- 30 Kasım 2019
- 11.810
- 37.432
-
- Konu Sahibi Mavisaclikadin
Çocuk bakası bu kadar yoksa doğurmasaymış bari. Her gün her gün çocuk başkasına bırakılıp plan mı yapılır yahu...Akşam için planı varmış çocugu nereye bıraksam falan diye konusuyordu lafı ortaya atıyor ama aslında bana söylüyor, hiç üzerime alınmadım ayağa kalktım çantamı alıp iyi akşamlar herkese deyip çıktım sonra kime bıraktı ne yaptı hiç bilmiyorum. Anladığı dil bu sanırım, hala istemediğimi açıkça söylememe rağmen benden medet ummasını ben anlayamıyorum
yani annesi düşünmüyorsa onun düşünmesi de mi size kaldıBen bunu defalarca anlatmaya çalıştım hatta yazık başına bir şey gelmesin diye kendim bakayım diye bile düşündüm ama artık bir yere kadar. Umarım bir şey olmaz ama artık benim elimden bir şey gelmez
Çocuğunun da dahil olacağı planlar yapsın hanımefendi. Birçok çalışan çocuklu insan var herkes nasıl yapıyorsa o da öyle yapsınAkşam için planı varmış çocugu nereye bıraksam falan diye konusuyordu lafı ortaya atıyor ama aslında bana söylüyor, hiç üzerime alınmadım ayağa kalktım çantamı alıp iyi akşamlar herkese deyip çıktım sonra kime bıraktı ne yaptı hiç bilmiyorum. Anladığı dil bu sanırım, hala istemediğimi açıkça söylememe rağmen benden medet ummasını ben anlayamıyorum
Birkaç kere eşiniz rahatsız olduğunu evli olduğunuzu birbirinize vakit ayırmanız gerektiğini ima edebilirsiniz.Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.
Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.
Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.
Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.
Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
Annesi düşünmüyor siz niye düşünüyorsunuz. Ne anneler var dışarı sürekli çocuklarıyla çıkan. Bu kadının nasıl bir planı varmış ki çocuğunu alamayacak kadar bir anne olduğunu idrak edememiş bazı eğlencelerden ya fedakarlık yapacaksın yada yanına alacaksın. Yakında çocuğu sizin kapıya bırakıp kaçarda hazırlıklı olunBen bunu defalarca anlatmaya çalıştım hatta yazık başına bir şey gelmesin diye kendim bakayım diye bile düşündüm ama artık bir yere kadar. Umarım bir şey olmaz ama artık benim elimden bir şey gelmez
Akşama plan?Akşam için planı varmış çocugu nereye bıraksam falan diye konusuyordu lafı ortaya atıyor ama aslında bana söylüyor, hiç üzerime alınmadım ayağa kalktım çantamı alıp iyi akşamlar herkese deyip çıktım sonra kime bıraktı ne yaptı hiç bilmiyorum. Anladığı dil bu sanırım, hala istemediğimi açıkça söylememe rağmen benden medet ummasını ben anlayamıyorum
Böyle insanlar var malesef. Çocuk var sonuçta artık o da o evin bir parçası. Sürekli bir gezme tozma planı, ardından ‘ çocuğu nereye bıraksak?’ Bırakma kardeşim, her planını çocuksuz yapma, çocuk yokmuş gibi davranma. Gideceğin gezmeyi de tatili de çocuğa göre ayarla.Kadın cidden normal değil.
İnsan çocuğunu planım var diye oraya, buraya bırakır mı?
Sizin için demiyorum ama çocuğun başına herşey gelebilir bıraktığı yerlerde.
Allah korusun yavrucağızı.
Ne annesi, ne babası normal insanlar değil.
siz bişey dediniz mi cevap olarak ya da başkasıBöyle insanlar var malesef. Çocuk var sonuçta artık o da o evin bir parçası. Sürekli bir gezme tozma planı, ardından ‘ çocuğu nereye bıraksak?’ Bırakma kardeşim, her planını çocuksuz yapma, çocuk yokmuş gibi davranma. Gideceğin gezmeyi de tatili de çocuğa göre ayarla.
Çok sinir oluyorum bu duruma ( kimseyi mağdur etmeden yaşanan kaçamakları saymıyorum tabi, illaki olacak). Bir yakınım şey diyor, ‘ tatile gideceğiz ama çocuğu bırakacak yer bulamadık’. Çocuk 3 yaşında ve daha hiç deniz görmemiş, niye o da gidemiyor illaki bir yerlere itekleniyor anlamıyorum.
Dedim tabiki demez miyim. Çok eğlenir, aslında çocukların daha çok ihtiyacı var apartmanlarda ziyan oluyorlar, fırsatları değerlendirmek gerek vs vs. Sonuç onunla yolu çekemem ben oldu. Daha fazla da bir şey söyleyemedim.siz bişey dediniz mi cevap olarak ya da başkası
kıyamam ben yaa.. eğer baika tatile de gidilmiyorsa yani tek gidilecek tatil oysa hele hiç
Çok ilginç sanki çocuğun ebeveynisiniz de ortada bırakmışsınız gibi davranmış. Size forumda rastlıyorum hep naif yorumlar yapıyorsunuz, çokta beğeniyorum tarzınızı. Bu kadar naif birinin arkadasligi maalesef hep ayni oluyor. Kırmak istemiyorsunuz hakları zannediyorlar. Gerçekten çok yüzsüzce.Arkadaşlar konuştum. Son gelişmeleri paylaşıyorum. Açıkça anlattım eşimin işten eve yorgun geldiğini, eve geldiğinde dinlenmek istediğini, çocuğu bize sürekli getirdiği zaman eşimin rahatsız olduğunu aramızın bozulduğunu ve bu yüzden bakamayacagımı söyledim. Vardiyalı çalıştığımız zamanda benim başka bir arkadaşa müsait olmadığımda yaptırdıgım gibi parayla kendi yerine göndermesini veya çocugu parayla baktıracak birini bulması gerektiğini benim her zaman müsait olmadığımı eşimle bir hayatımız olduğunu ve eşimin çocuk sesinden gürültüsünden hoşlanmadığını bu yüzden de yapabileceğim bir şey olmadığını kusura bakmaması gerektiğini söyledim. Ağladı, ağladı, ağladı. Ben sana ne yaptım çocuğum sana ne yaptı vs dedi bağırdı çağırdı milleti başımıza topladı. Güzellikle çözemeyeceğimi biliyordum ama en azından denemiş oldum. Yorum yazan herkese teşekkürler
Çok ilginç sanki çocuğun ebeveynisiniz de ortada bırakmışsınız gibi davranmış. Size forumda rastlıyorum hep naif yorumlar yapıyorsunuz, çokta beğeniyorum tarzınızı. Bu kadar naif birinin arkadasligi maalesef hep ayni oluyor. Kırmak istemiyorsunuz hakları zannediyorlar. Gerçekten çok yüzsüzce.
Benim 4 çocuklu arkadaşım var kac kez teklif ettim, eşinle tek çıkmak istersen bir nefes almak istersen bakarım diye çünkü ailesi baska şehirde ve yıllardır eşiyle hic tek dışarı çıkamadı. Ona rağmen bana tesekkur eder ama hic gel bak demedi.
Gerçek arkadaşlıkta kullanma yoktur ki arada bir olsa kullanma demezdim. Ben kendim teklif etmiştim mesela kabul bile etseydi arkadaşım kullanma olmazdı. Hatta mutlu olurdum ona eşiyle zaman geçirmesine sebep olacağım için. Ona rağmen kabul etmedi ki bir de surekli olacak. Bu arkadaşlık değil.
Ben anlıyorum. Yüzsüzlükle vuran çıkarcı kişilik işte.Akşam için planı varmış çocugu nereye bıraksam falan diye konusuyordu lafı ortaya atıyor ama aslında bana söylüyor, hiç üzerime alınmadım ayağa kalktım çantamı alıp iyi akşamlar herkese deyip çıktım sonra kime bıraktı ne yaptı hiç bilmiyorum. Anladığı dil bu sanırım, hala istemediğimi açıkça söylememe rağmen benden medet ummasını ben anlayamıyorum
E kötü alıştırmışsınız, hemen vazgeçmesini düşünmeniz fazla iyi niyetlice. Açıkçası bazı çocuklu kadınlar sanıyor ki çocuğu olmayan ve çocuk özlemi çeken hemcinsleri ay falanca çocuğu verse de baksam diye ölüp bitiyorlar. Kendince iyilik ettiğini bile düşünüyor size , emin olun.Akşam için planı varmış çocugu nereye bıraksam falan diye konusuyordu lafı ortaya atıyor ama aslında bana söylüyor, hiç üzerime alınmadım ayağa kalktım çantamı alıp iyi akşamlar herkese deyip çıktım sonra kime bıraktı ne yaptı hiç bilmiyorum. Anladığı dil bu sanırım, hala istemediğimi açıkça söylememe rağmen benden medet ummasını ben anlayamıyorum
Çok teşekkür ederim mesajınız mutlu hissettirdi ☺ sizin gibi de insanların iyi niyetini suistimal etmeyen arkadaşlar iyi ki var ❣Ay evet bana da arkadaşlarım hep teklif eder hatta eşimle evde baş başa akşam yemeği yiyelim değişiklik olsun diye, çocuğa bakmayı teklif eden arkadaşım bile oldu. Ben de hiç bırakmıyorum ama bir yandan da kendimi güvende hissediyorumBir şey olursa bu insanlar çocuğumun yanında olur diye. Çünkü yaşadığımız yerde kimsemiz yok. Sizin gibi arkadaşlar iyi ki varlar
Bu devirde çocuklarınızı gözünüzün önünden ayırmayın.Her gün neler okuyoruz.siz bişey dediniz mi cevap olarak ya da başkası
kıyamam ben yaa.. eğer baika tatile de gidilmiyorsa yani tek gidilecek tatil oysa hele hiç