Çocuğuna stanford-Binet zeka testi yaptıran var mı?

april_sun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2008
912
53
Merhaba,
4,5 yaşındaki oğlum kendi kendine okuma yazma öğrendi ve anaokulu psikologu yaşına uygun olan Stanford-binet testi yaptıran bir yerde bu testi yaptırıp eğitimine ona göre şekil vermemizi tavsiye etti.
Bana göre oğlum deha değil, sadece akıllı ve gözlemci. Ama açıkçası psikologun söyledikleri de kafamı karıştırdı.
Su an arayış içerisindeyim, bu testi yaptırabileceğim, anadolu yakasında bir klinik yada öyle bir yer arıyorum.
Googleda pek civarımda bu testi yapan bir yer bulamadım, sizin önerebileceğiniz bir yer, yada daha önce bu testi yaptırmış olanların tavsiyeleri olursa sevinirim..

Benzer bir durumu yaşayanlar için deneyimimizi yazayım.
Bu sabah oğlumu bu testi yapan bir özel bir kliniğe , klinik psikologa götürdüm. Önce bana bir takım sorular sordu, çocuğunu nasıl tanımlarsın, ne oynar, yaşıtlarıyla nasıl, anaokulunda nasıl vs vs..
Sonra biz çıktık, testi yappmış oğluma. Ne sorduğuna dair bir fikrim yok ama resim filan yaptırmış.
Yarın bir döküman hazırlayıp görüştüğümüz kolejin psikologuna sunacak. Üstün zekalı olma durumunda kolejin üstünler sınıfına devam edebilsin diye..
De... şeye sinir oldum. Neymiş efendim bana sadece sözel olarak anlatacakmış, skorunu sayısal olarak vermeyecekmiş. Meslektaşıyla bu bilgiyi paylaşabilirmiş diğer türlüsü etik olmazmış. Ben buna saçmalık diyorum. Avuç dolusu para verip test yaptırıyorum ve sonuç bana söylenmeyecek. Psikologlardaki nasıl bir ego anlamadım. Çok feci sinir oldum kendilerine..

Umarım sonuçlar sizin için hayırlı çıkmıştır.Evet bence de saçma olmuş öğrenmek en tabi hakkınız nesi etik değil anlamadım ben.

Psikolog ile görüştüm neticede oğlum üstün olduğunu söyledi fakat daha evvel söylediği gibi rakamsal bir değer vermedi
Yarın kolejin ilgili bölümüyle görüşücez bakalım..
Ya nasip..

Psikolog ile görüştüm neticede oğlum üstün olduğunu söyledi fakat daha evvel söylediği gibi rakamsal bir değer vermedi
Yarın kolejin ilgili bölümüyle görüşücez bakalım..
Ya nasip..
Rakamsal bir değer almayın zaten,bu sizin içinde çocuk içinde sağlıklı değil.
Türkiyede üstün zekalı ,hatta dahi çocukların eğitimi için bir alternatif yok malesef.
Üstünler için kurulmuş birkaç kolej,sınıf ve bilim sanat merkezleride işlerini hakkıyla yapmıyor.
Rakamsal değer öğrenip sürekli çocuğa ''senin IQ un 150,dahisin ''denildiğinde hem sizin beklentiniz çok oluyor,hemde çocuk havaya giriyor.Ben hiç öğrenmeye çalışmama rağmen ilkokulda Bilsem sınavlarından sonra müdür tanıdığımızdı ve oğlumun dahi düzeyinde bir zekası olduğunu söyledi,yasak olmasına rağmen rakamda verdi ama bugüne kadar ne çocuğuma nede öğretmenlerine asla bu rakamıı telafuz etmedim.Sadece Bilsemi kazandığı için üstün olduğunu biliyor.Fazlasını bilmesi ona hiçbir fayda sağlamıyacağı gibi zarar bile verebilir diye düşünüyorum.

Merhaba. Şunu söyleyebilirim ailelere rakam değerleri içeren rapor verilmiyor benim bildiğim. Eğer kolej gibi bir yer sizden istemiş ise stanford binet zeka testi raporunu kapalı zarf ile kuruma veriyor. Ben wisc-r testi yaptırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…