• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğunu 7 yaşından önce okula başlatanlar pişmanmısınız

HAWAI

Çek elini memleketimden!!
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
199
4
96
İstanbul
Ya çocuğum 6 yaşında okula yazdırıcam herkes diyorki anasınıfına gitmesin çocuk sonra okuldan bıkıyormuş böyle bişey varmı gerçekten. Çok saçma geldi bana. Özellikle kaynanam öteki torunlarından örnek alarak diyorki çocuk okulu oyun zannediyormuş 1 ve 2 sınıfı görünce sıkılıyormuş. Komşunun çocuğuda aynen 4 yaşında başlamış ilk yıllarda çok iyiymiş sınıf atlatmışlar hatta. Şimdi okumuyo diye okuldan almışlar. Orta okula gidiyo şu anda kendisi. Napmalıyım? Okula vermek istiyorum ama ilerde okumazsa kesin bütün aile bana tavır alacak biliyorum. :63:

olur mu canım öyle şey, benim oğlum 3 sene gitti anaokuluna, bu sene 1. sınıf bi problem yaşamadık, öğretmeni ilk dönem her veli toplantısında söylerdi, anaokluna gitmeyenlerin geriden geldiğini, bence geç bile kalmışsın geçen seneden anaokuluna yollamalıydın yarım gün, anaokulu sadece bişeyler öğrensin diye değil, sosyalleşsin, topluluk halindeyken kurallara uymayı öğrensin çoklu zeka uygulamalarıyla algısı gelişsin ve daha bi sürü şey için var
zaten çocuklar anaokluna gitsede gitmesede okuldan bıkıyolar, oyun çocukları oldukları için, bunun kesinlikle anaokuluna gidip gitmemekle alakası yok
ama okumayı kolay öğrensin istiyosan muhakkak yollamalısın
kaynanan 7 çok geç, sloganını hiç duymamış sanırım

3,5 yaşında başladı oğlum okula. Hem de sadece oyun ve bakım değil folklor , yabancı dil , drama , sanat , spor , davranış eğitimi dersleri var ve her derse farklı öğretmen geliyor. Şu anda 5 yaşında , önümüzdeki dönem okul öncesine başlayacak.

Çooook kötü oldu ; yaşıtları ile bir arada oldu , kankaları ve hiiç mi hiç anlaşamadığı çocuklar oldu , itiştiler , küstüler , barıştılar , kavga ettiler , hediyeleştiler , biri düştüğünde üzüldüler , öğrendiler , öğrettiler , ilk başlarda sınırlardan düzenden vb. sıkıldılar ama alıştılar , özgüvenleri oldu , yarıştılar ve bazen kaybedip bazende kazandılar , herşeyi hazır beklemeyip kendi başlarının çaresine baktılar , paylaştılar , sınıf gezilerine gittiler bazen tyatro bazen bir müze , birey oldular ,kreşin ilk yılı hastalıklarla geçti.....

Oysa ki ev de olsa tv seyreder , hiçbir istediği reddedilmez , ağlamasın diye uğraşanlar olur , yatıp kalkma düzeni olmaz , yemeğini belirli süre içinde değil de canı istediğinde yer , hareketlerinin sorumluluğunu almasına gerek kalmaz , hep yaşından büyükler olur etrafında , paylaşmak mı ne gerek var herşey onun zaten , dirençli olmasına ne gerek var , gerektiğinde kendini koruması da gerekmez...

Hangisi çocuğunuzu gelişimine faydalı siz seçin.

Anasınıfının misyonu tam da bu aslında çocuğu okula alıştırmak , birinci sınıfta dank diye derslerle karşılamaması ve bocalamaması için. Hem yanlış mı biliyorum ; anasınıfı keyfekeder değil mecburi , canım istedi göndermedim falan yok.

Elbetteki bazen sıkılacaklar , bıkacaklar , istemeyecekler , her mızıklanmasında istediğini yapmadığınız gibi okumak istemiyor diye okuldan da alamazsınız. ( Komşunuz için diyorum) Çocuk diyoruz sonuçta ... kendimize de büyük , ebeveyn bir farkı var değil mi , biz daha geniş bakmalıyız olaylara geçici isteklerin çocuğumuzun geleceğini kötü etkilemesine izin vermemeliyiz.

Yazabileceğim o kadar çok şey var ki bu konuda ... Kaynananız çok istiyorsa doğursun bir tane daha ona baksın , siz kendi çocuğunuza sahip çıkın , çocuğunuzla ilgili kararlar size ve eşinize ait başka kimseye değil. Başkasının karışmasına izin vermeyin hem ne münasebet yani. Eşinizle konuşun onunla anlaşın , gerisi istediği kadar konuşsun. Siz sıkı durun ki bu müdahaleler artarak gelmesin , zamane gelini desinler , asi gelin desinler , çok bilmiş gelin desinler , bazen haklı çıktıklarını düşündüklerinde ben demiştim gelin desinler ... ne olur ki , yeter ki çocuğunuz büyüdüğünde karşınıza dikilip "beni neden okutmadın anne " demesin , o zaman kaynananız olmayacak siz vereceksiniz cevabı. Ne diyeceksiniz???

Çok doluymuşum bu konuda galiba ne kadar uzun yazmışım , kusura bakmayın . Kolaylıklar dilerim size :)

3,5 yaşında başladı oğlum okula. Hem de sadece oyun ve bakım değil folklor , yabancı dil , drama , sanat , spor , davranış eğitimi dersleri var ve her derse farklı öğretmen geliyor. Şu anda 5 yaşında , önümüzdeki dönem okul öncesine başlayacak.

Çooook kötü oldu ; yaşıtları ile bir arada oldu , kankaları ve hiiç mi hiç anlaşamadığı çocuklar oldu , itiştiler , küstüler , barıştılar , kavga ettiler , hediyeleştiler , biri düştüğünde üzüldüler , öğrendiler , öğrettiler , ilk başlarda sınırlardan düzenden vb. sıkıldılar ama alıştılar , özgüvenleri oldu , yarıştılar ve bazen kaybedip bazende kazandılar , herşeyi hazır beklemeyip kendi başlarının çaresine baktılar , paylaştılar , sınıf gezilerine gittiler bazen tyatro bazen bir müze , birey oldular ,kreşin ilk yılı hastalıklarla geçti.....

Oysa ki ev de olsa tv seyreder , hiçbir istediği reddedilmez , ağlamasın diye uğraşanlar olur , yatıp kalkma düzeni olmaz , yemeğini belirli süre içinde değil de canı istediğinde yer , hareketlerinin sorumluluğunu almasına gerek kalmaz , hep yaşından büyükler olur etrafında , paylaşmak mı ne gerek var herşey onun zaten , dirençli olmasına ne gerek var , gerektiğinde kendini koruması da gerekmez...

Hangisi çocuğunuzu gelişimine faydalı siz seçin.

Anasınıfının misyonu tam da bu aslında çocuğu okula alıştırmak , birinci sınıfta dank diye derslerle karşılamaması ve bocalamaması için. Hem yanlış mı biliyorum ; anasınıfı keyfekeder değil mecburi , canım istedi göndermedim falan yok.

Elbetteki bazen sıkılacaklar , bıkacaklar , istemeyecekler , her mızıklanmasında istediğini yapmadığınız gibi okumak istemiyor diye okuldan da alamazsınız. ( Komşunuz için diyorum) Çocuk diyoruz sonuçta ... kendimize de büyük , ebeveyn bir farkı var değil mi , biz daha geniş bakmalıyız olaylara geçici isteklerin çocuğumuzun geleceğini kötü etkilemesine izin vermemeliyiz.

Yazabileceğim o kadar çok şey var ki bu konuda ... Kaynananız çok istiyorsa doğursun bir tane daha ona baksın , siz kendi çocuğunuza sahip çıkın , çocuğunuzla ilgili kararlar size ve eşinize ait başka kimseye değil. Başkasının karışmasına izin vermeyin hem ne münasebet yani. Eşinizle konuşun onunla anlaşın , gerisi istediği kadar konuşsun. Siz sıkı durun ki bu müdahaleler artarak gelmesin , zamane gelini desinler , asi gelin desinler , çok bilmiş gelin desinler , bazen haklı çıktıklarını düşündüklerinde ben demiştim gelin desinler ... ne olur ki , yeter ki çocuğunuz büyüdüğünde karşınıza dikilip "beni neden okutmadın anne " demesin , o zaman kaynananız olmayacak siz vereceksiniz cevabı. Ne diyeceksiniz???

Çok doluymuşum bu konuda galiba ne kadar uzun yazmışım , kusura bakmayın . Kolaylıklar dilerim size :)

Evet baya bir doluymuşsun. Ama yazdıklarında şimdi dahada eminim çocuğumu vericem. Kim ne derse desin. Zaten bu zamana kadar hep onların isteği ile anakolununada veremedim. Küçük dediler yemek yediremezler aç kalır hastalık kapar, kötü davranırlar falan filan hep kocakarı lafları işte:51:

:D pardon yaa , şimdi tekrar okuyunca amma döktürmüşüm gerçeten de dedim kendi kendime , cidden doluymuşum. :D

Bence de verin dememe gerek yok sanırım . Ama şuna da hazırlıklı olun ; herşey güllükgülistanlık olmayacak , ilk bir süre aç kalacak sınırlı sürede yemeyi öğrenene kadar (benimki 4 gün aç kalmıştı karnını doyurmasına yetmemiş süre, sonra öğrendi ) şimdiden evde yemek için süre koyun ve o sürede kendi kendine yemesini sağlayın okula başlayınca rahat eder , hastalanacak sık sık ve bu şekilde de bağışıklık sistemi kuvvetlenecek ama hangi yaşta olursa olsun okula başladığı ilk yıl hastalıklarla geçer zaten , bazen gitmek istemeyecek hem sizden ayrılmak zor gelecek hem de kurallı bir yerde olmak bu da her çocuk için standart bir durumdur genelde ilk 2 hafta kök söktürür size sonra alışır aman gevşemeyin bir kere " bugün gitme bari " derseniz ipin ucunu tutmak çok zor olur. Her okul her öğretmen iyidir diye birşey yok biliyorsunuz kötü davrananlar da yok değil ama sıkı takiple böyle olumsuz bir durumu erken tesbit edip müdahale edebilirsiniz. Şimdiden hazırlayın çocuğunuzu arada sırada okul zamanının geldiğini , tüm çocukların okula gittiğini , güzel bir yer olduğunu keşke büyükleri de alsalar ne çok isterim falan deyin.

evet uzun yazıyorum :) ama bu son ; okul zamanı oğluma her sabah iki tatlı kaşığı pekmez veririm daha az hasta oldu sınıfındaki diğer çocuklara göre. :)

Son düzenleme:
kaç doğumlu çocugun bende aynı konudan muzdaribim

merhabalar.bir sınıf öğretmeni olarak şunu belirtmek isterim ki biz öğretmenler 1.sınıf aldığımız zaman bilhassa sosyo-kültürel seviyesi düşük bir yerde çalışıyorsak (daha yüksek semtlerde zaten böyle bir sorun yoktur) idareye ilk sorumuz sınıfta anasınıfına gitmiş kaç çocuğun bulunduğudur.anasınıfının çocuğa kattıkları ve olası sorunları diğer arkadaş çok güzel ifade etmiş ona giremeyeceğim .ben biraz daha ilerisi için birşeyler söylemek istiyorum.1. sınıfa başlamış bir çocuk düşünelim.daha önceden okula gittiği için okul kurallarını biliyor,uyuyor,birçok konuda kavramları biliyor,yaşıtlarından daha fazla bir bilgi birikimine ve genel kültüre sahip,öğretmeninin söylediklerini anlayabiliyor(ki bu çok önemli,ankara merkezde çalışan biri olarak söylüyorum)....derken öğretmeninin takdirini kazanmaya,güzel sözlerni duymaya başlayan çocuktaki özgüven ve bu özgüvenin getirdiği başarı.bence söyleyecek başka söz yok.eğitimciler böyle söylüyor deyin ve başka sözlerini duymayın büyüklerinizin.benim büyük kızım 5 yaşında 2 senedir kreşe gidiyor bu yıl da anasınıfına gidecek,küçük kızım da 3 yaşını doldurdu ve bu sene onu da kreşe göndereceğim ki bakıcı sorunumuz yok anneannemizin yanında oturuyoruz. doğru olan budur...

Ya çocuğum 6 yaşında okula yazdırıcam herkes diyorki anasınıfına gitmesin çocuk sonra okuldan bıkıyormuş böyle bişey varmı gerçekten. Çok saçma geldi bana. Özellikle kaynanam öteki torunlarından örnek alarak diyorki çocuk okulu oyun zannediyormuş 1 ve 2 sınıfı görünce sıkılıyormuş. Komşunun çocuğuda aynen 4 yaşında başlamış ilk yıllarda çok iyiymiş sınıf atlatmışlar hatta. Şimdi okumuyo diye okuldan almışlar. Orta okula gidiyo şu anda kendisi. Napmalıyım? Okula vermek istiyorum ama ilerde okumazsa kesin bütün aile bana tavır alacak biliyorum. :63:

o kaynanana deki sen karışmaaaaa :):19:bende onların sözünü dinleyip 5yaşında göndermedım 6yaşında anaokuluna gonderdım cokkkkkk pişmanın okula gitigi zaman arkadasında yazdıgı gıbı herşeyı duzenlı oluyor yemek ,uyku, saygı ,paylaşma vs.ayrıca anaokulunda sadece oyun oynamıyorlar harflerı ögrenıyorlar, sayı saymayı, kalem tutmayı ,resım yapmayı ögreniyorlar. kızım okula ilk başladıgında resımlerı karalayarak boyuyordu yıl sonunda hıc tasırmadan boyamayı ogrendı:)ingilizceyi benim orta okulda ogrendıgım kadar yanı cat pat ögrendi hatta toplama cıkartma alıştırmaları bıle yaptılar :)tabi hastada oluyorlar ama bagışıklık kazanıyorlar dırek ılkokula gıtse sürekli hata olsa asıl önemli olan derslerınden gerı kalsa dahamı iyi:31:

Ben gecen sene anaokulana yazdırcam zamanda kaynanam ne gerek var diğer torunlarını örnek göstererek hiçbiride gitmedi noldu sanki demişti..
Eşime dedim söle annene karışmasın onane parasını omu vercek demiştim.. (o oğlunun parası biter derdinde para gitcek diye)
sonra susmuştu daha karışmamıştı..
onlara neyse ve bunu bana söleyen kadın okuma yazma bilmeyen hayatında okul görmemiş kadın pek fazla bişe beklemezdim zaten o da ona göre olurunu söyledi..

Neticede anasınıfı, okul öncesi arkadaş edinme, sosyalleşme, paylaşmayı öğrenme ve 1. sınıfına hazırlık için çok iyi..
evde olsa napıcakki tv izlesin pc oynasın, parka gitsin evde okuldaki gibi özverili olmuyorlar boya bile yapmak istemiyorlar..
benim oğlum evde yemediği yemekleri bile yiyodu okulda sırf arkadaşları yiyo diye

Back