• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu ayakta sallayarak büyütenler buyrun..

Nesliha_n

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2012
138
0
46
İçel Mersin
oğlumu 4 ay boyunca hiç ayağımda sallamadım
4.ayda ben ağır bir rahatsızlık geçirdim ve maalesef ayağımda sallamaya başladım
bebekliğinden beri uyku sorunumuz vardı daha yeni yeni düzeliyor
şimdi 2 yaşında ve sallamadan nasıl uyuturum bilemiyorum
çünkü 6 ay önce sırtını sıvazlıyarak tıpışlayarak uyutmaya çalıştım
başarısızlıkla sonuçlandı

bu konudan muzdarip olanlar veya fikri olanlar...
bizde yararlanabilir veya dünyada tek olmadığımızı anlarız :44:

4.ayda ben ağır bir rahatsızlık geçirdim ve maalesef ayağımda sallamaya başladım

benimde kızım 2.5 yaşında 3.ayını bitirince salladım hala sallanıyor 2yaşında denedim ama olmuyor kendi başına yatamıyor uykudan çok şımarıyor yada ağlıyor tek kalamıyor ne yapmalıyız

kızımı bende bikaç defa ayakta sallamak istedim ama kızım sevmedi beşik salladım yedi ay daha sonra kendi kendine uyumaya başladı çok şükür uykusu gelince emziğiyle bide bebeği var onsuz asla uyumaz onu alır yatar hemen yanına bebek koyun ben yedi aylıkken bebeğini vermeye başladım ama malesef o bebekten başkada bebek almıyor.kaç tane bebek aldım hiçbirini istemıyor yıkayıp yıkayıp aynı bebegı veriyorum :37:

ben hala ayakta sallıyorumkızım 3 yasında rahat aslında 5 dkda uyuyor
:1:

:nazar: maşaallah diyeyimde

aha aha :43: çok nadiren 15 dk uyuduğu oluyor
artık sallamaktan kalça kemiklerime varana kadar bütün kemiklerim ağrıyor :43:

yaa hiç büyütmüş bu dönemleri atlatmış olan yokmu nasıl bırakcaz

Son düzenleme:
benım oglumda 20 aylık 2-3 aydır sallayarak uyutuyorum oncesınde yanı kucukken emzırıp salıncaga koyuyoordum cok gazlı bı bektı baska turlu uyumuorud sonra büyüyüp salıncak tasımamaya baslayınca sadece emzırerek uyutuyordum ama yarım saatı buluyordu ve artık süt azalınca dalamıyodu göğsümde hemd eben artık bunalmıstım bu durumdan koyuyodum gerı uyanıyodu mesela süt vermeye basladım bıberonla ama arkasına ayagımda sallıyorum cok gec dalan bı cocuk gene yarım saat sallıyorum yanı bende belımden rahatsızım o yuzden artık kenıd kendıne uyumayı ogrenmesını ıstıyorum dun denedım sütü ısıttım odasına geldık yastıgı besıgıne koydum oglumuda koydum bende yanındakı teklı koltuga basımı koydum elımı besıkten uzattım hadı oglum nennen yapıcaz dıey ama nafıl eyatmadı bıel dırek ayaga kalkıp agladı da agaldı mecburen gene ayagımda sut ıctı ve salladım uyudu bende alsıtırmak ıstıyroum kızalr yontemlerımızı burda yazlım ahngısı tutarsa vazgecmeyelım elbet ogrenecekler yanı bunu yapan cocuklar var oyle deıl mı bızm cocuklarımız neden yapmsaın bızım elımızde bence sadece emek ve sabır gerekıyo ıste hepımız ekolay gelsın bakalım bu gece nası yapcaz:1:

:nazar: maşaallah diyeyimde

aha aha :43: çok nadiren 15 dk uyuduğu oluyor
artık sallamaktan kalça kemiklerime varana kadar bütün kemiklerim ağrıyor :43:

yaa hiç büyütmüş bu dönemleri atlatmış olan yokmu nasıl bırakcaz

Kızım yakında 4 olacak... Ben kurtardım... Bir gün baktım artık ayaklarım dayanmıyor, "Bitti" dedim. Artık büyüdüğünü ayaklarımın çok ağrıdığını söyledim. Ağladı tabi...Bir ağladı, iki ağladı...Yanına yatağa yatmaya başladım uykusu gelince.Mecbur kabullendi, cünkü bıraktım dedikten sonra hiç ayağımda sallamadım.Annen hasta dedim. Yalnız ben bazı konularda taviz vermeyenlerdenim.Kızım onu biliyor... Açıklama yaparım, sebeplerini anlatırım, başlarda direnirdi ama zafer benim :9:

benım oglumda 20 aylık 2-3 aydır sallayarak uyutuyorum oncesınde yanı kucukken emzırıp salıncaga koyuyoordum cok gazlı bı bektı baska turlu uyumuorud sonra büyüyüp salıncak tasımamaya baslayınca sadece emzırerek uyutuyordum ama yarım saatı buluyordu ve artık süt azalınca dalamıyodu göğsümde hemd eben artık bunalmıstım bu durumdan koyuyodum gerı uyanıyodu mesela süt vermeye basladım bıberonla ama arkasına ayagımda sallıyorum cok gec dalan bı cocuk gene yarım saat sallıyorum yanı bende belımden rahatsızım o yuzden artık kenıd kendıne uyumayı ogrenmesını ıstıyorum dun denedım sütü ısıttım odasına geldık yastıgı besıgıne koydum oglumuda koydum bende yanındakı teklı koltuga basımı koydum elımı besıkten uzattım hadı oglum nennen yapıcaz dıey ama nafıl eyatmadı bıel dırek ayaga kalkıp agladı da agaldı mecburen gene ayagımda sut ıctı ve salladım uyudu bende alsıtırmak ıstıyroum kızalr yontemlerımızı burda yazlım ahngısı tutarsa vazgecmeyelım elbet ogrenecekler yanı bunu yapan cocuklar var oyle deıl mı bızm cocuklarımız neden yapmsaın bızım elımızde bence sadece emek ve sabır gerekıyo ıste hepımız ekolay gelsın bakalım bu gece nası yapcaz:1:

canım emzik kullanmıyo mu ben akşam süt veriyorum tulumunu giyiyor televizyon karşısında uyuyo ben de 1 yaşına kadar salladım sonra kendi kendine uyumayı öğrendi kuzum su an çok rahatım;)

selam hanımlar.valla ben hamileyken kesinlike sallanmadan uyutmaya alıştırıcam derdim.ama sallama ne ki.battaniyeden çarşafa ,ana kucağından sleepera kadar her yok verdi bizde.şimdi e hala ayakta sallamasam uyumaz.gece susayıp uyandığında bile yanıma yatırırım döner kalkar yine de sallamadan uyumaz.ben bu halime de şükrediyorum önceki hallerimizi düşünerek.ama büyüdükçe ağırlaşıyorlar malum.ayak dayanmıyor.eşimde hatta bugün dedi.bu çocuk acaba ne zaman hadi yaz oğlum deyince gidip yatar acaba diye.bende 1-2 sene var diyordum ama 3-4 yaşında hala sallananları duyunca hayallerim suya düştü:((

Merhaba hanımlar, benimde ikizlerim var 16 aylık. Ayakta sallanarak uyuyorlar . Bende hamileyken sallamayacağım dedim ama olmadı çok gazlı bebeklerdi. Nasıl tek başlarına uyuyacaklar bende bilmiyorum. İnşallah çabuk alıştırırız...

canım emzik kullanmıyo mu ben akşam süt veriyorum tulumunu giyiyor televizyon karşısında uyuyo ben de 1 yaşına kadar salladım sonra kendi kendine uyumayı öğrendi kuzum su an çok rahatım;)

maşallah senınkıne canım emzık ıcın cok ugrastım her türlü emzıgı aldım fakat ıstemedı alısmadı emzıgı bendim uzun süre zaten benımkıde 14 kg mahvoluyorum bırde kıpır kıpır durmuyokı dun aksam gene ayagımda salladım gece uyandı korkmus heralde susturamadık bu sefer yanıma aldım uyudu ama yanımda uyumasını ıstemıyorum cok delı yatıyor oyle alısması daha kötü sallamaktan bence en ıyı cozum kendının uyuması ama daha zaman var sanırım:26:

bizde her yolu denedik..şuan kızım 1 yaşında bundan iki ay öncesine kadar ayakta sallıyordum bende.ama şimdi yatağına yatırıyorum emziğini veriyorum birde ismine uygun ninnisi var onu açıyorum,biraz beşiğinde geziniyor sonra uyuyor.valla çok rahatladık.inşallah böyle devam eder.

mrb arkadaşlar
benm 8 aylık oğlum var bende bununla ilgili konu açmıştım.oğlum çok gazlı bi bebekti.6 aylık olana kadar hiç düzen kuramadım.sonra geçti gazımız.ben uzun zamandr araştırıyordum zaten.kim west in iyi uykular tatlı rüyalar kitabı var bide elizabeth pantleyin kitabı var yine bu konuda bende.aslında google da yazarsanız daha birçok yöntem var.bunun sonu yok kızlar.uyuduğu ortamı arıyor bebekler.sizinkiler bide daha büyükler.bene son zamanlarda yarım saat salladığım oluyordu ve 7 aylıkken bi gün artık canma tak etti ve bıraktım sallama olayını. tutarlı olmak çok önemli.ilk birkaç hafta zorlandım saatlerce başında bekledim ama şimdi artık kendi kendine uyuyor çok şükür.arada diş çıkardığı için uyumakta zorlanıyor.ben yanında bkelyip destek oluyorum o kadar.umarım sizlerde aşabilirsiniz. bu sizin elinizde

ahh bende bıktım valla sallamaktan..oğlum 20 aylık oldu.aslında 3-4 aylıkken uyku saati gelince yatağına koyup bişeyler anlatıyordum elini tutuyordum uyuyup kalıyordu ama sonra bakıcıya bırakınca işler değişti kucakta uyumaya alıştı sonra hastalandı kollar dayanmayınca ayakta sallamaya başladık..şimdi nasıl bırakıcaz bakalım..emzik derdi de var onuda uyurken çok arıyoruz.nasıl bıraktırıcam bakalım..

benim kızımda 11 aylık ve ayakta sallayarak uyuyor..ancak bizim daha farklı bir sorunumuz var..eşim yanımda olmadığı için kızımla birlikteyatıyoruz..gece üstünü çok açıyor diye yanıma aldım..yanlış olduğunu biliyorum ama beşiğine yatırınca hemen uyanıyor..ne yapcam bilmiyorum..bu durum biraz da işimegeli,yor sanırım..
acaba daha sonra alıştırabilir miim beşiğine..yoksa hemen denemeli miyim..

Back