• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Çocuğuna Prakten kullanan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karakedibu

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
251
1
296
44
Diğer
arkadaşlar oğlum 4.5 yaşında yeme problemimiz var ve cok zayıf.cocuk doktorumuz prakten ve nikrozinko diye ilaçlar verdi .büyüklerde duydum kullanan ama cocuklarda kullanan ve olumlu sonuç alan varmı ???????merak ettim.............

arkadaşlar oğlum 4.5 yaşında yeme problemimiz var ve cok zayıf.cocuk doktorumuz prakten ve nikrozinko diye ilaçlar verdi .büyüklerde duydum kullanan ama cocuklarda kullanan ve olumlu sonuç alan varmı ???????merak ettim.............
bahsettiğin ilaç allerji ilacıdır.ve bu ilacın yan etkiside iştah açmakmış..eğer ilaç çocuğunda yan etki gösterirse iştahı açılır diyorlar..şayet benim oğlumun iştahını açmamıştı...ayrıca ilaç uyuklama ve sersemlik yapabilir..sana kolay gelsin allah sabır versin çeken bilir ancak..benimde denemediğim yöntem kalmamıştı ve hala çaresini bulmuş değilim..oğlum 5.5 yaşında peşinden koşuyorum..KADER UTANSIN !

ben de büyük kızıma kullanmıştım.benimki hem uykusuz ve iştahsız bir çocuktu.süper faydasını görmüştüm.şu an 12 yaşında büyüğüm ve 4 aylık yeni bebeğim var inşallah o iştahlı olur

valla 9 ve 2,5 yaşında 2 oglanda bende var. arada kullanıyorum . mesela bugün verecem aratık çünki uykularım kaçıyo artık aç ve aç dolaşıyor. ben dayanamıyorum . kahvaltı etmez börek çörek yemez. ne bu ya........

Benim oğlan 7 aylıktı ne yemek yer ne de uyurdu sürekli emmek isterdi bende prakten değil onun benzeri olan sipraktin kullandım 10 günde bir kaşık verdim uykusunu düzene soktu ama iştahını sadece 2 günlüğüne açtı. şu anda 13 aylık sabahları aç karına bir kaşık supravit veriyorum onun faydasını görüyorum.

Benim kıza sipraktin verdi doktor, praktenle aynı sanırım.Ama bir yerde şöyle bişey okudum stajer doktorların sitesiymiş.
"evet arkadaşım ama yazmayın bu tarz ilaçları evet bunlar iştah açıyo ve uyutuyo ama aynı zamanda uzun dönemde büyüme gelişme geriliği yapıyo bunların yerine çinko içerikli şurup yazılabilir zinco c,zincover...."
"praktin şrpun içerisinde sanırım siproheptatin var. büyümekte olan çocukta enine büyümesine neden olup (gerçekten iştah açar), boyunun kısa kalmasına neden olur. ama büyüme gelişmesini tamamlamış birisine reçete edilebilir."
Bu yüzden kullanmadım. vimin c vitaminini aldım onu deniyorum.Doktora sordum deneyebilirsin dedi inşallah işe yarar.

dr banada vermişti sipraktin şurubunu 2 kere falan kullandım bidaha vermedim junor diye bir vitamin kullamdım arı sütlü tek vitaminmiş iştahınada birazda olsa iyi geldi iştah açcı bişey olduğuna inanmıyom ben 6 aydan sonra verdim ek gıdayı hiç bişeyin tadını beğenmedi birazda olsa erken erken tatdırmak lazım bence artık 2 ye

söylediğiniz ilaçları bende bir çok kişiden duydum ama benim gittiğim doktorların hiç biri onları önermedi onların yerine ben senelerce balık yağı şurubu kullandım severekte içiyorlar çok iştahlı olmasalarda sağlıkları iyi olsun diyorum

benim de 6 ve 3 yasinda iki cocugum var ilk kizimdan yemek konusunda cok cektim ve cok agladim ikincisinde ayni hatayi yapmayacagim dedim pesinden kosturmayacagim dedim ole de oldu cocuk cok aciktigi vakit yemek vermek gerekir biz anneler ac kalacak zayiflayacak diye devamli tikiyoruz cocuklarimiz acikmadan farkli lezzetler tattirmaya calisiyoruz bu yanlis doktorum bana birak aciksin dedi acliktan bisi olmaz dedi ve oglumu cok ac biraktim benim icin zor da olsa bunu yaptim ve inanin ki sonucunda uzulmedim kizimda oglumunyedigini gore gore oda yemege basladi hemen hemen her yemegi bu arada nutrigen diye bir balik yagi var bir yildir aralikli onu kullaniyorum cok muhtesem bir srup hem boy uzatiyor hem de istahini aciyor cocuklarin akliniz da bulunsun

benim ikizlerimde çok zayıflar...10 aylıklar ama 4-5 aylık çocuk kilosundalar...doktora söylediğimde benim kadar kafasına takmıyo..iştah şurubu diye bişey yok dedi..şu anda balık yağ içerikli vitamin kullanıyoruz inşallah faydasını görürüz....

Tüm annelerin derdi sanırım iştahsız çocuk .bendede aynısından bitane var. Herşeyi deniyordum.Yemekleri şekilden şekile sokmak, sevdiği şeylerin içine bişeyler saklayarak çaktırmadan yedirmeye çalışmak , oyunla yedirmek ,ödülle yedirmek,korkutup yedirmek ,ilgilenmeyip aç kalmasını beklemek herşeyi denedim ,olmadı,,en son doktora götürdüm.,.Kan durumuna bakalım dediler. inanırmısınız tahlil yapacak kan çıkmadı.. Tabi çok düşük olduğu için ,kan yapan bir şurup verdiler. Bu aralar maşallah, şeytan kulağına kurşun iyiyiz. Eger baktırmadıysanız kan degerlerine bir baktırın derim.Kansızlıkda iştahsızlık yapabiliyr.

bizim doktorda geçen gün prakten verdi aslında alerji ama iştah acar dedi. işallah bakalım daha yeni başladık. ben gecen ay balık yağı içirdim iyi kilo aldı. ama doktor niyeyse vermiyor alerji surubu yerine balık yağı verse.

benimde oglum cok iştahsiz 4.5 yasında ve hiç yemiyor 3 gün aç bıraktıgımı bilirim fakat faydasız yemek görünce aglar 2 yasına kadar co iştahlıydı ama şindi nerdeeee çok konuşulan bi dr vardı götürdüm yemeye alışması için prakten verdi gönül rahatlıgıyla vrer dedi tek yan etkisi iştah acar bazı cocuklarda ise uyku yapar dedi ve gercekten ilk günümüz bugün evde yiyecek aramaktan bi hali kalmadı faydasını gördüm yani...tavsiye ederim...:56::56::56::56:

Back