiyorum ama hani olur ya bilirsiniz bazı insanlar işten kaytarmak için aptal ayağına yatarlar, onu bilmiyorum bunu bilmiyorum diyerek ama asla öğrenmeye çabalamayarak sıyrılmaya çalışırlar bu tam o şekilde oldu işte. Ben daha üst düzey olan birim amirimizle görüştüm, adamın bana söylediği xx in kapasitesi düşük, mecburen işin çoğu sana kalıyor. Farkındayız senin çabanın ama kapasitesi bu kadar zorlasakta almıyor beceremiyor sanada iki iş oluyor onun hatalarını düzeltmek dedi ki çok haklı gerçekten onun yanlışlarını düzeltmek beni daha beter uğraştırıyordu. İnsan işi bilmeyebilir ama öğrenme çabası olur en azından, yada Allah razı olsun bunu da sen yapmışsın der. Şimdilerde öyle bir havalarda ki ben çok çalıştım şöyle yoruldum böyle yoruldum diye her gittiği birimde dert yanıyormuş :)) gerçekten bu aptallığın arkasına sığınan arkasından kapasitesi düşük, algısı düşük denmesini hazmeden insanları anlamıyorum. İki gün çocuguna bakmadık diye kadının maskesi düştü resmen, gerçek yüzü ortaya çıktı. Ya da hep böyleydi benim tahammülüm kalmadığı için şuan daha fazla batıyor gözüme. Ben şuan şey modundayım başımdan gitsin yüzünü görmeyim tüm işi kendimde yaparım yeterki hayatımda olmasın

Mobbing uyguluyorlar size. Amirinizi üst birime şikayet edemez misiniz?
Gidip anlattım ama maalesef kendiside böyle uygun gördüğünü çünkü hanımefendinin işi beceremediğini kapasitesinin yetmediğini söyledi. Aptal olmak lazım galiba bu devirde

Sabret, eninde sonunda ilk amirinle de kötü olacak. Bir yerde çıkarları çatışacak ve amir de amirlik yapacak. Kıyıda sessizce bekle ve izle. Kendini yıpratmadan, yapabildiğin kadar işleri yap mesai saatini bitir ve evine git. Esasında kapasite meselesi filan değil, salak ayağına yatıyor, onun da hakkından gelecek biri çıkar, senden bulmasın.

Siz o birimden gitmeye bakın napın edin, maskesi hepten düşsün. Kim çalışıyor kim yoruluyor o zaman belli olur.

Siz o birimden gitmeye bakın napın edin, maskesi hepten düşsün. Kim çalışıyor kim yoruluyor o zaman belli olur.
Bende öyle düşünüyorum, şuan için bunada onay vermiyorlar ama tekrar tekrar konusup zorlayacağım

Bende öyle düşünüyorum, şuan için bunada onay vermiyorlar ama tekrar tekrar konusup zorlayacağım
Bağlı olduğunuz sendika falan varsa onlar konuşsun. Gerekirse yoğun, batık bitik bir birime gideyim, artık burda dayanamıyorum deyin.

Elbette bencede kapasite meselesi değil, sadece algısı düşükmüş rolü yaparak işini böyle yürütüyor. Yoksa ben üstün zeka değilim aramızda o anlamda bir fark yok ortalama zekaya sahip herkesin yapabileceği bir iş

Gidip anlattım ama maalesef kendiside böyle uygun gördüğünü çünkü hanımefendinin işi beceremediğini kapasitesinin yetmediğini söyledi. Aptal olmak lazım galiba bu devirde
Sanırım kamudasiniz, konuştuğunuz kişinin üstü yok mu , ya da onun da üstü, yazılı olarak onlara şikayet edebilirsiniz, mobbing suç çünkü ve o kişiyle aynı maaşı alıyorsunuz. Ay benim çalıştığım yerde de vardi böyle biri , şef te ona kıyamazdı, ömür törpüsü. Sizin biriminiz değişemez mi

Devlet işi her türlü yürür, sen olmasan ben olmasam da yürür. O yüzden kendini yıpratma, yetişmiyorsa yetişmiyor. Sıkma canını, gün okur devran döner. Görürsün o kişi gün gelecek duramayacak orada başka birime geçecek.

Yapabildiğinizi yapın kalacak olan kalsın. Bu kadar yetiştirebiliyorum dersiniz siz de. Israrla iş isterlerse de onun birimini değiştirsinler. Madem bu işi beceremiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…