Anlattıklarınız tamamen normal bir çocuğun yapması gereken siz hamile olduğunuz için fazla tepki gösteriyorsunuz benim de 3yasinda oğlum var oda disarsini ister oyuncaklarını toplamaz her çocuk gibi kisin anaokuluna verin onunda canı sıkmaz4 yaşinda oğlum var ikincisiya hamilayim bazen stresa giriyorum farkindayim elimda olmayan birşey çocuğumda surekli dişari çikip oynamak istiyor dişarisi malum yazin 5 ten sonra biraz serinlemeye başlar başta iki uç defa çikardim şimdi alişmiş gel diyorum hayir diyor soz dinlemiyor bugun ilk defa poposuna vurdum iki uç kere ağladi kustu evdede oyle oyuncaklarini oynuyor toplamiyor surekli ben topluyorum soyluyorum sen topla diyor çok dik kafali yaşi 4 buçuk ben çocuğumla anlaşamiyorum bir öneri fikriniz varsa deneyimli anneler gecede geliyor yataği bizim yanimizdan ginada orda yatmiyor yanima sokuluyor ben hamilaliktan dolayi baş edemiyom yada çoçuğum biraz şimarikmi bilamiyorum bi yerde hata yapiyom ama nerde bilamiyorum çozum
Oyuncaklari evet ben topluyorum nadiran kendi topluyor ama dişari çikinca arkadaşlariyla harşeyini paylaşir kimseyida kirmazŞımarık çocuk olmaz. Çocuğunuzu en başta siz yaftalıyorsunuz, o da buna uygun davranıyor. Aşırı ya da aykırı davranışları olabilir en fazla.
Sen topla dediğinde topluyorsanız ya da topladıysanız sizi yönetmeyi öğrenmiş demektir zaten. Topluyor musunuz?
Yanima sokulmasi rahatsiz etmiyor ama gece bi kaçkere karnima tepekliyor uykuda acitiyor kendi yatağini yanima yaklaştirdim ginada orda yatmiyorYanıma sokuluyor kısmı rahatsız mı etti gerçekten?
Size nasıl ihtiyacı var, şimdiden kardeş kaygısı da başladı muhtemelen.
Ona karşı daha yumuşak olmalısınız, yoksa hem size hem kardeşine duvarlar örecek.
Şaşkinim evet doğru bildiniz babam rus annem özbek ilk buraya geldiğimda çocuklara şaşirmiştim . Oyuncak konusunda dediğinizi yaparim deniycem bilgi için çok teşekkurler sağlikla kalinBenim kizim 5 yasinda, o da boyle. Normal degil mi boyle olmasi? Gece yataginda yatmaya alismasi da zaman alabilir, hayatinizda degisiklikler olduysa tasinma gibi vs o yuzden yatagini sahiplenemiyor olabilir. Bunu yasayan cok cocuk var. Oyuncagini toplamasi icin oyuncaklari gruplandirin, arabalar bir kutuya, legolar bir kutuya, tamir setleri bir kutuya gibi. Her gun istedigi bir kutuyu acin onune. Baska kutu istediginde once bunlari toplayip bu kutuyu kaldiralim sonra yenisini acalim diyin. Birlikte toplayin, bir tane bile oyuncak kaldirsa kutuya aferin cok guzel topluyorsun diye tebrik edin. Siz galiba orta asya turkusunuz, biraz rus kulturu hakim oralarda, cocuga karsi ebeveyn tutumu biz turklere gore daha soguk. Yani onlarin normali budur da bize gore soguk. Bize normal gelen cocuk eger orta asya turku iseniz size simarik gelebilir. Oyleyse bilin ki bence normal seyler yasiyorsunuz
Neden şaşırdınız cocuklara ?Şaşkinim evet doğru bildiniz babam rus annem özbek ilk buraya geldiğimda çocuklara şaşirmiştim . Oyuncak konusunda dediğinizi yaparim deniycem bilgi için çok teşekkurler sağlikla kalin
Zaten ilk defa vurdum sonradan ozurda diladim ama bakin ben oynasin biraz dedim çikartirkan tekrar dedim bi kere çağirdiğimda gel oylen yemeğini yeriz dedim neysa yemeğini yedirmek için pencereden defalarca çağirdim hatta oyunla oyniycam diye şortuna az bişey çişini kaçirmiş yuzu kipkirmiziydi benim kizmam çocuk hemde oylen yemek yemedi hepde tuvaleti gelmiş halada yok eva girmiycam dedi hatta uyardim gel çiksam baya kizarim dedi gayir dedi bende çiktim iki kere poposuna vurdum sonra geldiŞaka yapıyorsunuz sandım ya , inanılmazsınız. Ne demek anlaşamıyorum o sizin çocuğunuz . ayrıca birdaha vurmayın çünkü sonradan daha kötü şeylere yol açabilir. Çözüm hakkında uzun uzun yazmıcam bir pisikologla kendiniz için görüşün
Annesi bişey diyinca sana ne yaparim sen git kelimelerini çok duydumNeden şaşırdınız cocuklara ?
Evet bencedeAnlattıklarınız tamamen normal bir çocuğun yapması gereken siz hamile olduğunuz için fazla tepki gösteriyorsunuz benim de 3yasinda oğlum var oda disarsini ister oyuncaklarını toplamaz her çocuk gibi kisin anaokuluna verin onunda canı sıkmaz
Bazı cocuklar maalesef o tarz konusur annesıne . Ama sızınki de sankı o yöne dogru gıdıyorAnnesi bişey diyinca sana ne yaparim sen git kelimelerini çok duydum
Aynen o yuzden oyle birşey olmamasi için instagramdan bir kaç çocuk yetiştirma pisikolok gurublarina katildim inşallah işa yarar anne oğul bir birimizi kirmamaya bende onu anlamaya çalişirizBazı cocuklar maalesef o tarz konusur annesıne . Ama sızınki de sankı o yöne dogru gıdıyor
Esiniz Turk mu? Esiniz Turk degilse kendi kulturunuze gore yetistirmek icin sizin kulturunuzu bilen insanlardan fikir alsaniz sizin icin daha dogru olur. Ama esiniz Turkse ve biraz baskin bir karakterse kafanizdaki egitimi vermeye sartlamayin kendinizi. Ve cocugunuzu kendi kulturunuzden cocuklarla kiyaslamayin. Cunku kultur farki bize normal gelen cocugu size cok simarik, disiplinsiz algilatiyor. Biz Turklere gore de asya turklerinin, ruslarin cocuk egitimine olan bakisi soguk ve gaddar geliyor. Bu tamamen kultur farkiyla ilgili dedigim gibi. Gelen olumsuz yorumlara uzulmeyin gebesiniz bebeginiz tatli tatli uyusun yerinde, yazanlar cogunlukla kultur farkini goz ardi ederek yaziyor. Eminim cok guzel bir annesinizdirŞaşkinim evet doğru bildiniz babam rus annem özbek ilk buraya geldiğimda çocuklara şaşirmiştim . Oyuncak konusunda dediğinizi yaparim deniycem bilgi için çok teşekkurler sağlikla kalin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?