Biz de oğlumu başka bir semtin ilköğretimine yazdırdık.kayıtların ilk açıldığı gün ikametgah istediler.Bizde bir adres bulup muhtara gitmiştik fakat muhtar bizi uyardı.Zaman zaman milli eğitimden çocuğun gerçekten adreste oturup oturmadığına dair inceleme yapılıyor demişti,biz de bu yüzden vazgeçmiştik..
.Ne yaparız ederiz diye düşünürken bize bir müdür bekleyin dedi.Eğer okul ikametgahına bağlı olarak kontenjanını dolduramıyorsa,eylül ayında bakanlık nakillere izin veriyor ve ikametgahsız bir şekilde otomatik olarak kaydınızın olduğu okuldan naklini bu okula alarak kayıt yaptırabiliyorsunuz demişti..
Velhasılın aynen bu şekilde bizim okulumuzun bulunduğu yerde çocuk sayısı az,buna bağlı olarak da okul da bir çok boş kontenjan kaldığından okulların açıldığı gün kayıt yaptırabildik...Tabii bilemiyorum sizin okula kayıt olacak çocuk sayısı nedir,kontenjan açığı olacak mı ama araştırmanızda fayda var diyorum...
(aaa pardon sizin çocuğunuz ana sınıfna başlayacakmış,şimdi farkettim..Biz 1.sınıfa başlarken bunları yaşamıştık.Gene de bilginiz olsun)