Çocuğumun kaşinda kist var doğuştan

Help you

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2020
584
120
53
31
Doğuştan kaşin orda kist var ve doğduğunda bellirsizdi ama şuan baya büyük 2.5 yaşında alalım ameliyatla diyorlar en başından beri ama kıyamıyorum korkuyoruz ztamamen uyutacaklar o ameliyat korkusu psikolojisi minicik yaşta yaşayacak bunları. Kendiliğinden geçer diye bekledik bir kaç kişi de geçmiş bu umut oldu bekledik ama henüz geçmedi

Daha sonradan başka bir sıkıntıya evrilmemesi için doktorları dinlemelisiniz. Sağlığı geçtim çocuklar çok acımasız oluyor, fiziksel olarak psikolojisi etkilenecek biraz anlamlandırmaya başlayınca. E zaten eninde sonunda olacak. Şimdi olsun erkenden çıksın aradan

Yani bazıları bizdede aynısı vardı geçti sonradan dedi o yüzden bı umut beklettik ama işte gördükçe de o şişi canımiz sıkılıyor bizde başka sorun olmasından korkuyoruz yani psikolojisi etkilenir şimdide ya anlıyor herseyisonucta

bnm oğlumun da çenesinde ben vardı giderek koyulaşıp büyüdü nohut kadar oldu ilk 2 yıl içinde.Çok agresif yapıdaydı testler yapıldı gen taraması falan neyse sonunda 2,5 yaşında aldırdık.Çünkü diğer çocukların ilgisini çekmeye başlamıştı ordaki ben dokunmaya çalışıp,bu ne diye şaşırıyorlardı.Oğlum da sinirlenip tepki göstermeye başladığı an hemen aldırma kararı aldık.Anestezi kısmına takılmayın zaten kısa sürüyor operasyon.Ben bayılana kadar ameliyathanede sarıldım öyle gittim.Sonrası biraz zor oldu dikişlere dokunmaması gerektiğini anlamıyordu çünkü temzi tuttuk neyse ki bir sorun yaşamadık.Şimdi dikişleri çok yakından bakmadıkça anlaşılmıyor bile kendi de zaten hiç bir şey hatrlamıyor. Ama 3 yaşından sonra olsaydı akranları tarafından dalga geçildiği için belki de hiç unutmayabilridi. O yüzden korkmayın yaşı büyümeden yaptırın bir şey hatırlamicaktır.Anesteziden önce sakinleştirici şurup vermişleri bu arada, ameliyathaneye gittiğini bile hatrlamıyordu sonrasında.

Sakinleştirici şurup verip öyle ameliyata alıyorlar. Çocuklar hatırlamıyor bile.

Hmm işte biz geçer umuduyla hep erteledik geçenler olmuş . Bizimki icmezki şurup ilaç asla kullanmıyor verilsede ya tükürür ya kusuyor. Of işte iyi yapılmazsa tekrarlanıyor Muş doktorda tekrarlama ihtimali var dedi ondan doktor da iyi olsun istiyoruz bilmiyoruz ne yapalım ya hamileyim bide doğmadan hemen yapmalıyız yoksa uzun süre yapamayız

Damar yolunu falan şurup etkisindeyken açıyorlar zaten. Şurup içmezse o zaman ne yapılır bilemiyorum tabii

Sakinleştirici şurubu meyve suyuyla karıştırıp şırıngayla verdik elimizde oyuncaklarla falan oyaladık çok kolay oldu. yoksa bizimki de asla içmezdi şurup falan,hatta bir kere hastalanmıştı ,hastanede bile kimse şurup içiremediği için serumla vermişleri antibiyotiği bi ara..biz ankara üni. hastanesinde yaptırdık siz nerdesiniz bilmiyorum ama.Bu süreci hemen atlatın beklemeyin bekledikçe daha zorlaşıcak.İnanın gözünüzde büyüttüğünz kadar değil.

Of öyle bir büyümüş ki gözümüzde şimdiden düşündükçe ağlıyorum inşallah kolay geçer süreç yani bizimki çok uyanık ya biseylerle karıştırınca da anlıyor tadı içmiyor Allah yardımcımız olsun inşallah kolay geçer süreç haftaya kontrol ettirmeye gidecez sıra verecekler muhtemelen ameliyat için bakalım yaparız sanırım artık Adıyaman'da yiz

doktorunuz ne diyorsa onu yapın bence. ameliyat diyorsa ameliyat olsun. sonrasında daha büyük sıkıntılar çıkmasın. geçmiş olsun çok

doktorunuz ne diyorsa onu yapın bence. ameliyat diyorsa ameliyat olsun. sonrasında daha büyük sıkıntılar çıkmasın. geçmiş olsun çok
Çok saolun inşallah ya. Yani doktor en başından beri ameliyat diyor işte bizimkiyle aynı şekil olan bitkisi vardı o dedi bizede ameliyat dediler ama yapmadık bellirli bir büyüme sonrası dağılmaya başladı dedi bizde belki bizimkine geçer kendiliginden umuduyla yapmadık bide küçük kıyamadım

evet kıyamıyorsunuz anlıyorum ben de ama doktorun dediğinden çıkmamak gerekiyor. bir de zaten bebek oldukları için iyileşme süreçleri daha kolay oluyor.

Benim de çenemde var ameliyat olmaya korkuyorum şimdiden alınıyorsa aldırın aklı ermiyor rahat atlatır

Benim de çenemde var ameliyat olmaya korkuyorum şimdiden alınıyorsa aldırın aklı ermiyor rahat atlatır
Ya geçmiş olsun aslında bende yetişkinler için daha kolay diyorum ya belkide bebek olduğundan kiyamadigimizdan öyle düşünüyorum yani onda olacağına bende olsaydida ben yapsaydım diyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…