• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma zarar veren çocuğa ve ebeveynlerine nasıl tepki vermeliyim

akcasev

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2023
2
0
1
27
Çocuğuma cildinde hasar oluşturacak şekilde zarar veren bir çocuğa ve ebeveynlerine nasıl tepki vermeliyim bebeğim 1 yaşında onlarınki ise 1.5 2 yaşında ikiside erkek

Yani çok küçük değil mi? Tam olarak farkında değildir ki ne yaptığının tepki veresiniz. Aile de göre göre göz yumduysa tabii tepki verinde onlarında görmediği yerdeyse ne diyebilirsiniz?

İkisi de küçük ne yapılabilir bilmiyorum. Aile sessiz kaldıysa ailenin bu tavrıyla ilgili konuşulabilir belki

Bir yasinda çocuğunuzu ne ara gözünüzün önünden ayırdınız da fiziki zarar gördü?
Kendinizi ya da o an eşinize emanet ettiyseniz eşinizi,annenize bakiciniza emanet ettiyseniz de onları suclayin. Bir yaşında bir bebek en fazla besige yatirinca, tuvalette falan göz önünden ayirilir.
Daha kötü şeyler de olabilirdi başıboş duruyorsa,yine Allah korumuş
Onun dışında çocuğunuza zarari veren de bir bucuk yaşında cocukmus. Ne laftan anlayacak yaşta ne aklını kullanacak ne cezadan anlayacak. O yaşta çocuğa ne denir ki?
Çocuğun annesi olay anında orada miydi? Ona mi emanet etmiştiniz? Eğer ona emanet ettiğinizde çocuğunuz zarar gördüyse tabii ki 'cocugumu güvenip iki dakika sana emanet ettim,nasıl buna izin verebildin,ya daha kötüsü olsaydi' diye tepki gosterin. Ama siz kahve içerken göz onunuzden ayırdığınız sırada olay gerçekleştiyse kadının da bir suçu yok .
Bence tek çare çocuğunu gözünün önünden ayirmamak

Çocuğuma cildinde hasar oluşturacak şekilde zarar veren bir çocuğa ve ebeveynlerine nasıl tepki vermeliyim bebeğim 1 yaşında onlarınki ise 1.5 2 yaşında ikiside erkek
1.5 2 yaşındaki bebeğe yani sizinkinden yalnızca birkaç ay büyük bebeğe ne tepki vereceğinizi bilmek çok kolay, kendi bebeğinize en fazla ne tepki verebiliyorsanız elin bebesine de aynı tepkiyi vereceksiniz. El kadar bebeden uzak durun

Kaza. Yapılacak bir sey yok. El kadar bebe sinsi sinsi planlarla zarar vermedi heralde!
Ne kadar gozumuz ustlerinde de olsa kasla goz arasi olan oluyor. Rabbim korusun.
Benim gozumun onunde oğlum düştü, basi yarildi, 12 den fazla dikiş. Kendime ne ceza vereyim simdi? Olacak olan oluyor, maksimum dikkat gostermekten baska sansimiz yok. Rabbim butun cocuklari korusun.

Aslında ikimizde çocukların yanındaydık ama çocuk sürekli benim çocuğa eşine ne geçerse fırlatıyor ben o an çocuğumu kucağıma alıp sakinleştirdim bu olay belki 5 kez yaşandı dediğiniz gibi oda küçük olduğu için kızamadım sadece kendi çocuğumu kucağıma alıp sakinleştirdim ama sonra uslu ve sakin olan benim çocuğumken zarar görmesine üzüldüm arkadaşada çocuğa kızmamasını ve şiddet uygulamadan çocuğunu bu konuda uyarmasını istedim çocuk 1.5 yaşında yürüyor koşuyor atıyor kıskanıyor ve yaptığından pişman olmayıp tekrarlıyor anlayacağınız ben çocuğumu kucağıma aldığımda bile çocuğa birşeyler atıyordu hem misafir hem çocuk ne diyebilirdim bilmiyorum ama benim çocuğum şuan kendini koruyabilecek yada tepki verecek bir yaşta değil doğal olarak korkuyor ve ağlıyor canı yandığı için ilk anneliğim ve bu çocuk çok zor şartlar altında dünyaya geldi her çocuk çok kıymetli benim gözümde ama herkes evden gittiğinde çocuğuma bakıp yüzündeki şişlik ve çizikleri gördüğümde ister istemez bir düşündüm ve üzüldüm neyi yanlış yaptığımı size sorum çocuğumu zaten o esnada koruyordum kucağımdaydı yani çocuk çok hareketli olduğu için uzaktan bile saldırdı annesine bu konuyla ilgili ne söylemeliyim

Ben size yiğenlerimden örnek vereyim iki erkek yiğenlerim var ve ikisi 4 yaşında ama 1-2 yaşlardada öyleydi birbirlerini iteklemeyi vurmayı çok benimsemişler özellikle kıskançlık ettiklerinde örneğin oyuncak paylaşımı vs o zorla alır elinden diyeri paylaşmayı sevmez pat diye kondurur hemen e ötekide aptal değil canı yandı koşarak gider oda onum canını acıtır.. biz böyle durumlarda büyükler olarak kızıyoruz yapma beraber oynayın vs diye

Bu aile içi olduğu için sık sık yan yana geliyorlar ama siznki farklı tabiki daha az bir araya gelerek bu durumu engelleyebilirsiniz çok kücükler ne yaptıklarınıda bilmiyolar açıkcası bu yüzden ebeveynlere bişey demeye gerek yok bence ama kreşe felan başlayınca cocuklar zor anlaşır daha hırçın oluyolar ordada sataşırlar muhtemelen ..

Aslında ikimizde çocukların yanındaydık ama çocuk sürekli benim çocuğa eşine ne geçerse fırlatıyor ben o an çocuğumu kucağıma alıp sakinleştirdim bu olay belki 5 kez yaşandı dediğiniz gibi oda küçük olduğu için kızamadım sadece kendi çocuğumu kucağıma alıp sakinleştirdim ama sonra uslu ve sakin olan benim çocuğumken zarar görmesine üzüldüm arkadaşada çocuğa kızmamasını ve şiddet uygulamadan çocuğunu bu konuda uyarmasını istedim çocuk 1.5 yaşında yürüyor koşuyor atıyor kıskanıyor ve yaptığından pişman olmayıp tekrarlıyor anlayacağınız ben çocuğumu kucağıma aldığımda bile çocuğa birşeyler atıyordu hem misafir hem çocuk ne diyebilirdim bilmiyorum ama benim çocuğum şuan kendini koruyabilecek yada tepki verecek bir yaşta değil doğal olarak korkuyor ve ağlıyor canı yandığı için ilk anneliğim ve bu çocuk çok zor şartlar altında dünyaya geldi her çocuk çok kıymetli benim gözümde ama herkes evden gittiğinde çocuğuma bakıp yüzündeki şişlik ve çizikleri gördüğümde ister istemez bir düşündüm ve üzüldüm neyi yanlış yaptığımı size sorum çocuğumu zaten o esnada koruyordum kucağımdaydı yani çocuk çok hareketli olduğu için uzaktan bile saldırdı annesine bu konuyla ilgili ne söylemeliyim
Çocuğunuza bu kadar zarar verdiği için aile ve çocukla görüşmeyi kesin bence. Çocuğu engelleyemezsiniz çünkü
Sizin çocuğunuza da yazık. Anne olarak onu bu tarz ortamdan uzaklaştırmak göreviniz.

Bir buçuk yaşındaki bebek neyi akıl edecek de pişman olacak
Saçmalıyorsunuz gerçekten
Sizin çocuğunuzun zor şartlarda dünyaya gelmesi diğer çocuklardan kıymetli yapmıyor onu
Hem korudum diyorsunuz hem yüzü çizik içinde şiş diyorsunuz
Diğer bebeği de oynatmaya çalışabilirdiniz, ilgisini başka yöne çekebilirdiniz, oyuncakları atmaktansa sizin attığınız topu tutabilirdi mesela
Canavar değil bu hanımefendi psikopat da değil altı üstü bir buçuk yaşında bir bebek

Back