çocuğuma kim bakmalı? Yardım

breeze85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
165
3
46
Denizli
Henüz bir buçuk yıllık evliyim.Çocuk çok istememe rağmen henüz cesaret edemiyorum.Çünkü kayınvalidem ve annem de bebişimiz olursa bakmak istiyorlar.Kayınvalidemin eşi 14 yıl önce vefat etmiş.Şimdi yanında görümcem var ama oda bu yıl nişanlanacak seneye de evlenecek.kayınvalidem laf arasında hep hadi bizimde bebişimiz olsun artık kendi torunuma bakmak istiyorum diyor.(Kayınvalidem yeğenlerin çocuklarına baktı çocuk bakımını çok iyi bildiğini düşünüyor ailesindekiler çünkü).Aynı şekilde annemde kız kardeşim de kayınvalidenle görümcen bize bırakmaz bebişimizi biz bakcaz demi diye soruyorlar bana.İki arada bi derede kaldım.Eşime bizim bebeğimizi paylaşamayacak anneler diye ağzını aradığımda eşimde 1 hafta biri bir hafta biri bakar diyor.Ben okulöncesi öğretmeni olduğum için az çok anyabiliyorum.Böylede çocuğun eğitiminde sıkıntı yaşarmışım gibi geliyor.Haaa birde kayınvalidem bakarken benim istediklerimi söylemem zor olur gibi geliyor.kendi annemde sıkıntı olmaz da.Hani diyor ya anneler ben kaç tane çocuk büyüttüm diye.Öyle olur diye korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım bana bir akıl verin kızlar.Bu korkudan bebek yapamıyorum yaaaa:(((((((

zor bir durum
ama senin için annen baktıgı zaman daha rahat edecek
ya çocuk büyüyene kadar işten çıkacan
yada eşinin dedigi gibi
her iki aileninde gönlü olsun diye bi kv bi annen bakacak

oğlum iki tarafın da ilk torunu ve iki taraf da bakmak için hevesliydi,6. ayıma kadar izindeydim sonra da 2 gün annem 2 gün kayınvalidem bakmaya başladı,gayet de güzel götürüyolar,haftaiçi 1 gün haftasonu da evdeyim,iki tarafa da sen bakma denmez tabi k. validenle sorunun varsa o başka,benim aram iyi olduğu için hem anneme hem ona güveniyorum,ben böyle çözdüm sorunu,böylece ikisi de dinlenmiş oluyo ve sosyal hayatları da devam etmiş oluyor,bakıcı asla düşünmedim ve düşünmem,aile büyüklerinin bebeğine bakabilecek durumda olması büyük nimet çünkü öncelikle canlarından çok seviyolar ve biliyosun ki gözlerinden sakınacaklar,bir de tabi senin talimatlarının dışına çıkmamaları önemli,benim dediğimi ikisi de yapar,yapma dediğimi de yapmazlar,bana sormadan kafalarına göre onu bunu yedirmezler o nedenle ben sorun yaşamadım

zor bir durum
ama senin için annen baktıgı zaman daha rahat edecek
ya çocuk büyüyene kadar işten çıkacan
yada eşinin dedigi gibi
her iki aileninde gönlü olsun diye bi kv bi annen bakacak

İşten çıkmam mümkün değil pek öğretmenim çünkü.Ama 2 yıl ücretsiz izin alma şansım var.Ancak benim maaşım olmazsa geçinmemiz biraz zor.Annemin bakmasında şu nedenle içim rahat olur.benim dediğimden dışarı çıkmayacğına 100de100 eminim ama kayınvalidem öyle yapmayabilir.
Kayınvalidem sülalenin çocuk bakımından en iyi anlayan kişisi ilan edilmiş.Şu zamana kadar da yiğenlerinin çocuğuna,erkek kardeşinin çocuğuna ve akrabalarından birirnin iki çocuğuna da bakmış biri.Mesela çocuğun ilk 6 ay anne sütünden bşka bişey yememesi gerekiyo ya bebeğin annesi başka bişey verme demesine rağmen kayınvalidem ilk doğduğundan itibaren ıhlamur falan veriyomuş çocuğa.Bunları benim yanımda ve kayınvalidemin yannda yeğeni anlatıyo.Görümcemde diyoki baktığı çocukların şuan nekadar az hasta olduklarını ve kilolarının yerinde olduğunu söylüyor.senin çocukların bak astım bronşit vermedin de ne oldu çok sık hasta oluyor falan diyor.İşte bunlar ben tedirgin ediyor.

böyle durumlarda en iyisi bakıcı ama ozaman aldığınız maaş ona gider.
bence siz hayırlısıyla bir evlat sahibi olun, zaman ne gösterir bilinmez,
biraz o bakar biraz anneniz bakar, bir şekilde 3 yaşına gelir,
sonrada yanınızda götürürsünüz, zaten anaokulu öğretmenisiniz sorun olmaz.
çünkü ben gördüm, anaokulu öğretmenleri çocuklarını getiriyorlar.

oğlum iki tarafın da ilk torunu ve iki taraf da bakmak için hevesliydi,6. ayıma kadar izindeydim sonra da 2 gün annem 2 gün kayınvalidem bakmaya başladı,gayet de güzel götürüyolar,haftaiçi 1 gün haftasonu da evdeyim,iki tarafa da sen bakma denmez tabi k. validenle sorunun varsa o başka,benim aram iyi olduğu için hem anneme hem ona güveniyorum,ben böyle çözdüm sorunu,böylece ikisi de dinlenmiş oluyo ve sosyal hayatları da devam etmiş oluyor,bakıcı asla düşünmedim ve düşünmem,aile büyüklerinin bebeğine bakabilecek durumda olması büyük nimet çünkü öncelikle canlarından çok seviyolar ve biliyosun ki gözlerinden sakınacaklar,bir de tabi senin talimatlarının dışına çıkmamaları önemli,benim dediğimi ikisi de yapar,yapma dediğimi de yapmazlar,bana sormadan kafalarına göre onu bunu yedirmezler o nedenle ben sorun yaşamadım

Çok benzer durmdayız.Bizmkide ilk torun olacak ve iki tarafta hevesli senink gibi.Benim de c.tesi pazarım tatil.Benimde ik tarafla aram iyi.Ancak kayınvalidem biraz ben bilirim ben büyüğüm gibi otoriter tavırları var.İyi bakacağından eminim ama benim talimatlarıma uyacağından emin değili tek sıkıntım bu.Evet bi biri bi biri bakması ii taraf için de güzel ama çocuğun huyunda karakterinde sıkıntılar olmadı mı?Herkesin iyi ve kötü davranışlara tavrı başka çocuk asi yada şımarık olmadı mı?

Çok benzer durmdayız.Bizmkide ilk torun olacak ve iki tarafta hevesli senink gibi.Benim de c.tesi pazarım tatil.Benimde ik tarafla aram iyi.Ancak kayınvalidem biraz ben bilirim ben büyüğüm gibi otoriter tavırları var.İyi bakacağından eminim ama benim talimatlarıma uyacağından emin değili tek sıkıntım bu.Evet bi biri bi biri bakması ii taraf için de güzel ama çocuğun huyunda karakterinde sıkıntılar olmadı mı?Herkesin iyi ve kötü davranışlara tavrı başka çocuk asi yada şımarık olmadı mı?

oğlum bu ay yaşına girecek,gayet sakin ve de mutlu bir bebek,sıkıntımız olmadı şimdilik,ben bakıcının aksine anane ve babanne sevgisinin daha iyi olacağı kanaatindeyim,arkadaşımın bakıcısı mesela Tv yi açıyomuş sürekli çocuk alışmış,kumandayı getirip veriyomuş annesine aç diye,daha yaşında bile değil,ama bizde ;Tv yi açma oranı minimum gibi bi şey,çizgi film falan açılmıyo,reklam çıkınca kanal değişiyo eğer açıksa da ya da o uyurken açılıyo falan,yani beni dinliyolar,ama bakıcı işin kolayın a kaçıp çocuğu oylamak için yarralı mı zarralı mı demeden her şeye izin verebilir ve sen bunu hemen farketmeyebilirsin.ben de öğretmenim bu arada,ders programını biraz daha esnek yaptırabilirsen,günün yarısında evde olma şansın olur belki,bir kaç saat de çok büyük bir zaman dilimi sayılmaz,bunun 1 saati uykuyla falan geçse,sensiz kaldığı zamanlar az olacaktır

oğlum bu ay yaşına girecek,gayet sakin ve de mutlu bir bebek,sıkıntımız olmadı şimdilik,ben bakıcının aksine anane ve babanne sevgisinin daha iyi olacağı kanaatindeyim,arkadaşımın bakıcısı mesela Tv yi açıyomuş sürekli çocuk alışmış,kumandayı getirip veriyomuş annesine aç diye,daha yaşında bile değil,ama bizde ;Tv yi açma oranı minimum gibi bi şey,çizgi film falan açılmıyo,reklam çıkınca kanal değişiyo eğer açıksa da ya da o uyurken açılıyo falan,yani beni dinliyolar,ama bakıcı işin kolayın a kaçıp çocuğu oylamak için yarralı mı zarralı mı demeden her şeye izin verebilir ve sen bunu hemen farketmeyebilirsin.ben de öğretmenim bu arada,ders programını biraz daha esnek yaptırabilirsen,günün yarısında evde olma şansın olur belki,bir kaç saat de çok büyük bir zaman dilimi sayılmaz,bunun 1 saati uykuyla falan geçse,sensiz kaldığı zamanlar az olacaktır

Anladım cnm çok sağol verdiğin bilgi için işime yarayacak.

Back