Çocuk Hastalıkları Çocuğumun kilo alması lazim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Berfu123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2022
39
12
1
Kızım 4 yaşında ve 13 kilo minyon bi kız sürekli kontrellerim var kilomuz az dedi doktor ama kızım çok seçici et ürünleri felan yemez yumurta yemez ne yapacağımı şaşırdım doğal bi tavsiyeniz var mı

Benim kızım da 4 yaşında ve 13 kilo aynen seçici ama doktor kilo alması gerektiğini söylemedi çünkü kan değerleri normal, sizde eksik bi vitamin falan mı var acaba?
Benim kızım da yemiyo bir başka doktor diyo ki istediklerini yapma pilav mı yiyo makarna yap ve başka birşey verme. Bu bana gaddarca geliyo ben de sevdiklerine sevmediklerini hissetmeyeceği kadar koyuyorum. Mesela havuç çorbası seviyo içine bi küçük brokoli biraz mercimek biraz bulgur kemik suyu derken besleyici hale getiriyorum ama minik minik

Kızım kokan şeyleri yemiyor malesef zorlayınca bu sefer cikartiyo değerleri düşük iğne felan kullanıyoruz ve için şimdide b vitamini düşmüş şaştım kaldım et tuketicek diyo ama ağzına bile almaz

Evet kullanıyorum 2 aydır felan birazcık kilo aldiriyo işte 2 ayda 300 Gr almış

Blw denediniz mi? Belki dokunsa hissetse kendisi yemek isteyecek?

Blw denediniz mi? Belki dokunsa hissetse kendisi yemek isteyecek?
Yani aciksacsi denemdim kızım hiç yemiyor değil yiyor ama zorla yiyor mesela et felan gordunde burnunu tıkayıp gidiyo

Boy felan nasıl Kizinizin

Benim küçüklüğüm kızınız. Minyon ve zayıf bir çocuktum. Herkes annen sana yemek vermiyor mu diye sorardı, sinir olurdum. Yemek seçiyordum. Özellikle et yemekleri. İğrenerek süt içerdim ve annem çok zorladığı içşn, öğretmenimden korktuğum için zorla yumurta yerdim, ağlayarak. O zorla yediğim yemekler ve yumurta ağzımda döne döne öyle büyürdü ki yutmak istemezdim. Midem bulanırdı. Büyüdüm. Ve kendi kararlarımı aldığım günden bu yana et yemiyorum. Yumurta ismi bile içimi kaldırıyor. O ağlatılrak yemek yediğim günler geliyor aklıma. Midemin eti, tavuğu gerçekten almadığı, midemin ciddi şekilde bulandığı günler. Ailem dahil kimsenin gerçekten bunları yiyemediğimi anlamadığı ve herkes yiyor diye beni de zorladığı günler. Çocuğunuza bunu yapmayın lütfen. Yemek masasını ona işkence masası haline getirmeyin. 18 senedir vejetaryenim ve tüm kan değerlerim çok iyi. Kilom normale göre düşük ama kas yapım çok iyi. Hiç et yemiyorum. Süt içmiyorum. Yumurta yemiyorum. Ama et yiyen çoğu insandan bilinçli besleniyorum. Diyetisyene de gittim. İnanın bilinçli diyetisyen bulmak bile çok zor. Kime gitsem, aaa et yemeden sağlık olmaz, spor olmaz, kas olmaz dediler. En sonunda çok iyi bir diyetisyen buldum. Ne saçma, bilinçli ve dengeli tabak önemli. Vejetaryen sağlıksız diye bir şey yok dedi. Bana tabağımı dengelemeyi ve sebzeleri anlattı. B12 pek çok sebzede var. Türkiye’de çok az ama dünyada vegan ve vejetaryen doğan çocuklar var. Ve sağlıklılar. Kilo sağlık işareti değil. Çocuğunuz için sebzeleri iyi araştırın. Ona güzel ve dengeli sebze yemekleri yapın. Masayla barışmasını sağlayın. Makarna köfte, pilav köfte yedirerek sağlık verilmiyor.

Teşekürler güzel dönüşünüz için ben de zorla yediriyorum kızıma sonra vazgectim ilerde sıkıntı olur diye doktor kilosu boyunu gelişimini etkiler diyo o yüzden biraz takıldım bu kilo işine

Teşekürler güzel dönüşünüz için ben de zorla yediriyorum kızıma sonra vazgectim ilerde sıkıntı olur diye doktor kilosu boyunu gelişimini etkiler diyo o yüzden biraz takıldım bu kilo işine
Açıkçası ben çok zayıf bir çocuktum. Hiç normal kiloya çıkmadım 19 yaşıma kadar. Boyum çok şükür öyle kısa değil standartlarımıza göre. Doktorlar iyiler hoşlar ama malesef bazıları kendilerini gram geliştirmiyorlar. Mesela hala devam sütü veriyorlar bizde çocuklara. Oysa Avrupa artık anne sütü dışında verilen hayvansal sütün çocukluk dönemi alerjilerini tetiklediğini söyleyip, devam sütü vermiyor. Bana yemek masasında yapılan zorlama yüzünden hep şunu söyledim. “Asla çocuğuma zorla yemek yedirmeyeceğim.” Şimdi çocuğum yok henüz ama ailemde çocuklara zorlama gördüğüm an müdahale ediyorum. Çocuğuna kilo aldırmak için iyi niyetle yapılan baskı ve zorlama, o çocuğun tüm yetişkin hayatında yemek yeme kararlarını etkiliyor. Eğlenceli tabaklar hazırlayın. Haşlayın. Fırınlayın. Sevdiği, damak tadı ne onu öğrenin. Karnabahar sevmiyorsa haşlayıp soslayıp yoğurtlayın. İçine ceviz koyun mesela. İlla sevecektir bir şeyler. Sevmediği sebze ve tahılları çorbaya koyun. Bir de tabağını çok doldurmayın. O bir çocuk. Midesi küçücük. Tabağını bitirmenin keyfini almasına da izin verin. Tabağı bitirememek de onun açısından psikolojik bir etken. 2. Tabağı istemek de olumlu etki eder. Ben yolunu bulacağınıza eminim.

vegan doğan çocuk nasıl oluyor gerçekten çok merak ettim. açıklayabilir misiniz? :) Türkiye'de az, dünyada daha çok olmalarının bir sebebi var mıdır?

Boy felan nasıl Kizinizin
Boyu normal standartlarda, kilosu hep az çünkü yemiyor. Sürekli ne pişti çok pis kokuyo diyen bir tip ama garibim bilmiyo ki anası ona havuç çorbası adı altında neler yediriyo. Kiloya takılmayın kan değerleri iyiyse üzerine düşmeyin aç kalmaz merak etmeyin yemek bir ihtiyaç. Benim kızım çok ön yargılı ve denemeye kapalı. Bu zorluyo beni ama yapacak bişey yok yediklerine şükür

vegan doğan çocuk nasıl oluyor gerçekten çok merak ettim. açıklayabilir misiniz? :) Türkiye'de az, dünyada daha çok olmalarının bir sebebi var mıdır?
Yani anne vegan, tüm hamileliği boyunca vegan besleniyor. Dolayısıyla embriyo oluşumundan itibaren doğana dek bebeğe hayvansal kaynaklı hiç besin gitmiyor. Bebek anne sütünden kesildikten sonra katı gıdaya geçtiğinde de et,süt,yumurta gibi hayvansal kaynaklı besin almıyor. Bu bebekler bir kaç yıldır gözlemleniyor ve bağırsak ve sindirim floralarında ciddi bir farklılık gözlemlenmiş. İyi bakteri sayılarının etle beslenen bebeklere göre daha fazla olduğu, doğal prebiyotiklerin daha iyi çalıştığı gibi. Türkiye’de az çünkü bizim ülkemiz daha vejetaryenlere “hiç mi et yemiyosun” sorusunu sormaya devam ediyor. Vegan sayısı daha da az. Ama bizde de vegan çocuklar var az sayıda da olsa. Bunlardan bir tanesinin hem annesi hem babası doktor. Umarım açıklayabilmişimdir.

vegan doğan çocuklar demeyelim de vegan olmaya zorlanan çocuklar diyelim öyleyse :) üstelik anne sütü aldıysa 'fazlasiyla teknik olarak' pek de vegan olmuyor. aklım almadı başta, bebek emmeyi reddediyor ve yalnızca soyadan yapılmış mamalari kabul ediyor ve sonrasında da tamamen farkindalikla beslenmesine yalnızca vegan ürünleri mi kabul ediyor diye düşündüm çok zor da olsa. acikladiginiz iyi oldu

Öncelikle Veganlık anne sütünü reddetmez. Bunu nereden çıkardınız anlamadım. Her canlının sütünün kendi yavrusu için olduğunu söyler ve endüstriyel süte karşı durur vegan bakışı. Çünkü endüstriyel süt, hayvana eziyet ve şiddet içerir. Yani anne sütüyle beslenir vegan annelerin bebekleri. “Teknik olarak fazlasıyla” vegandır anne sütü alan bebekler. Hayvansal süt almazlar ki zaten artık dünyada devam sütünün veya hayvansal sütün bir faydasının olmadığı ve tavsiye edilmediği bir gerçek. Bu arada sadece soya sütü yok, bitkisel pek çok süt var. (Badem sütü, hindistan cevizi sütü gibi) Ailenin beslenme şeklini bir zorlama olarak görüyorsanız, etçil beslenenler de çocuklarını et yemeye zorluyorlar. Buna bakarak et yemeye zorlanan çocuklar mı demeliyiz? Bakış açınız ve veganlığa dair bilginiz çok enteresan cidden, hatta bence pek yok diyebilirim. Keşke bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamasa.

veganizmi tüm felsefesiyle bilme gereği duymuyorum. insanlardan bir tür mammal sayılıyor bir çoğu tarafından? bir nevi hayvansal gıda yani.
bilgi sahibi olmadığım sizin sanrınız. evet sütlerden haberdarim, orada örnek vermek için soya kaynaklı mamaları söyledim. hepsini teker teker saymadığım için fikir belirtemiyor muyum? :) bahsettiğiniz yeni çalışmalardan haberdarim ama bu onların "gerçek" olduğu anlamına gelmiyor, neden et yemeli süt içmeliyiz diye de yeni çalışmalar yayınlanıyor. herkes kendisi ölçüp tartarak istediği gibi beslenebilir, sürdürülebilirlik ve devamlı sağlık için vegan beslenenlere saygı duyuyorum ama buraya gelip sanki insanoğlu doğası gereği otculdur tavrınizi komik buluyorum. mesajim da onaydi zaten. adeta çocuk doğar doğmaz vegan beslenmeyi tercih etmiş gibi konuşuyorsunuz. genetik kodunda veganlik yok, sadece ona başka seçenek sunulmamis

Veganizmi tüm felsefesiyle bilmemenize rağmen, anne sütüne karşı “fazlasıyla teknik olarak” gibi ifadeler kullanmamalısınız bu durumda. Veganizm “her ırk ve türde her annenin sütü kendi yavrusu içindir” der. “İnsanoğlu doğası gereği otçuldur tavrımı nereden çıkardınız? Veganlık, doğamız otçul da demez zaten. Tamamen yaşama saygı kapsamında etik değerleri vardır ve ona göre beslenir. Bu da sağlıklı olarak sürdürülebilir bir durumdur. Veganlık bir beslenme biçimi de değil. Veganlar deri ve yün karışmlı kıyafet ve ayakkabı giymez. Kozmetik tercihini vegan ve cruelty free den yana kullanır. Bütün bunlar bir yana, ben konu sahibine vegan olun demedim. Kendi çocukluğum da aynı kendisi gibi geçtiği için kendi fikrimi beyan ettim. Çocuğunun ete karşı verdiği direnç için ısrarcı olması dırumunda, işlerin daha da kötüleşeceğini, ısrarcı olmak ve üzülmek yerine, protein ihtiyacını ve b12 ihtiyacını sebzelerle giderebileceğini ve hatta vegan doğan ve beslenen sağlıklı çocuklar olduğunu ekledim. Hangi cümlemden insanlar otçuldur gibi bir tavır algıladınız, merak ettim? İlk insanların kıyafetleri de yoktu ama şimdi giyiniyoruz. Ateş yoktu, tekerlek yoktu. Ama akıl verilmiş, icat edildi. Genetik kodumuzda var veya yok diye akıldan uzak kalamayız değil mi? Bazı insanların aklına ve ruhuna yatan da veganlık. Genetik kodumuz diyip çıkmıyoruz işin içinden. O zaman tüm hayvani içgüdülerimizi salalım gitsin. Son olarak, Siz çocuğunuza sadece bitkisel beslenme yolundan bahsedip, ona bu seçeneği sunuyor musunuz veya sunar mıydınız? Yani etçil beslenen ebeveynler çocukları bitkisel beslenmek istediğinde alev almıyorlar mı? Ben çok görüyorum da o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…