çocuğunda biberon çürüğü sorunu yaşayanlar

Albeni7

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
5.308
4.936
Arkadaşlar oğlum şuan 4,5 yaşında 1,5 yaşında biberon kullanmamasına rağmen benim göğsümü fazla aldığı için üst dişlerinin dördünde biberon çürüğü oluştu ve çektirmek zorunda kaldık dişlerini anesteziyle aynı sorunu yaşayıp çocuğu kalıcı diş çıkarqn anneler çocuklarınızın dişleri nasıl ve ne zaman çıkardılar kalıcı dişlerini yardımcı olursanız sevinirim..

Merhaba benim kızim 16 aylık ve aynı sebepten dolayı üst dişler çürümüş ve 1 i kırıldı cektirecegiz. Anestezi ile çekmek hakkında bilgi verebilir misiniz?

Merhaba benim kızim 16 aylık ve aynı sebepten dolayı üst dişler çürümüş ve 1 i kırıldı cektirecegiz. Anestezi ile çekmek hakkında bilgi verebilir misiniz?
Çok geçmiş olsun... Benim oğlumda tam 16 aylıktı dişleri çekildiğinde , genel anestezi uygulanıyo önce çok hafif damar yolundan sakinleştirici veriyolar bebek uyumuyo o aşamada amelıyata girmeden önce, daha sonra içeriye alırken uyutuyolar sonrasını zaten göremiyorsunuz. Anesteziyi kaldırıp kaldırmıyacağını anlamak için biçok test yapıyolar kanına bakıyorlar, filmler , röntgenler derken bi problem yoksa diş çekimi yapılıyor. Benim oğlumun üst 4 dişiydi , içeriye girdikten yaklaşık 5 dakıka sonra çekmiş getirmişlerdi yanımıza. Bi müddet daha uyuyo çocuk hafıf narkoz verıldığı için yarım saate uyanıyo. Asıl iş ondan sonra başlıyo zaten sıkıntılı kısım diş çekiminden sonra benim oğlum çok ağladı bigün boyunca sürdü huzursuzluğu diğer günler düzelmişti amaaa malesef çok küçük olduklarından sürekli düşüp kalkıyorlar diş çekiminden bigün sonra evde düştü çekilen yerlerde kan pıhtısı oluşuyor,vücut kendini tamir etmek için oluyormuş oğlum düşünce o pıhtılar tekrar kanamaya başladı.sonuç olarak Allah ın izni ile bişeycik olmaz inşallah, mecburen çektirmeliyiz çok fena apse yapıyo ilerleyen zamanda çünkü , apse yaptıgında birgün boyunca ağladı yawrum,anlayamadık bizde dişinden ağladığını acile götürdük böcek ısırmış tır arı sokmuştur dediler alerjı olabılır dediler ve yawrum saatlerce ağladı diğer gün dişi şişince anladk hemen götrdük durum acil olduğu için antıbıotık kullanıp dişlerini çektrdik.Çok geçmiş olsun Allah şifa.versin çok üzülmüştüm bnde dişsiz kalacak die ama böylesi çok dha iyi çürümeden önlem almalıydık ama geç kaldık işte . Umarım kısa sürede atlatrsınoz. Haa unutmadan konuşmasını etkiler mi diye düşünüyosanız korkmayn hiç etkilemiyo üst dişler olduğu için sorun olmuyo her harfi çıkarabiliyo pelteklik vs. Olmuyor. Hoşçakalınn öpüyorum kızınızıdaa

Ya bu konuyu gördüğüme gerçekten çok sevindim siz bilgi almak istemissiniz ama ben de size.sorucam umarım sizin SORUNUZA da cevap gelir

Kızım 16.ayında şuan ve üst dişinin iç tarafı hafif kararmış nokta kadar

Size sorum şuan acaba önlem alabilir miyim çekilme durumuna gelmeden yani flor uygulaniyirmus ama zormuş sanırım o da.

Acaba bilginiz var mi çok sevinicem inanın

Malesef flor diş çürümeden sağlamken yapılması gereken bi işlemmiş , ama dikkat ederseniz ilerlemez fırça yardımıyla veya temiz gazlı bezle her beslenöeden sonra temizlenmesi gerrkiyomuş eğer diş fırçası istemezse parmak fırçalar var siz parmağınıza tqjıp temizliyorsunuz dişleri. Çürük demekki fazla ilerlememiş bizde de şuanda bitane o dediğiniz gibi var fırçalamasına dikkat ediyorum gerçü şuan büyüdü benimki ama sizde üzerinde durursanız ilerlemeyecektir.

Size ne kadar teşekkür etsem azdır dediklerinizi yapicam. Allah evladiniza hep sağlık versin hicc hastalık yüzü göstermesin

Biberon curugu nedir korktum simdi yaa benim.kizim biberondan sadece sut iciyor uykuya dalmadan oncede yalanci emzik emiyor olurmubsizce onda

Kızlar dişlerine.bakıp görebilirsiniz bunu. Beni..kızım biberonla su bile.içmedi . çok.sik.emiyo sadece gece de emdiği için sut ağzında.kalıp zarar veriyor bebeklere.
Sizler evlatlarinizi takip edeceksiniz buradan kim bilebilir ki . dişlerine bakin kararma var mi içine.dışına. temizleme konusunu arkadaş anlatmış zaten

Biberon çürüğü; sadece biberonla oluşan bi diş çürüğü değilmiş mesela benim oğlum beni emerek büyüdü gece boyunca benim göğsümü emzik niyetine kullandı kerata tabi benim hatamda büyük oldu çok.sık uyandığı için yanımda yatırdım , süt şekerli.bi madde olduğundan içeriğinde de asit var ağız içindr kalıp bakteri ile de uzun zaman temas edince dişleri çürütüyo. Zaten bebeklerinde dişleri süt dişi olduğundan çok fazla dayanamıyo önce sararmaya başlıyo ilerlediği.zaman diş kırıklarına kadar ilerliyo Allah korusun tek çaresi dişin temizliğymiş.her beslenme sonrsı temizlenecekmiş ama herseferinde yapılmıyo diyorasanız da.en azından su wermek gerekiyomuş ağız içindeki asit düzeyine normale.indirmek için

Çok teşekkür ederim cevabıniz için kafama takılan herseyi izah etmişsiniz içimi büyük ölçüde rahatlattiniz sağolun

Benim kızımdada var ön üst 4 dişinde hiç biberon almadı ama oluyomuş işte götürdük bizde kırık dişler ama çekilir falan demediler bize antibitotik verilir apse olursa dediler bende korktm şimdi çekilirse 4 dişide çıkana kadar öyle mi kalıyor şuan bizm yaşımız 3 çıkması da en az 2 yılsürer sürekli temizliyoruz fırçayla ama geç kalmışız..

Evet malesef dolguyla kurtarılamıyorsa , çekiliyor. sonrasında 7 yaşına kadar dişsiz kalıyor kuzularımız. benim oğlum şuan bekliyor umutla bembeyaz incilerinin çıkmasını. sizede çok geçmiş olsun. görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…