- 3 Ekim 2015
- 39
- 12
- Konu Sahibi Ladyfrom3535
Evet annemle olan kavgamızı paylaşmak istiyorum. 22 yaşındayım ve 3 yıldır erken eğitimle ilgili yüzlerce makale okudum ve ilk 5 yaş çocukların beyin gelişimleri üst düzeyde olur. Yani siz ne verirseniz onu alır. Eğer bir şey vermezseniz büyük bir kayıp olur. Şuan kardeşim 3 yaşında(37aylık) Ben diyorum ki seneye anasınıfına gitsin yani 49.ayında. Öbür sene 1.sınıfa başlasın (61aylıkken) Aslında ingilitere, izlanda gibi ülkelerde 5yaş zorunlu ama tabii burası Türkiye. Ben bu fikri söylediğim herkes bana kötü kız muamelesi yaptı. Annem de diyor ki seneye değil ondan sonraki sene yani 5.yaşında anasınıfına gitsin 6da ilkokula başlasın.
Algılamada sorun yaşamaz bunu biliyorum zira okumaya başladı 100e yakın kelime okuyor 30a kadar yardımsız sayar 100e kadar da yardımımla. Ancak 5.yaşında ezilir arkadaşlarının içinde korkumuz var. Bu da onu özgüvensiz ve yalnız yapar diye düşünüyorum. Tecrübeli olanlar fikirlerinizi paylaşın lütfen :) :)
Algılamada sorun yaşamaz bunu biliyorum zira okumaya başladı 100e yakın kelime okuyor 30a kadar yardımsız sayar 100e kadar da yardımımla. Ancak 5.yaşında ezilir arkadaşlarının içinde korkumuz var. Bu da onu özgüvensiz ve yalnız yapar diye düşünüyorum. Tecrübeli olanlar fikirlerinizi paylaşın lütfen :) :)