Çocuğuma nasıl eğitim vereceğim? Yardım eder misiniz?

alemci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2008
342
0
96
Erzurum
gamyoncuiremsumerhaba arkadaşlar 2-5 yaşında oglum var maşallah güzel hareketli yemesi normal idare eder anlıyor söylediklerimizi yeni konuşuyor anlamadıım birşeyi yapacaksa alacaksa hayır olmaz gibileri anlamıyor yada anlamak istemiyormu ne ne yapacagımı şaşırdım acaba benmi yanlış egitiyorum çocugumu şimdiden teşekkür ederim.:uhm:

merhaba alemci. çocuğun biraz geç kalmış sanırım konuşmakta. benim kızım da 2,5 yaşında ve neredeyse şiir bile ezberliyor. şarkı söylüyor. konuşma konusunda biraz üstüne düşmen lazım bence. ben her gün usanmadan konuştuğumuz kelimeleri heceleyerek ve ağzımı onun suratına yaklaştırarak devamlı onunla konuştum. böylece benim nasıl konuştuğumu gördü ve kelimeleri düzgün kullanmaya başladı. hatta ben bir kelimeyi söyledikten sonra sen de söyle kızım diyerek onu da teşvik ettim.
asıl soruna gelince, çocuk her zaman çocuktur. hayırdan hiçbiri anlamıyor. bu durumda onun ilgisini başka yerlere çekmelisin. sakın hayır, yapma deme. mutlaka yapacaktır. hemen başka bir şey ver eline veya ilgisini başka yere çek. böylece inatlaşmaz da.

2.5 yaş inatlaşma çağı.buna da dikkat etmek lazım.çocuk eğitimiyle ilgili kitaplar okumanızı tavsiye ederim.halk eğitim merkezlerinde benim ailem programları var.0-5 yaş arsı çocugu olan anneler için.ücretsiz.ve çok güzel bir kurs tavsiye ederim.inşallah faydası olur.

Merhaba,
Çocuklarda 2 yaş sendromu oluyor, benlik duygusu gelişmeye başlıyor. Bununla ilgili netertua da kitap önermiş.
İlkim Öz var psikolog onun kitaplarını da okuyabilirsin, bu konuda deneyimli.
İnternette sitesi de var.

ANNEANNENİN GÜNLÜĞÜ

bende aynı sorunla karşı karşıyayım.benim kızımda 2,5 yaşında ve hayır dediğin şeyi kesinlikle evet gibi anlıyor.neden hayır dediğinizi anlatın diyor uzmanlar ama bence çok işe yaramıyor.o sadece istediğine kilitleniyor ve hiç beni dinlemiyor.tabi bizde babaanne faktörüde var.ben ceza versemde o gidip neyin var yavrum ağlama ne istiyorsan al diyor.tabi benim hayırımında hiç anlamı kalmıyor. bu ortamda onun şımarık bir kişiliği olacak die çok korkuyorum.

çok normal canım inatlaşma zamanı onun en güzel ifadesi canım tecrübe söylüyor bak kızına deki mesela sana kek vereyimmi o hemen hayır diyecek sen tmam de sonra sen ona sormadan tabağa kek doldur getir ağzına koy yiyecek bunun gibi şeyler deeyin bak işe yarayacak
bir müddet sorma istermisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…