İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğumu başka semtteki okula yazdırırken ikametini başka birine verme

HAWAI

Çek elini memleketimden!!
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
199
4
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Benim oğlum anasınıfına gidecek bu sene. Bulunduğum semtte iyi bir okul yok. Bize yakın başka bir semteki okula yazdırmak istiyorum ama o semtte oturan bir arkadaşımın üzerine ikamet çıkarmam gerekiyormuş. Bu şekilde çocuğunu kayıt ettiren varmı? Ne gibi yollar izlemem lazım. Bu çözümün arkadaşıma yada bana karşı bir cezası olurmu sizce?

Biz de oğlumu başka bir semtin ilköğretimine yazdırdık.kayıtların ilk açıldığı gün ikametgah istediler.Bizde bir adres bulup muhtara gitmiştik fakat muhtar bizi uyardı.Zaman zaman milli eğitimden çocuğun gerçekten adreste oturup oturmadığına dair inceleme yapılıyor demişti,biz de bu yüzden vazgeçmiştik..

.Ne yaparız ederiz diye düşünürken bize bir müdür bekleyin dedi.Eğer okul ikametgahına bağlı olarak kontenjanını dolduramıyorsa,eylül ayında bakanlık nakillere izin veriyor ve ikametgahsız bir şekilde otomatik olarak kaydınızın olduğu okuldan naklini bu okula alarak kayıt yaptırabiliyorsunuz demişti..

Velhasılın aynen bu şekilde bizim okulumuzun bulunduğu yerde çocuk sayısı az,buna bağlı olarak da okul da bir çok boş kontenjan kaldığından okulların açıldığı gün kayıt yaptırabildik...Tabii bilemiyorum sizin okula kayıt olacak çocuk sayısı nedir,kontenjan açığı olacak mı ama araştırmanızda fayda var diyorum...

(aaa pardon sizin çocuğunuz ana sınıfna başlayacakmış,şimdi farkettim..Biz 1.sınıfa başlarken bunları yaşamıştık.Gene de bilginiz olsun)

Son düzenleme:

merhaba
ben bir öğretmenim. okullara adrese bağlı kayıt yapıldığından dolayı farklı bir okula göndermek istiyorsanız onun bölgesindeki bir adrese taşınmalısınız. bu en güvnli yoldur. okul için itiraz şansı yoktur sizin başınız ağrımaz.

bir tanıdığın, eşiin dostun, akrabanın adresini kullanmak da çözüm olabilir ama tehlikelidir.

bir kere adresi muhtarlıktan değil nüfus müdürlüğünden değiştirmeniz gerekmektedir. bunun içinde elektrik yada su faturası veya kira konrtratı, tapu gibi evrak istenir.
bunlarıda hallettiniz ve adresinizi aldınız diyelim. bazen yada gerektiğinde milli eğitimden adreslerin doğruluğunun teyidi istenir. bunlardan birinde yada bir şikayet durumunda belirttiğiniz adreste ikamet etmediğiniz tespit edilirse yanlış beyanda bulunma suçundan 635 lira civarında bir para cezası alırsınız. bunun 3 kere tekrarında hapis cezası vardır. bunları göze almanız gerekmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…