- 22 Kasım 2021
- 3.878
- 7.120
-
- Konu Sahibi Mavisaclikadin
is disinda bir konu konusmayin.Çocuğu almalari icin aramam söz konusu olamaz çünkü görünürde iyi bir aile olduklarına kanaat getirir kim görse. İstemiyorum derken sesimi yukseltmem gerek sanırım algilayabilmesi icin. Tamamen muhabbeti keseyim diyeceğim ama birlikte calisiyoruz işin belli bir kısmını o bir kısmını ben yapıyorum. Yani mutlaka is geregi konusmak zorundayiz birbirimizden bagimsiz calisamiyoruz, ben is yapmasam o calisamaz, o yapmasa ben calisamam malesef durum bu şekilde olduğu için ciddi bie tartisma icine giremiyorum, ama daha sert söyleyeceğim kusura bakma ben senin cocuguna bakmak zorunda degilim mümkünse sende evime barkima gelme diye
Berk seni özledi dediğinde ben Berki hiç özlemedim de pis pis gül.BÇocuğu almalari icin aramam söz konusu olamaz çünkü görünürde iyi bir aile olduklarına kanaat getirir kim görse. İstemiyorum derken sesimi yukseltmem gerek sanırım algilayabilmesi icin. Tamamen muhabbeti keseyim diyeceğim ama birlikte calisiyoruz işin belli bir kısmını o bir kısmını ben yapıyorum. Yani mutlaka is geregi konusmak zorundayiz birbirimizden bagimsiz calisamiyoruz, ben is yapmasam o calisamaz, o yapmasa ben calisamam malesef durum bu şekilde olduğu için ciddi bie tartisma icine giremiyorum, ama daha sert söyleyeceğim kusura bakma ben senin cocuguna bakmak zorunda degilim mümkünse sende evime barkima gelme diye
ben Berki hiç özlemedim de pis pis gül.
Bu kadın sizinle sürekli “mecbur” diye konuşuyor. Galiba gerçekten ona hizmet etmeye mecbur olduğunuzu düşünüyor. Bakın siz telefonu açmayınca mecburiyet ortadan kalkmış.Arkadaşlar geçen gün hatırlarsanız aradığında acmamistim. Bugün dediki esi ile tartismis o gün çocuğunu alıp bana gelecekmis. Saat 22.00da aramisti beni o saatte insan insana oturmaya gider mi üstelik eşim de evde bunu bildiği halde. Sen açmadın bende dışarı çıktım dedi bende dedim benim eşim rahatsiz olur eşim misafir sevmiyor biri gelsin gitsin istemiyor eve kusura bakma dedim. Hala daha mecbur gelecektim acsan diyo. Vallahi cildirmalik ya delirtecek beni bu kadın. Gelme deyince insan ne anlar saka gibi gercekten cildirdim sinirden tüm gün ağrılar girdi başıma
Konu sahibi fazla naif ve karşı taraf bu durumu çok iyi manipüle edebiliyor.Bu kadın sizinle sürekli “mecbur” diye konuşuyor.
Bana güvenme hic, ben her zaman musait olmuyorum hemde esim rahatsiz oluyor sen kendine baska birini bul cocugu birakacak gerekirse parasiyla bakici tut bir üç gun değil bes gün degil kalici çözüm bulman lazim dedim ama yok anlamak istemiyor. Aslinda anliyor ama isine gelmiyor bi insan bu kadar lafa ragmen anlamamis olamaz heralde istenmedigini. Defalarca dedim son bir haftada bana getirme bak istemiyorum, kapıya geldi kapiyi acmadim aradi telefonu acmadim ne icin aramistin demek icin geri dönüş bile yapmadim ama sonuc ne, hala israr peşinde israr ederek beni bezdirecegini düşünüyor muhtemelen ayip olmasin diye MECBUR kabul edecek diye düşünüyorKonu sahibi fazla naif ve karşı taraf bu durumu çok iyi manipüle edebiliyor.
Mecbur dediği an neden mecburum ki ne alaka dese yetecek belki
Zaten hatanın büyüğü bende cok taviz verdim kendimden, yeri geldi cocuga acidin yeri geldi buna acıdım ama bir yerde durur dedim hep. Durmadı katlanarak artti istekleri ve artik bende sabır kalmadi daha fazla katlanamiyorum malesef, oda eski samimiyetimizden yüz bularak isteklerini dayatmaya calismaya devam ediyor. Özel hayatında da büyük sorunları var çocuğundan kaçıyor esinden kaciyor beni bir care gibi görüyor bunu kendisi de söyledi. Sen benim dayanağımsin diye. Vicdani olarak üzerime yüklüyordu böyle sözler soyleyerek beni manipule etti ama artik hic etkilenmiyorum. Hepimiz insaniz hepimizin hayatinda olumsuz seyler olabilir birbirimize destek olmakta guzel ama bu durum artik derdini benim üstüme atmak oluyor. Çocuğunu bir dert olarak görüyor resmen katlanamadigini sürekli dile getiriyor ve beni de sanki bakicisiymisim gibi görüyor. Allah yardimcisi olsun ama benden de uzak olsun baska care bulsun istiyorum. Bir sürü kadin var ailesi olmadan bosanan cocuguna bakan çalışan. Onlardan ne farki var kendi başının caresine bakmayi ogrenmeli çocuğunun sorumlulugunu almayi bilmeli, bakamiyorsa da velayeti eşine verip yoluna tek devam etmeli bu kısım beni ilgilendirmiyor kendi vereceği bir karar. onun sorunlari artik beni ve evliligimi etkiledigi icin arkadasligimi devam ettirmeme karari aldım. Bundan sonra ne sorununu dinlerim ne bir el uzatırım benden buraya kadar. Acıma acinacak hale gelirsin dedikleri duruma getirdi beni resmenİş hayatından çok uzak kaldım çocuktan sonra ama kendi eski tecrübemle söylüyorum keşke en başından sınırlı bir dialoğunuz olsaymış. İş yerindeki işleyiş yüzünden mecbur daha sert ama sakin bir şekilde konuşacaksınız. Delirirse bile sakin kalıp sözünüzü söyleyip tınlamadan işe devam edeceksiniz mecbur. Akşam eve mi geldi, müsait değiliz deyip yollayacaksınız.
Yorumlarda bir arkadaş yazmıştı, eşiniz onun eşini arayıp durumu ve rahatsız olduğunu söylese olur mu acaba.Bana güvenme hic, ben her zaman musait olmuyorum hemde esim rahatsiz oluyor sen kendine baska birini bul cocugu birakacak gerekirse parasiyla bakici tut bir üç gun değil bes gün degil kalici çözüm bulman lazim dedim ama yok anlamak istemiyor. Aslinda anliyor ama isine gelmiyor bi insan bu kadar lafa ragmen anlamamis olamaz heralde istenmedigini. Defalarca dedim son bir haftada bana getirme bak istemiyorum, kapıya geldi kapiyi acmadim aradi telefonu acmadim ne icin aramistin demek icin geri dönüş bile yapmadim ama sonuc ne, hala israr peşinde israr ederek beni bezdirecegini düşünüyor muhtemelen ayip olmasin diye MECBUR kabul edecek diye düşünüyor
Esimle aramizin sürekli cat kapi gelmeleri yüzünden açıldığını bu konu yuzunden ciddi anlamda tartistigimizi esimin sinirden evden çıkıp gittigini söyledim ama olayin kendisiyle alakasi yokmus gibi hic üzerine alınmadı senin eşinde bir değişik ne var cocuk sanki onu mu yiyecek dedi. Bu bende bardağı taşıran son damla oldu, dün oldu bu konuşma. Beni umursamayan benim evliligime verdigi zarari umursamayan kadından banane, cocugundan banane diyorum artikEsinizde sizin gibi kırmaktan çekinir mi.Kapıya gelirse esiniz çıkıp sürekli tartışıyoruz artık gelme dese. Telefonla arayınca müsait değil ben açtım ne var diye sorsa memnuniyetsizliğini söylese olmaz mı .
Eşi de ondan beter ikisi aynı karakterdeler, anlamaz yani gecenin bi saati karisinin kalkip benim evime esim evdeyken gelmesinden rahatsiz olmayan adam esim arayinca mi utanacak. Ve ben kendim çözmek istiyorum bu konuyu, zaten yeterince eşime yansidi ve siniri bozuldu daha fazla ona yansıtmak istemiyorum.Yorumlarda bir arkadaş yazmıştı, eşiniz onun eşini arayıp durumu ve rahatsız olduğunu söylese olur mu acaba.
"Asıl değişik sensin" deseydiniz.Esimle aramizin sürekli cat kapi gelmeleri yüzünden açıldığını bu konu yuzunden ciddi anlamda tartistigimizi esimin sinirden evden çıkıp gittigini söyledim ama olayin kendisiyle alakasi yokmus gibi hic üzerine alınmadı senin eşinde bir değişik ne var cocuk sanki onu mu yiyecek dedi. Bu bende bardağı taşıran son damla oldu, dün oldu bu konuşma. Beni umursamayan benim evliligime verdigi zarari umursamayan kadından banane, cocugundan banane diyorum artik
Eşinin haberi var mı gece vakti size geldiğinden?Eşi de ondan beter ikisi aynı karakterdeler, anlamaz yani gecenin bi saati karisinin kalkip benim evime esim evdeyken gelmesinden rahatsiz olmayan adam esim arayinca mi utanacak. Ve ben kendim çözmek istiyorum bu konuyu, zaten yeterince eşime yansidi ve siniri bozuldu daha fazla ona yansıtmak istemiyorum.
Ay yemin ediyorum ceylinin yengesi ve abisi 1, sizin arkadaşınız 2. Yuzsuzlukte sinir tanımıyorlar.Eşi de ondan beter ikisi aynı karakterdeler, anlamaz yani gecenin bi saati karisinin kalkip benim evime esim evdeyken gelmesinden rahatsiz olmayan adam esim arayinca mi utanacak. Ve ben kendim çözmek istiyorum bu konuyu, zaten yeterince eşime yansidi ve siniri bozuldu daha fazla ona yansıtmak istemiyorum.
Bekar insanın çocuk bakmasına çok karşıyım, tabi eğer mesleği değilse. Hem güvenli değil hem de daha çocuğu olmadan tahammülü azalacak diye. Sizde tahammül filan bırakmamış.Zaten hatanın büyüğü bende cok taviz verdim kendimden, yeri geldi cocuga acidin yeri geldi buna acıdım ama bir yerde durur dedim hep. Durmadı katlanarak artti istekleri ve artik bende sabır kalmadi daha fazla katlanamiyorum malesef, oda eski samimiyetimizden yüz bularak isteklerini dayatmaya calismaya devam ediyor. Özel hayatında da büyük sorunları var çocuğundan kaçıyor esinden kaciyor beni bir care gibi görüyor bunu kendisi de söyledi. Sen benim dayanağımsin diye. Vicdani olarak üzerime yüklüyordu böyle sözler soyleyerek beni manipule etti ama artik hic etkilenmiyorum. Hepimiz insaniz hepimizin hayatinda olumsuz seyler olabilir birbirimize destek olmakta guzel ama bu durum artik derdini benim üstüme atmak oluyor. Çocuğunu bir dert olarak görüyor resmen katlanamadigini sürekli dile getiriyor ve beni de sanki bakicisiymisim gibi görüyor. Allah yardimcisi olsun ama benden de uzak olsun baska care bulsun istiyorum. Bir sürü kadin var ailesi olmadan bosanan cocuguna bakan çalışan. Onlardan ne farki var kendi başının caresine bakmayi ogrenmeli çocuğunun sorumlulugunu almayi bilmeli, bakamiyorsa da velayeti eşine verip yoluna tek devam etmeli bu kısım beni ilgilendirmiyor kendi vereceği bir karar. onun sorunlari artik beni ve evliligimi etkiledigi icin arkadasligimi devam ettirmeme karari aldım. Bundan sonra ne sorununu dinlerim ne bir el uzatırım benden buraya kadar. Acıma acinacak hale gelirsin dedikleri duruma getirdi beni resmen
Var tabiki gecen aksam kapima geldiginde esi ile tartisarak gelmis adam biliyor sesini çıkarmıyor, umursamıyor isterse disqrda gezip evine gece 1de 2de gelsin hayatta karismazEşinin haberi var mı gece vakti size geldiğinden?
Anladım, o zaman kocasına hiç bulaşmayın daha da çirkinleşir bu olay. Aynı işyerinde çalıştığınız için yüzyüze bakacaksınız diye çok sert konuşmamıza karşıydım ama ne şekilde konuşursanız konuşun arkadaşınız umursamıyor söylediklerinizi. İlk iş günü öğle tatilinde bir daha konuşun ama bu defa yalnız konuşmayın, işyerinden amiriniz yada güvenilir bir iki kişi olsun yanınızda. Böyle böyle böyle oldu ve benim eşim artık rahatsız oluyor evimin huzuru bozuluyor sana yardımcı olamayacağımı söyledim ama sen aynı davranışlara devam ediyorsun. Artık işyeri dışında bir ilişkimiz olmasını istemiyorum, bu konuyu da seninle yalnız konuşmayı istemedim yarın öbür gün bir sorun olursa neyin ne olduğu bilinsin diye bu şekilde konuşmayı tercih ettim şeklinde bir konuşma yapmanızı tavsiye ederim.Var tabiki gecen aksam kapima geldiginde esi ile tartisarak gelmis adam biliyor sesini çıkarmıyor, umursamıyor isterse gece 1de 2de gelsin hayatta karismaz
Kardeşim olsa yegenim olsa kendi cocugum olsa elimden gelenin fazlasini yaparim ama bir baskasi icin bu kadari gerçekten artik enayilik oluyor iyilik diyemiyorum ben buna. Sanki benim cocugum olsa kendisi benim çocuğuma mi bakar, bu durumdan bagimsiz olarak çok zor bir animda cok hasta oldugum bir süreçte bana yardim edebilecekken bilincli olarak yardim etmemisti. (İs ile ilgiliydi) Şöyle bir düşünüyorum nedense hep benim ona faydam olmus hem özel hayatta hem iş hayatında. Karşılık bekleyerek yapilmaz bazi şeyler ama hastaneden serum yeyip gelen ayakta duramayan birine de o haldeyken al bu işler senin ben benimkini yaptım görüşürüz deyip çıkıp gitmezsin, benim ona o kadar iyiligim olmusken kendisi isler bana kalir korkusuyla direk toz olmuştu. Bu şekilde parca parca yasanmis o kadar cok olay var ki, is hayatinin klasik cekememezlik durumlari bunu bir yerde anliyorum yalaka insanlar hayatin her yerinde var ama işin boyutu benim özel hayatima evime kadar taştığı için bu kadar kızgınım. Yoksa is ile ilgili bir sorun olsa hic takmam umurumda olmaz evime gelip kapimi kapatinca nasilsa kimse yok der esimle keyfime bakarim, bu kadin bu hakkimi elimden almaya çalışıyor:)))Bekar insanın çocuk bakmasına çok karşıyım, tabi eğer mesleği değilse. Hem güvenli değil hem de daha çocuğu olmadan tahammülü azalacak diye. Sizde tahammül filan bırakmamış.
Mesleğim var çalışamıyorum. Ara sıra evden aldığım ufak tefek işler var ama adam gibi çalışmam imkansız eşim bazen evde bile olmuyor. Hanımefendi de bıraksın işi ya da zorlanıyorsa parasını versin baktırsın akşamları. Bir akıllı kendisi.
Teşekkür ederim en başından beri çok yardımcı olmaya çalıştınız hem siz hem de diger arkadaşlar. Bende sizin gibi düşünüyorum özel olarak degil herkesin içinde konusacagim kendisiyle neyin ne oldugunu herkes bilsin saklayacak utanacak bir şeyim yok nasılsaAnladım, o zaman kocasına hiç bulaşmayın daha da çirkinleşir bu olay. Aynı işyerinde çalıştığınız için yüzyüze bakacaksınız diye çok sert konuşmamıza karşıydım ama ne şekilde konuşursanız konuşun arkadaşınız umursamıyor söylediklerinizi. İlk iş günü öğle tatilinde bir daha konuşun ama bu defa yalnız konuşmayın, işyerinden amiriniz yada güvenilir bir iki kişi olsun yanınızda. Böyle böyle böyle oldu ve benim eşim artık rahatsız oluyor evimin huzuru bozuluyor sana yardımcı olamayacağımı söyledim ama sen aynı davranışlara devam ediyorsun. Artık işyeri dışında bir ilişkimiz olmasını istemiyorum, bu konuyu da seninle yalnız konuşmayı istemedim yarın öbür gün bir sorun olursa neyin ne olduğu bilinsin diye bu şekilde konuşmayı tercih ettim şeklinde bir konuşma yapmanızı tavsiye ederim.
Mümkünse amirinizin de olduğu bir ortam olsun, bu kadın size işyerinde sıkıntı çıkartacak gibi, önceden önleminizi alın. Üzülmeyin artık, uygun bir şekilde bu konuyu halledeceğinize inanıyorum ben.Teşekkür ederim en başından beri çok yardımcı olmaya çalıştınız hem siz hem de diger arkadaşlar. Bende sizin gibi düşünüyorum özel olarak degil herkesin içinde konusacagim kendisiyle neyin ne oldugunu herkes bilsin saklayacak utanacak bir şeyim yok nasılsa