• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoçuğunda brown sendromu olan varmı?

gulrose1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2007
134
0
96
İstanbul
Benim yeğenimde brown sendromu var....Allah kısmet ederse bu hafta ameliyat olacak...bu hastalığı taşıyan çocuğu olan varmı?
İstanbulda hangi doktoru tavsiye edersiniz?????
burada konuşalım paylaşalım

merhabalar,
benim de kızımda brown sendromu var.kızım 2004 doğumlu.ilk başlarda gozundeki kaymayı şaşılık zannettik.iki sene önce bahçelievler de ki istanbul göz hastanesine goturduk.orada bu teşhisi koydular.Sol gözü yukarı sola hareketini yapamıyor.Bu da dışarıdan bakıldıgında kayma şeklinde algılanıyor.Doktorumuz bize şimdilik birşey yapılamayacagını 6 ayda bir kontrole gelmemizi soyledi.ameliyatla duzeltilebileceğini ama daha kucuk oldugunu soyledi. biz de ameliyat girişiminde bulunmadık.ama şimdi eşimin bir tanıdıgının 6 yaşındaki cocugununu ameliyatla duzeldigini duydum.biz de o doktora goturecegiz.doktor bakırkoydeki dunya goz hastanesindeymiş. ama şimdi oradan ayrılmış.çocugun gozu de gayet duzelmiş.

sizin yegeniniz hangi doktora ameliyat olacak ve sonucunu burada paylaşırsanız sevinirim...

Benim oğlumda 8 yaşında ve doğuştan brown sendromu var. Bu temmuz ayının 14 dünde beyoğlu göz hastanesinde ameliyat oldu. Yukarıya bakma kısıtlılığı vardı düzeldi.Fakat ameliyattan sonra etrafa tek gözünü öne tutarak daha dikkatli bakmaya başladı. GÜL HANIM yeğeninizin ameliyatı nasıl geçti ? çok merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirim.Birde hangi hastanede yaptırdınız? şimdiden teşekkürler

Uzun zamandır siteye girmediğim için yazdıklarınız yeni gördüm.Geç cevap verdiğimiçin özdür dilerim.

Benim yeğenim Beyoğlu göz hastanesinde oldu ameliyatını .Birsen hanım yaptı.İlk ameliyattan sonra düzelme vardı ama şimdi ablam tekrar kayma var gibi diyor.Ablam İstanbul dışında oturduğu için yeğenimin son durumunu göremedim.Yarın kontrolü var.doktora göstereceğiz.Son durumu burdan size yazarım.Karamsar olmak istemiyorum ama bu pek kolay düzelen birşey değilmiş.Bir kaç kez tekrarlayabiliyormuş.Yarın son durumu öğrenince yazarım allah hepinizini evladına şifa versin....

merhabalar,
benim de kızımda brown sendromu var.kızım 2004 doğumlu.ilk başlarda gozundeki kaymayı şaşılık zannettik.iki sene önce bahçelievler de ki istanbul göz hastanesine goturduk.orada bu teşhisi koydular.Sol gözü yukarı sola hareketini yapamıyor.Bu da dışarıdan bakıldıgında kayma şeklinde algılanıyor.Doktorumuz bize şimdilik birşey yapılamayacagını 6 ayda bir kontrole gelmemizi soyledi.ameliyatla duzeltilebileceğini ama daha kucuk oldugunu soyledi. biz de ameliyat girişiminde bulunmadık.ama şimdi eşimin bir tanıdıgının 6 yaşındaki cocugununu ameliyatla duzeldigini duydum.biz de o doktora goturecegiz.doktor bakırkoydeki dunya goz hastanesindeymiş. ama şimdi oradan ayrılmış.çocugun gozu de gayet duzelmiş.

sizin yegeniniz hangi doktora ameliyat olacak ve sonucunu burada paylaşırsanız sevinirim...

bu doktorun adınan bizimlede paylaşırsanız sevinirim.

Merhabalar
Yeğeninizin kontrolü nasıl geçti acaba? Bu arada benim oğlumu da Birsen hanım ameliyat etti.Ameliyattan sonra bir hafta kadar düzelmiş durumdaydı. Fakat dediğiniz gibi göz tekrar eski haline döndü. Bu hastalığın düzelmeyeceğini bende duymuştum ama bile bile yaptırdık. Benim çocuğumun gözünde ameliyattan sonra başka sorun çıktı.Çocuğun baş pozisyonu değişti.Başını çok aşırı derecede yan tutarak etrafa bakıyor.Şimdide bununla uğraşmam gerekecek. Bizimde bu ayın 15 inde kontrolümüz var. Eğer yeğeniniz de tekrarlaması dışında başka bir problem yoksa şanslısınız. Bu hastalığı kabullenmek zorundayız.ALLAH daha büyük dertler,hastalıklar , sıkıntılar vermesin.Beden sağlığı yerindeyse şükredeceğiz.Tekrar acil şifalar diliyorum ve kontrol sonucunuzu merakla bekliyorum.

Merhaba,

Yeğenimi Birsen Hanıma kontrole götürdük.Tekrar ameliyat dedi:(( 22 (eylül)sinde tekrar ameliyat olacak.siz çocuğun baş pozisyonunun değiştiğini söylediniz.
Benim yeğenimde zaten bu sorun önceden vardı.Aslında sırf bu problemi düzeltmek içinde ameliyat yaptık.
doğru görmediği için başını yana eğerek bakıyordu.Ameliyattan sonra bayağı bir düzelme oldu.ama tamamen düzelmedi.
İkinci ameliyatı bekliyoruz işte.İnşallah bu ameliyatla düzelir.

bu doktorun adınan bizimlede paylaşırsanız sevinirim.

Selam :)
O ameliyat eden doktorun adını maalesef ogrenemedim.Ama ogrenmeye calışacagım.Biz ondan once Dunya Goz Hastanesine kontorle goturelim once dedik ve orada Dr.Mustafa Uğur Koca ya muayene ettirdik.Ama kesinlikle ameliyatı tavsiye etmedi bize.ameliyatlık bir durum yok dedi.Kızımın normal duruşunda oyle bir kayma mevcut olmadıgı için onermedi.Sadece yukarı sola bakışta farkediliyor bununla da yaşayabilir dedi doktor.Öyle olunca da tekrar ameliyat eden doktoru aramak geregi duymadık.

Merhaba,

Yeğenimi Birsen Hanıma kontrole götürdük.Tekrar ameliyat dedi:(( 22 (eylül)sinde tekrar ameliyat olacak.siz çocuğun baş pozisyonunun değiştiğini söylediniz.
Benim yeğenimde zaten bu sorun önceden vardı.Aslında sırf bu problemi düzeltmek içinde ameliyat yaptık.
doğru görmediği için başını yana eğerek bakıyordu.Ameliyattan sonra bayağı bir düzelme oldu.ama tamamen düzelmedi.
İkinci ameliyatı bekliyoruz işte.İnşallah bu ameliyatla düzelir.

Merhabalar Gul Hanım. Yegeninizin 22 Eylul deki ameliyatı nasıl geçti merak ettim.Umarım daha iyi olmuştur.Biz ameliyat için ısrar ettigimiz halde doktor Mustafa Bey gerek olmadıgını soyledi.Ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca tam bir duzelmenin olmadıgını duşunmeye başladım:(İkinci ameliyatınız inşallah daha başarılı geçmistir...

Merhaba Gulezel Hanım,

Yeğenim 22 eylülde ameliyat oldu ama bu sefer biraz daha zorluydu ameliyatı.doktor iyi geçti dedi ama bir ay sonra tam belli olacak.
Sonuçları tekrar yazarım..İnşallah düzelir...amin

Merhabalar aynı şey bende de vardı sol e gözümde daha sonra sağ gözümde de oldu yukarı doğru bakamiyordum 1.5 ay hastahanede yattim sivasta hiçbirşey yapmadılar daha sonra gataya gittim ve brown sendromu teşhisi konuldu gözüm arada bir düzelip geri bozuluyordu eğer sizde de bu oluyorsa o gün boyunca gözünüzü hareket ettirmeyin 18 saat boyunca uyudum ve kalktığımda tamamen düzeldi 2 yıldır çok şükür ama gözü fazla yormamaniz lazım

Back