Çocuk Hastalıkları Çocuğumda bir türlü geçmeyen akciğer enfeksiyonu var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Harac

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mart 2022
4
0
29
Bayanlar merhaba. Benim oğlum 1buçuk yaşında. Doğduğu zaman 2 hafta küvezde kaldı akciğerlerinde problem vardı, nefes alması sıkıntılıydı. Sonrasında düzeldi denildi tetkikleri yapıldı. Ama o zamandan sonra sürekli ciğerlerinde enfeksiyon çıkıyor. Antibiyotik kullanıyoruz düzelir gibi oluyor. Bir hafta sonrasında tekrardan aynı şekilde tıkanmaları öksürüğü oluyor. Ve her seferinde ciğer filminde iltihap çıkıyor. Gitmediğimiz doktor kalmadı. Ya bünyesi çok zayıf ya da Alerjik olabilir dediler. Her gitmemizde antibiyotik veriliyor yavrum zaten doğdugu andan itibaren hep ilaç aldı hastanede kaldıgı için de.
Böyle bir durum yaşamış olan var mı içinizde? Artık düşünmekten, araştırmaktan kafayı yicek duruma geliyorum.

Başka doktora götürmeyi denediniz mi

Alerji/ astım gibi şeylere baktırın mutlaka. Benim aklıma şurdan geldi garip bir benzetme olacak ama kedim astımlı ve aynı bu şekildeydi ciğerleri. En son dendi ki insanda da hayvanda da ciğerlerde artık kronikleşmiş sürekli tekrar eden bir iltihap durumu varsa kronik bronşit/ astım/alerji araştırılmalı, benim evde ufak çocuğum var o da aynısı dedi. Siz bir alerji /alerjik astım artık ne deniyorsa onu araştırın bence bu kadar sık bir durumsa eğer

Hiç geçmiyor gibi birşey yani anlamadım gitti. Öksürüğü zaten hiç geçmiyor artık sadece şiddeti azalıyor antibiyotikle. Antibiyotik bitiyor bir hafta geçiyor hop tekrardan aynı şekilde başlıyoruz. Alerji bölümüne de randevu bulamıyoruz ki
Bu arada astım da ciğerde iltihap falan oluyor mu? Abim de astım ama onun hiç ciğerlerinde iltihap yoktu bu şekilde sadece ıslık ötüyor gibiydi göğsünde. Aceba alerjik astım farklı mı oluyor

evet mesela bronşiyal astımda iltihaplanma görülür.Antibiyotik biter bitmez yeniden alevlenme olması bana bunu hatırlattı. Bir de şu an çok feci bir alerji mevsimindeyiz 1 aydan fazla süredir sıkıntıda astımlılar bronşitliler alerjikler. eğer böyle bir sorunu varsa şu an ekstra tetikleniyor olabilir. Bünyesi hassas tamam da ne kadar hassas olacak çocuğu mikroplar içinde karda yatırmıyosunuz sonuçta. Bağışıklık surubu veriyor musunuz İmmun 44, immunex gibi? Çok faydalı diye duydum onlar için.
benim kardeşim de alerjik astımlı onu da çocuk doktoruna değil göğüs hastalıkları hastanesine götürmüştük o zamanlar teşhis için bu arada. Eğer çocuk doktoruna gidiyorsanız bir de göğüs hastalıkları hastanesine bakın.

Evet çocuk doktoruna götürüyorduk sürekli, gögüs hastalıkları için derandevu bulmamız lazım o zaman. Randevu da bulamıyoruz ki oralara. Evet ilk zamanlarda tamam iltihaplı diyorduk, öksürük öyle hemen geçmez de diyorduk ama çocuk bir hafta arayla bir şişe antibiyotik alıyor, antibiyotikte iyi etmek için tamam ama yine bir yerlerine zarar işte. Ben dediğiniz gibi birde gögüs hastalıkları üzerine olan hastaneye götüreyim, alerji için de baktırayım. Çok sağolun, cevap yazdığınız için de. Allah razı olsun

Hanimlar. Ben de bir konu açtım bununla ilgili. Yalniz bizim sıkıntımız son 2 aydir. 2 ay once covid gecirdik o zaman ates ve kuru öksürük vardi. 1 haftada gecti ama gectikten 1 hafta sojra ates ve ishal oldu. O da bitti 1 hafta sonra kuru ateş oldu kanda enfeksiyon degeri yani crp 108 çıktı. 3 gun antibiyotik igne verdi doktor. Kullandiktan 1 hafta sonra balgamli oksuruk ates oldu. Cigerelere indi. Cok kotu bi durumda doktora goturduk 7 gun antibiyotik igne verdi. Kullandik iyilesti derken igneler bittikten 10 gun sonra yine balgamli öksürük ateş aynı şikayetler oldu bu sefer sehir hastanesine gittik. Crp 66 çıktı yatış verildi. 5 gun tedavi aldik çıktık. Hala antibiyotik devam ediyoruz. Ama dun yine oksuruk basladi korkutuyor beni. Sizde de cigerlere inip ateş oluyor mu? Bize tekrarlarsa göğüs ve alerji bölümü görsün denildi. Sizi bu zamana kadar neden yonlendirmediler acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…