- 22 Ağustos 2016
- 552
- 1.448
- Konu Sahibi idilbilgeasya
Hanımlar, merhaba. Çocuğum 8 yaşında. Ilgi alanlarına göre jimnastik ve yüzme kurslarına gönderdim, pek bir şey anlamadık. Çünkü öğrenmeye hevesli değil. Oysa yüzmeyi çok sever,kendi kendine öğrendi kurstan sonra. Ben de dinamik bir anneyim. Tenis merakim vardı. Ikimiz için ozel ders ayarladım. Beni maddi olarak zorlayan bir kurs bu. Güya çok eğleniyor ama öğrenmeye hevesli değil, sadece eğlenmeye odaklı. Ben o kadar parayı boşuna veriyormuşum gibi hissediyorum. Profesyonel olarak sporla ilgilensin istiyorum, profesyonel yapamazsa sağlığı için spor hayatında olsun istiyorum. Benim imkânlarım yoktu küçükken, o imkan sahibi olsun istiyorum ama geri dönüş alamıyorum. Teniste eğlendiğini söylüyor ama öğrendiği bir sey yok. Her derste raket tutmayı bile yeniden öğretiyor hocamız, o derece. Şimdi üç seçenek var elimde: Eğlendiği tenise devam ettirmek.( Ben her şekilde devam edeceğim. Çocuğu salmak, kendi ne zaman ne isterse oraya göndermek.( Böylece de yaşi büyüyor, çocuk yaşta başlamak en doğrusu spora.) Başka ilgi duyduğu alana şu an yönlendirmek de bir seçenek. Ama bu kadar da imkan sahibi değilim. "Bu olmazsa nasılsa başkasına gönderir annem." fikrine de kapılırsa iyice savsaklar her şeyi sanki. Benim için önemli bir konu bu. Ben şu an kendini gerçekleştirememişim gibi hissediyorum. Yani yeteneklerim vardı ve profesyonel sporcu veya sanatçı olabilirdim ama imkansızlıklardan dolayı şu an sabit gelirli bir memurum. Çocuğum kendisini gerçekleştirsin istiyorum. Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz merak ediyorum?
Son düzenleme: