çocuğuna istemeden kızan bağıran malesef döven anneler ve pişmanlıkları

AKILL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
25
6
arkadaşlar varmı benim gibi zoru olan ben kızım 3 yaşında bazen yersiz inatçılığı ile beni çileden çıkarıyor. kızıyorum bağırıyorum ve inatçılık yaptığı için üzerine çok gidiyorum ve kızgınlıkla bir iki yapıştırıyorum sonrada oturup ağlıyacak oluyorum pişman oluyorum acaba ben bu konuda tekmiyim ben nebiçim bir anneyim diyorum kendimden nefret ediyorum birdaha asla elimi kaldırmam diyorum yine bazı olaylar sonucu yine aynı hataları yapıyorum allah aşkına yokmu benim gibi anneler, olmasında ...

seni o kadar iyi anlıyorum ki canım.yazdıklarını sanki kendim yazmışım gibi okudum.benim ikii çocuğum var biri kız biri erkek.oğlum çok hareketli. Bi yere kadar sabrediyorsun kızmicam vurmicam diye kendini sakinken uyarıyorsun ama işte bi yerde sabır taşı da çatlıyo ki malesef ben çabuk parlayan bi kişiliğe sahibim. Sinirlenince şimdi derin nefes alıyorum. odadan çıkıyorum. Olmadı beni sinirlendirecek durum yaratan ortamların oluşmaması için onun neye tepki vereceğini ağlayacağını bildiğim ortamların oluşmaması için uğraşıyorum.

benimde iki tane kızım var. biri 3 yaşında diğeri 16 aylık ilk kızım tüpbebek ikinci kızımda tedavisiz oldu peş peşe doğum sıkıntılı süreçler. bu arada açık öğretimden okul öncesini bitirdim ve ne zorluklarla , 3sınıfta okurken birinci kızım doğdu o sene okul uzadı arkasından ikinci kızım doğdu ve zor bela okulu bitirdim . şimdide sıra kps denilen illet bir ara dersaneye gittim hafta sonları ama yapamadım evde ders çalışamıyorum çocukların ihtiyacı ağlamaları bitmiyor. gurbetteyim bana yardım edecek yanımda yakınım yok .gündüz onlarla ve evin işleri akşamda ders çalışayım diyorum ama erken yatmıyorlar. 12 aşşağı yatmıyorlar derken onlar yattıktan sonra evi toparla onlar ayaktayken yapamadığım işleri yapıyorum en aşağı gece 3 gibi yatıyorum eşim yardım ediyor elinden geldiğince ama bir bayanın yapacağı şekilde olmuyor.velhasıl yalnızlık çaresizlik ve bide artık yaş kemale erdi bir baltaya sap olacaksak olalım diyorsun oda olmayınca hepten bende sinir patlaması oluyor. tabi bu arada kalpte ritim bozukluğum vardı oda dahada çoğaldı .bukadar işe ve soruna yetemez oldum .en kötüsüde her anne için yavruları kıymetlidir. isteyerek kıyamaz heleki benim gibi tüpbebekle gelmiş bir bebeği ona her kızdıkça ve ya dayanamayıp bir ikii vurdukça sonra bir pişmanlık kahroluyorum.bugün akşam kardeşini yiterek düşürdü yavrum başı yere geldi.bu aralar küçük kızımın yataktan düşmesi sonucu bir baş ağrısı var hastanelerde bir türlü emar çektiremedik içimde korku var endişeliyim .şu olayı hayırlısıyla sonuçlandırana kadar başından darbe almasın diye uğraşıyorum işte buyüzden çok sinirlendim ve bir iki yapıştırdım ve bağırdım .sonra pişman oldum her zaman ki gibi yani keyfimden vurmuyorum ya kendine ya kardeşine zarar verince yada yemek problemli bir çocuk gün boyun ca yemek yemeyince keşke rahat relaks bir anne olsam çok sinirli bir insanım olan yavrularıma oluyor .yaşadıklarımı bilmeyenler beni eleştiriyor .eğitim dersimizdede pedereci arkadaşlar var kps kursuna gelen ve ders veren psikoloklar var onlar bile beni yadırgadı kimse ne yaşadığımı bilmiyor tabi işte böyle arkadaşım anlatsam yazmakla bitiremem kısa ve özü böyle yine okursan cvbını beklerim ve tabi tavsiyelerinide tekrar teşekkür ederim.

Cok kucuk daha, yapma bole, paptya cayi ic sik sik, olmadi antidepresan kullan
Kpss yi de ertrle birak, cocuklar krese gidince calisirsin
Kpssyi cocuklarin icin istemiyormusun zaten.
Brnim oglum da cokkk zorbi cocuk cokk. Saglam insani delirtir yani. Allah saglik versin ogluma, acisini gostermesin de, canimdan bezdigim cok oluyor. Allahim al su canimi diye.
Dayak bi ise yaramaz bunu kafana sok once. Daha da cok yapar. Zaten zor bi cocuk.
Sen bu kadarken basetmenin yolunu bulamazsan ilerde hic bulamazsin sana soliyim.

Senin işin çok daha zor..Yaşları çok yakın...Biri küçükte diğeri büyük mü sanki

Çocukta yaparım kariyerde demke için arkanda bi desteğe ihtiyacın var canım,bizimmalesef öyle bi lüksümüz yok..Ben de gurbetteyim kayınvalidem uzakta,annem hayatta değil..Çalışman için çocukları gözünü kırpmadan emanet edebileceğin güvenilir biri olması lazım..Bence sen bikaç sene bu çalışma işini iptal et sonra zaten anasınıfına başlar çocuklar bi düzen oturtursun.

Uyku saatine gelince bak sabahları erken kalkarlarsa akşam da erken yatarlar..Biz öyleyiz akşam erkenden uyuyorlar..Oğlumu memeden yeni kestim iki yaşında uyku düzenimizde şimdi tam oturdu..Sabah biraz erken uyanıyoruz ama zaten alışkınız babamızişe ablamızokula...

Hastane işini de ihmal etme..Aklında kalmışo da stres yapıyor sende eşinle birlikte ilk ırsatta gitmeye çalış..Yemek konusuna gelince acıkınca zaten mecburen kendiliklerinden yemekistiyorlar..Sen psikolojikolarakta normalolarak çok yorulmuşsun..Yapabiliyorsan eğer kardeşine varsa annene bikaç gnlüğüne git...Biraz kafan dağılır dertleşirsin hem..

İkisi de daha çok küçük sinirlenince uzaklaş çık odadan elini yüzünü yıka .Olmadı eviniz bahçeliyse havalar ısınıyor al çocukları çıkar evde de çok bunaldılar kış olduğu için...

Benim de oğlum aynı..Ben de çok demişimdir öleyim de kurtulayımdiye

bi tek bende var sanıyordum bu kadar yaramazı

Yaşım 35 ankaradayım ailem uzak bir şehirde , zaten kazanmayıda çocuklarım için istiyorum mesleğim anaokul öğretmeni yani onlarıda okuluma götürebilirim diye düşünüyorum .evimiz apartman dairesi komşularım iyi fakat öyle içten olabileceğim kimse yok zaten ertelemesem de kazanmak bu durumda mümkün görünmüyor . Yani anlayacağınız nee yardan ne serden geçemiyorum ve yarım kalıyorum ne tam anne olabiliyorum nede bir işe yarayabiliyorum .çocuğuma karşı tutumum yanlış olduğumu biliyorum sadece sinirlerim çok yıpranmış, psikiyatriye gitsem antideprasan verir emziriyorum olmaz psikoloklarda sadece dinliyor pek faydası olmuyor ,anlayacağınız allah bana bol sabır versin ve merhamet versin hepimize. Herkes ister çok iyi anne olmak ama bu birazda şansa bağlı galiba şartlar koşullar insanın tavrını ve tutumlarını belrliyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…