• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunda DEHB olanlar, ilaç kullananlar var mı?

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.810
548
31
Merhaba,

Yakında 7 yaşına girecek oğlum var, DEHB li olduğunu düşünüyor psikiyatrist. Devlet hastanesine gidiyoruz. Bu ay sonunda kesin teşhis için test yapılacak. İlaç kullanımına başlayacağız. Bende oğlum da hem hiperaktivite, hem dikkat dağınıklığı olduğunun farkındayım. 1. sınıfa başladı ve şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.. Ben kaygı bozukluğu olduğunu da düşünüyorum çünkü sürekli evden çıkalım, üstümüze yıkılırsa naparız, deprem olursa naparız, yangın çıkarsa naparız gibi teoriler üretiyor.

İlaç kullanımı sırasında yan etkiler gören oldu mu? Kullananlar bu konuda fikri olanlar yazabilir mi? Kalbine etkisi olacak diye çok tedirgin oluyorum..

Dikkat eksikliğinden kullanıyoruz biz. Yan etkisini görmedim, ilk başladığımızda eko çekilmişti normal çıktı ekosu.

Ama o yaştaki çocuğun depremi, yikilmayi falan bilmesi garip geldi bana. Yanında o tarz şeyler izlemeseniz mi?

Erkek kardeşimde DEHB tanısı var. Benim aklıma gelene kadar çocuğuma yaramaz, konuşup duruyor diyorlardı okulda. Ders çalışırken asla dikkatini veremiyordu.

Bir gün acaba dedim, Çocuk psikiyatriye götürdüm test yapıldı tanı aldı.

İlaçlarını düzenli kullanıyor ve gözle görülür bir fark var. Okuldan hiç şikayet almıyoruz, dersleri düzeldi.

Benim kardeşime iyi geldi yani.

Back