Bebek Beslenmesi çocuğumu nasıl sütten kesicem??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

chicek

bebişim ve ben
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
300
1
96
- Yurtdışı
arkadaşar benim oğlum bir buçuk yaşında ve hala emiyo..emmesi sorun değil ama emdiği için başka yiyecek yemiyo hep emmek istiyo hatta çiğnemesi ve yutması çok yavaş..yemek yemeye alışması için onu sütten kesmek istiyorum ama nasıl kesicem bilmiyorum çünkü emerek uyumaya alıştı biberonla da pek arası yok:ecrin_bebek:..yararlı deneyimleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim

merhabalar benim kızımda 15 aylık ve senin oğlun gibi yemek yemiyo memeyle uyuyor.bana salça sürmemei önerdiler ama daha denemedim.kıyamıyorum kızıma napıyııım...

merhabalar benim kızımda 15 aylık ve senin oğlun gibi yemek yemiyo memeyle uyuyor.bana salça sürmemei önerdiler ama daha denemedim.kıyamıyorum kızıma napıyııım...

ben de kıyamıyorum ama sütte artık fazla besin değeri kalmadı ki yemek yemeleri lazım:icecream:

ben kızı mı kesmek için kara kalem sürdüm o fayda etmedi acı biberr salçaa..hepsini denemiştimm..çok mızmız olmasına rağmen bir günde kesildi..ama doktorla konuşun sütü geri verecek ilaçlar var artık..yoksa sizde sütten dolayı ateşlenme yaşar hasta olursunuzz..kolay gelsinn..

öncelikle kolay gelsin çok zor bir iş bende 18 aylıkken kestim çok zor bi dönemdi ben viks sürdüm hep salça filan inandırıcı gelmiyo çocuklara ıslak mendille siliyodu benimki viksin kokusundan tiksinmeye başladı ve unutması için gün içinde oyaladım istedği zaman başka şeylere yönelttim ama göğüslerin şişmesi çok kötü hem kızımın hem benim psikolojimi kötü yönde etkiledi atlattık allahtan şimdi iki yaşında hiç aklına gelmiyor bile

şişkinlik için bişey yaptın mı aslında azaltarak kessek süt az olduğu için şişkinlikte az olmaz mı??

off ya benim kızım da 16 aylık. ben de kesmek istiyorm ama sadece meme de uyuduğu için kesemiyorum. başka türlü asla uyumuyor. zaman geçtikçe daha da alışıyorlar ve zevk haline getiriyorlar. ben gün içinde vermemeye çalışıyorum ama uykusu geldiği zaman çok huysuzlanıyor ve ağlıyor mecburen veriyorum. zaten azı dişleri çıktığı için extra huysuz ısırıp duruyor. benim kardeşim sarı sabır otu diye bir yöntemle kesti. iğrenç kokusu ve tadı varmış. sadece bir gece sürdü ve ertesi gün birdaha istemedi. ama o ayakta sallanarak uyuyor hala da öyle. zaten ben artık tek göğüs emziriyorum diğerinde süt kalmadı. şişmiyorda. sütü kesen ilaçlar varmış o kolay. sorun nasıl kesecez nasıl kıyacaz ve daha önemlisi nasıl uyuyacak?? çok sıkılıyorum bunu düşünmekten.

şişkinlik için bişey yaptın mı aslında azaltarak kessek süt az olduğu için şişkinlikte az olmaz mı??

dogru söylüyorsun ben bir hafta içinde bıraktırdım ama şöyle söyleyim azaltmak diye bişey olmuyor bir kere emziriym diyosun çocuk bi daha istiyor en iyisi 3-4 günde kesin bi karalılıkla bitirmek en azından bir an önce çocuk atlatır ama şişlik yönünden çok kötü çok acı çektim o dönemde ayrıca psikolojik olarak sanki sütten ayırınca çocugundan ayrılcakmışın duygusu daha bi kötüydü

evet sanki çocukla aranda özel bi bağ oluşuyo emerken kıyamıyorum bir türlü..1 buçuk yaşından fazla emziren de pek duymadım aslında..sen süttenkesen ilaçlardan kullanmamışsın anlaşılan kullunsak faydalı olur mu acaba yan etkisi var mıdır..

ben ikinciye hamile oldugumda oglum 15 aylıktı süt zarar vermesin diye mecbur bıraktırdım canım verme aglıcak kendini yere atacak ama sabret dikkatini başka yöne çek emmek istediginde çok hoşlandıgı şeylerle oyala,valla hamile kalmasaydım aglamasına dayanamaz verirdim yani biraz katı olmalısın.

benim bir tanıdığım rimel sürmüştü bir de kara yapağı koyanlar var sutyenine koyuyorsun açılınca kapkara bişey çıkıyor ordan korkmaz mı bebekler acaba?
benim bebeğim de şu sıralar bırakıyor beni emmeyi ben üzülüyordum ama belli bir yaştan sonra bırakması zor oluyor anladığım kadarıyla 3 gündür emmiyor oğlum göğsümü sıkıyorum foşur foşur süt geliyor ama doluluk hissetmiyorum ve ağrımıyor da nolcak çok merak ediyorum zamanla dolacak mı ya da o sütler nasıl yok olacak sıkmalı mıyım acaba?

canım eğer kesilmesini istiyorsan sıkmaman ve sğmaman gerekiyormuş
zamanla o biriken sütler geri çekiliyormuş
bir de sütün çekilmesini sağlayan ilaçlar varmış, onu da yeni duydum

inciboncuk sağ canım sütünü emmedikçe geriye çekilir sütünn..hissetmezsin bile emmiyorsaa sen sağacaksınn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…