Cocuğumda tikler başladı

hale20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2023
5
0
31
Merhaba hanimlar
Benim 3 yasinda bir oglum var 3 ay önce göz tiki başlamisti sürekli gözlerini kırpıştırıp duruyordu istemsiz bir sekilde oluyor göruyorum göz doktoruna ve neurolojiye götürdüm üstüne durmayin demisti o tikler 2 ay icinde gecmisti 1 bucuk ay tiksizdi simdi tekrardan başladi ve ben cok uzuluyorum heleki tv bakarken daha fazla oluyor dün gördüm hem göz kırpıyor hem agzını buruşturuyor 😔 lütfen bilgisi olan yazsın sizde yaşadinizmi böyle durumlar interneti okuyuncada iyice korkuyorum

Stres düzeyi arttıkça tik olusma ihtimali artar. Ekran karşısında stres düzeyi arttığı için tiki de siddetleniyor. Hayatinizi gözden geçirin, yeterince vakit gecirmiyorsaniz, dışarı yeterince çıkarmıyorsaniz, akranlariyla yeterince bir araya gelamiyorsa, babasıyla yeterince var gecirmiyorsa, evde genel bir gerginlik, hastalik, kavga vs varsa bunları çözmeye bakın. Çocuğun stresi azalırsa tiki azalir, zamanla soner.

Stres düzeyi arttıkça tik olusma ihtimali artar. Ekran karşısında stres düzeyi arttığı için tiki de siddetleniyor. Hayatinizi gözden geçirin, yeterince vakit gecirmiyorsaniz, dışarı yeterince çıkarmıyorsaniz, akranlariyla yeterince bir araya gelamiyorsa, babasıyla yeterince var gecirmiyorsa, evde genel bir gerginlik, hastalik, kavga vs varsa bunları çözmeye bakın. Çocuğun stresi azalırsa tiki azalir, zamanla soner.
Ya aslinda tüm aile cok ilgileniyor sadece 1 yasina yeni giren bir kardesi var onu cok kiskaniyor cok belli ediyor ona stress oluyor birde 1 haftadir gözlüğümüz var doktorumuz gözlük verdi onu pek takmak istemiyor bizde taktiriyoruz zaten gözlügü aldigimizin 3 cu gunu basladi tikler acaba ondan olabilirmi ?

Ya aslinda tüm aile cok ilgileniyor sadece 1 yasina yeni giren bir kardesi var onu cok kiskaniyor cok belli ediyor ona stress oluyor birde 1 haftadir gözlüğümüz var doktorumuz gözlük verdi onu pek takmak istemiyor bizde taktiriyoruz zaten gözlügü aldigimizin 3 cu gunu basladi tikler acaba ondan olabilirmi ?
Evet olabilir tabi. Cocuk uykuya daldiktan sonra onunla konuşun beş dakika kadar. Seni çok seviyorum kardeşini de çok seviyorum. Kardeşin doğduktan sonra biraz daha az vakit geçirmeye başladık ama kardeşin biraz daha büyüdüğünde hep beraber çok egelenecegiz, biz çok güzel bir aileyiz, seni hep seveceğiz gibi bir konuşma. Gözlüğü için de konuşabilirsiniz. Rahat gorebilmen ve gözünün sağlıklı olması için gözlüğümüzü takacağız. İlk zamanlar biraz rahatsız edici gelecek seni anlıyorum anlıyorum ama zamanla alışacaksın ve gözlüğünle her şeyi daha iyi gördüğün için daha rahat oynayacaksın gibi. Uykudan önce ya da sakın bir çocuksa herhangi bir zamanda yatırın aromatik yaglarla masaj yapın vücuduna. Küvet doldurun içine lavanta yağı papatya yağı koyun ılık suda oynatın. Yani rahatlatıcı bir şeyler deneyin.

X