• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Çocuğumda MCAD (Orta Zincirli Yağ Asidi Oksidasyon Bozukluğu) Çıktı.

• Konu Sahibi Konu Sahibi anafor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
A

anafor

Ziyaretçi
Çocuğumuzda doğustan metabolik rahatsızlıklardan MCAD çıktı.

Türkiyede 5000 de 1 görülmesine rağmen internette herhangi bir forum sayfasına rastlayamadık.

Çocuğunda MCAD olan kişilerle iletişime geçip bu konuda bilgilerimizi paylaşmak istiyoruz.
Kızımız 2,5 aylık oldu. Bu hastalığı taşıyan yaşı büyük çocukları merak ediyoruz.
Karşılaşılan sorunlar vs.

Canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm gerçektende int. doğru düzgün bir bilgi yok bu konuyla ilgili benimde bebeğimde de fenilketonüri çıktı.Proteinli ürünlere diyet yapması gerekiyor bebeğimin.ılk zamanlar çok zorr geçiyor ama allah herşeyin sabrını veriyor insana bebeğim 8 aylık ve çok sağlıklı şükür. Tedavisini düzgün bir şekilde uyguladığınızda eminin senin bebeğinde çok sağlıklı büyüyecek. MCAD ile ilgili herhangi bir bilgi edinirsem mutlaka sana yazarım. Kendine ve bebeğine çok iyi bak.

çok geçmiş olsun tatlım. ablamın apartman komşularından birnde buna benzer bir metabolik hastalık vardı ablam anlatırdı ankaradayken. arayıp yeni bilgisi varmı bebeğin durumu hakkında bilgi almaya çalışırım. Fkü lü tanıdığım iki bebek vardı. biri burda aydında biri izmirdeydi.ikiside 10lu yaşlardan büyük. son durumlarını bilmiyorum.burdaki ailesi çok bilinçsiz olduğundan mamalarını bir dönem almayı kesdiğinden biraz zihinsel gerileme problemleri olmuştu.ikinizede çok geçmiş olsun.

teşekkür ederim mayalihamur pku da ilk 2 yıl çok önemli kan değerlerini haftalık takip etmek gerekiyor takibi ve diyeti düzgün yapıldığı sürece hiç bir sorun yaşanmıyor benim biçok aile ile tanışma şansım oldu ne mutluki pku lu olup öğretmen olan üniversitede okuyan hatta bebek bekleyen arkadaşlar edindim bu yüzdende biraz daha rahatladım. Her hastalığın tedavisi öncelikle sıkı ve özenli takip gerektiriyor.

teşekkür ederim mayalihamur pku da ilk 2 yıl çok önemli kan değerlerini haftalık takip etmek gerekiyor takibi ve diyeti düzgün yapıldığı sürece hiç bir sorun yaşanmıyor benim biçok aile ile tanışma şansım oldu ne mutluki pku lu olup öğretmen olan üniversitede okuyan hatta bebek bekleyen arkadaşlar edindim bu yüzdende biraz daha rahatladım. Her hastalığın tedavisi öncelikle sıkı ve özenli takip gerektiriyor.

çok haklısın tatlım.izmirde tanıdığım çocuğun ailesi çok ilgiliydi çocuğunda maşşalahı vardı.takip ve destek çok öenmli. burdakinin ailesi çok cahil.devlette takibini atlamış sanırım bir yıl mama almamış yeşil kart iptal olunca. tesadüfen öylesine bir yardım çalışmasında konuşunca almadığını öğrenip sağlık ocağına yönlendirmiştik. ( ben en çok öğretmenine kızmıştım hastalığından haberi bile yoktu).
tekrar geçmş olsun çok.

mcad hastalığında bir diyet yok.ama uzun süreli açlık bebeği ölüme kadar götürebiliyor.her metobolik hastalık gibi bu hastalıkta kalıtsal ve ömür boyu sürecek.ama bebeklik dönemi en önemli süreç.nede olsa kendini ifade edemiyor.yetişkin olduktan sonra aç kalmaması yeterli.aşıları hastanede oluyoruz.bebeğime serum bağlanınca bir anne olarak içim acıyor.bunun dışında bebeğimiz çok sağlıklı.sanırım zamanla bu hastalığı kabül edeceğiz.yoksa düşünmekten biz hastanelik olacağız.

mcad hastalığında bir diyet yok.ama uzun süreli açlık bebeği ölüme kadar götürebiliyor.her metobolik hastalık gibi bu hastalıkta kalıtsal ve ömür boyu sürecek.ama bebeklik dönemi en önemli süreç.nede olsa kendini ifade edemiyor.yetişkin olduktan sonra aç kalmaması yeterli.aşıları hastanede oluyoruz.bebeğime serum bağlanınca bir anne olarak içim acıyor.bunun dışında bebeğimiz çok sağlıklı.sanırım zamanla bu hastalığı kabül edeceğiz.yoksa düşünmekten biz hastanelik olacağız.[/Q

Canım duygularını çok iyi anlıyorum. İnsan çaresiz kalıyor malesef ama gerçekten zamanla biraz daha alışıyor insan öyleki ben ilk zamanlar düşünmekten ve üzülmekten oğlumun 2-3 ay bir dönemini hatırlamıyorum. Ki bebeğim bir daha o aylarda olmayacak o yüzden mümkün olduğunca bebeğinin her anını yaşamaya çalış.Tıp çok ilerliyor artık benim bebeğimin rahatsızlığı ile ilgili ilaç denenmeye başladı türkiyede 4 yaş sonrası çocuklara birde aşı çalışmaları devam ediyor Dua ediyorum güzel sonuçlar çıkması için. İnanıyorumki birgün bütün hastalıkların tedavisi olucak.:Saruboceq:

halen mcad hastası birini bulamadık.bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

hergün bu forma bakıyorum ama bi değişiklik yok.mcad hastası bi çocuğu yakını olan varsa lütfen birşeyler yazsın.

arkadaşlar ikinci aşıda sorun yaşamadan sona erdi.kızım 5. aya girdi.sorunsuz bir şekilde devam ediyor.garip ama halen bir mcad hastası çocukla karşılaşmadım.

canım 5000 de 1 diyorsun tabiki bulman kolay olmıcaktır ama şöyle düşün belkide Allah karşına çıkarmıyor üzüleceksin yada süprizbi şekilde çıkaracak sevineceksin çok geçmiş olsun hastalığın içeriğini bilmiyorum ama doğuştan olması üzücü. Olsun demekki böyle olması gerekiyormuş dua et ki çok daha kötü bi hastalık değil
bunada şükür canım ..

arkadaşlar ikinci aşıda sorun yaşamadan sona erdi.kızım 5. aya girdi.sorunsuz bir şekilde devam ediyor.garip ama halen bir mcad hastası çocukla karşılaşmadım.

merhabalar,ben almanyada yasiyorum benimde 5.aylik bebegimde mcad var,sürekli kontrol altidayiz.günde iki defa biocarn diye bir ilac kullaniyoruz.önemli olan cocugun ac kalmamasi,kalitsal bir hastalik.ama benim merak ettigim asi oluyoruz demissiniz bizde öyle birsey yok,ne asisi biraz aciklarmisiniz arti nerde tedavi görüyosunuz?

çocuğumuzda doğustan metabolik rahatsızlıklardan mcad çıktı.

Türkiyede 5000 de 1 görülmesine rağmen internette herhangi bir forum sayfasına rastlayamadık.

çocuğunda mcad olan kişilerle iletişime geçip bu konuda bilgilerimizi paylaşmak istiyoruz.
Kızımız 2,5 aylık oldu. Bu hastalığı taşıyan yaşı büyük çocukları merak ediyoruz.
Karşılaşılan sorunlar vs.

merhabalar;benım oglumdada mcad var::bız almanyada tedavı görüyoruz süreklı kontrol altndayız;bıocarn dıye bır ılac kullanıyorum ve ıkı ayda bır kan alınıp bakılıyo:::ben sızın ne asısından bahsettıgınızı anlayamadım artı nerde tedavı görüyosunuz benı bılgılendırın lütfen::::

mcad hastalığında bir diyet yok.ama uzun süreli açlık bebeği ölüme kadar götürebiliyor.her metobolik hastalık gibi bu hastalıkta kalıtsal ve ömür boyu sürecek.ama bebeklik dönemi en önemli süreç.nede olsa kendini ifade edemiyor.yetişkin olduktan sonra aç kalmaması yeterli.aşıları hastanede oluyoruz.bebeğime serum bağlanınca bir anne olarak içim acıyor.bunun dışında bebeğimiz çok sağlıklı.sanırım zamanla bu hastalığı kabül edeceğiz.yoksa düşünmekten biz hastanelik olacağız.

Merhabalar benimde iki aylık oğluma bu hastalık teşhisini koydular lütfen yardım

merhabalar;benım oglumdada mcad var::bız almanyada tedavı görüyoruz süreklı kontrol altndayız;bıocarn dıye bır ılac kullanıyorum ve ıkı ayda bır kan alınıp bakılıyo:::ben sızın ne asısından bahsettıgınızı anlayamadım artı nerde tedavı görüyosunuz benı bılgılendırın lütfen::::

merhabalar benim oğlumdada aynı hastalık var lütfen yardım bilgi paylaşmak istiyoruz

cok gecmis olsun arkadaslar. Allah yardicimiz olsun , saglik versin kuzularimiza.

ne gibi sikayetleriniz vardi da doktora basvurdunuz? nasil teshis koyuluyor?biraz anlatir misniz?

merhaba arkadaşlar uzun süredir bu sayfayı kullanmıyordum.o nedenle birşeyler yazamadım.kızım şu an 28 aylık oldu,bedensel ve zihinsel gelişimi gayet iyi.ama bu zamana gelene kadar zor zamanlar geçirdik.2 yaşa kadar olan bütün aşılar hastane ortamında yapıldı.her aşıda stres yaşadık. 3 -4 gün hastanede sıvıya bağlı halde aşılar yapıldı. aşılar sırasında strese girip enerji ihtiyacı artarsa diye dekstroz veriyorlar.hastalıklar sırasında doğru hastaneye gidiyoruz.sıvı o zamanda bağlanıyor.belli aralıklarla hastane taraması yapılıyor.Biz istanbulda yaşıyoruz,istanbul ünv.çapa tıp fakültesinde takiplerimiz yapılıyor.şu an carnıtene solüsyon kullanıyoruz.değerlerine bakıp solüsyona ara verecekler.faydası olup olmadığı dünyada tartışılan bir solüsyon.ama hiçbir zararı yokmuş.kalbi koruyormuş.toksin madde üremesini engelliyormuş.bebeğimizi çok düzenli besliyoruz.geceleri 2 defa süt veriyoruz.süte çiğ mısır nişastası katıyoruz.uzun süre tok tutuyor.ihtiyacını karşılıyor.

sormak istedikleriniz olursa yardımcı olabilirim.sizlere nasıl yöntemler uygulanıyor bizleri aydınlatırsanız sevinirim.özellikle almanyada nasıl bir yöntem uygulanıyor.

Çok geçmiş olsun. ilk kez duyuyorum bu hastalığı rabbim evlatlarınızı size bağışlasın sağlık versin
inşallah burdaki paylaşımlarınızla bu hastalığı yaşayan başkalarına da kılavuz olursunuz.

bu makalelerin her türünü okudum.ingilterede bir tanıdığımızın çocuğuda bu hastalığı taşıyor.onunlada konuşma fırsatım oldu.

Back