Çocuğuma hangi kurs?

idilbilgeasya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
552
1.448
Hanımlar, merhaba. Çocuğum 8 yaşında. Ilgi alanlarına göre jimnastik ve yüzme kurslarına gönderdim, pek bir şey anlamadık. Çünkü öğrenmeye hevesli değil. Oysa yüzmeyi çok sever,kendi kendine öğrendi kurstan sonra. Ben de dinamik bir anneyim. Tenis merakim vardı. Ikimiz için ozel ders ayarladım. Beni maddi olarak zorlayan bir kurs bu. Güya çok eğleniyor ama öğrenmeye hevesli değil, sadece eğlenmeye odaklı.😒 Ben o kadar parayı boşuna veriyormuşum gibi hissediyorum. Profesyonel olarak sporla ilgilensin istiyorum, profesyonel yapamazsa sağlığı için spor hayatında olsun istiyorum. Benim imkânlarım yoktu küçükken, o imkan sahibi olsun istiyorum ama geri dönüş alamıyorum. Teniste eğlendiğini söylüyor ama öğrendiği bir sey yok. Her derste raket tutmayı bile yeniden öğretiyor hocamız, o derece. Şimdi üç seçenek var elimde: Eğlendiği tenise devam ettirmek.( Ben her şekilde devam edeceğim. Çocuğu salmak, kendi ne zaman ne isterse oraya göndermek.( Böylece de yaşi büyüyor, çocuk yaşta başlamak en doğrusu spora.) Başka ilgi duyduğu alana şu an yönlendirmek de bir seçenek. Ama bu kadar da imkan sahibi değilim. "Bu olmazsa nasılsa başkasına gönderir annem." fikrine de kapılırsa iyice savsaklar her şeyi sanki. Benim için önemli bir konu bu. Ben şu an kendini gerçekleştirememişim gibi hissediyorum. Yani yeteneklerim vardı ve profesyonel sporcu veya sanatçı olabilirdim ama imkansızlıklardan dolayı şu an sabit gelirli bir memurum. Çocuğum kendisini gerçekleştirsin istiyorum. Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz merak ediyorum?

Son düzenleme:
belki de çocuğunuz sporu profesyonel olacak kadar sevmiyor.
belki de bambaşka ve henüz farketmediğiniz bir ilgi alanı var.
neden illa sporcu olsun hem de profesyonel olsun diyorsunuz ?

anlattıklarınızdan anladığım kendinizin imkan bulamadığı şeyleri çocuğunuz yapsın gibi bir baskınız var..

belki de çocuğunuz sporu profesyonel olacak kadar sevmiyor.
belki de bambaşka ve henüz farketmediğiniz bir ilgi alanı var.
neden illa sporcu olsun hem de profesyonel olsun diyorsunuz ?

anlattıklarınızdan anladığım kendinizin imkan bulamadığı şeyleri çocuğunuz yapsın gibi bir baskınız var..
Illaki profesyonel sporcu olsun diye değil de sporu herkes yapmalı omur boyu diye düşünüyorum. Eğer profesyonel yapmazsa amatör ilgilenir ama spor yapmak şart diye düşünüyorum her insan için. Öğrensin de profesyonel yapmasa bile sağlığı için bir ilgi alanı olsun istiyorum. Biraz obeziteye meyilli bir çocuk gibi... ☹

Illaki profesyonel sporcu olsun diye değil de sporu herkes yapmalı omur boyu diye düşünüyorum. Eğer profesyonel yapmazsa amatör ilgilenir ama spor yapmak şart diye düşünüyorum her insan için. Öğrensin de profesyonel yapmasa bile sağlığı için bir ilgi alanı olsun istiyorum.
ama ilk postunuzla bu yazdığınız çelişkili :) orada üstüne basa basa benim imkanım yoktu, yeteneğime rağmen yapamadım, o profesyonel olarak ilgilensin istiyorum diyorsunuz.
bence çocuğunuz spora yatkın değil, sadece oradaki hareketlilik yada belki spor hocalarının rahat oluşları hoşuna gidiyor.
belki sporu sevse de bu saydıklarınızı değil başka tip sporları seviyor.
hiç karşınıza alıp ilgilendiği şeyleri direkt sordunuz mu ?
belki çocuk folklöre gitmek istiyor :) yada belki sesi güzel, bir şan eğitimi alsa o yolda profesyonel olur.
spor herkesin hayatında olmalı katılıyorum ancak saydıklarınız günlük spor aktiviteleri değil. özellikle çalışılması gereken sporlar.
hele ki jimnastik ve tenis.
bence herkesin hayatında olması gereken spor günlük yürüyüş, koşu ve basit egzersizlerdir. gerisi o kişinin fiziksel yapısı ve istekleri ile alakalıdır.
hele ki böyle efor gerektiren sporlar. belki de fiziksel anlamda tenis oynama gücünü bulamıyor kendinde. koca sahada ordan oraya koşmak kolay değil, ona zor geliyor olabilir.

ama ilk postunuzla bu yazdığınız çelişkili :) orada üstüne basa basa benim imkanım yoktu, yeteneğime rağmen yapamadım, o profesyonel olarak ilgilensin istiyorum diyorsunuz.
bence çocuğunuz spora yatkın değil, sadece oradaki hareketlilik yada belki spor hocalarının rahat oluşları hoşuna gidiyor.
belki sporu sevse de bu saydıklarınızı değil başka tip sporları seviyor.
hiç karşınıza alıp ilgilendiği şeyleri direkt sordunuz mu ?
belki çocuk folklöre gitmek istiyor :) yada belki sesi güzel, bir şan eğitimi alsa o yolda profesyonel olur.
spor herkesin hayatında olmalı katılıyorum ancak saydıklarınız günlük spor aktiviteleri değil. özellikle çalışılması gereken sporlar.
hele ki jimnastik ve tenis.
bence herkesin hayatında olması gereken spor günlük yürüyüş, koşu ve basit egzersizlerdir. gerisi o kişinin fiziksel yapısı ve istekleri ile alakalıdır.
hele ki böyle efor gerektiren sporlar. belki de fiziksel anlamda tenis oynama gücünü bulamıyor kendinde. koca sahada ordan oraya koşmak kolay değil, ona zor geliyor olabilir.
Teşekkürler yanıtınız için. Halk oyunlarına da gitti. Demek istediğim hepsine severek ve isteyerek gidiyor zaten, kendisinin fikri alınıyor elbette ama gittigi yerde öğrenmeye odaklı değil. Eğlenmeye odaklı sadece. Cevabinizdan daha rahat bırakmayı tercih edermissiniz gibi anladım. Teşekkür ediyorum. 😊

Teşekkürler yanıtınız için. Halk oyunlarına da gitti. Demek istediğim hepsine severek ve isteyerek gidiyor zaten, kendisinin fikri alınıyor elbette ama gittigi yerde öğrenmeye odaklı değil. Eğlenmeye odaklı sadece. Cevabinizdan daha rahat bırakmayı tercih edermissiniz gibi anladım. Teşekkür ediyorum. 😊
kısaca evet, öyle. kendini baskı altında hissediyor sanki, okurken ben bile jimnastik yapmam lazım tribine girdim :)
biraz boş kalsın, kendiliğinden birşeylere yönelir. baktınız hala hareket yok belki o zaman da bir uzman vasıtasıyla yönlendirirsiniz.

En azından eğlenmesi de güzel bence, kimi çocuklar zorla ağlayarak gidiyor maalesef, hiç değilse çocukluğunu yaşar ve güzel anılar biriktirir.

Sizinkiler de mi öyle ya? Ben üzülüyorum gerçekten. 1 aydır camiye gönderiyor annem. Sadece "sübhaneke" yi öğrendi çocuk.😀 Oraya bile eğlenmeye gidiyor.
demek ki hayata bakışı bu :) çocuk herşeyi eğlence olarak görüyor. bi bakıma güzel, herşeyi ciddiye alıp kendine dert etmeyecek demek :)

Profesyonel tenisçiyim, 5.5 yaşından beri oynuyorum. İlgisinin olduğu dalı keşfetmesi gerekiyor, mesela voleybola yönlendirmişlerdi beni ama yok tek bir şey bile öğrenemedim, voleybol dersindeyken kortta tenis oynayan çocukları gördüm koşarak gidip bunu yapıcam dedim hatırlıyorum.

Yani kendisinin seçmesi gerekir, keza baktınız spora ilgisi yok sağlığı için koşar o da.

Profesyonel tenisçiyim, 5.5 yaşından beri oynuyorum. İlgisinin olduğu dalı keşfetmesi gerekiyor, mesela voleybola yönlendirmişlerdi beni ama yok tek bir şey bile öğrenemedim, voleybol dersindeyken kortta tenis oynayan çocukları gördüm koşarak gidip bunu yapıcam dedim hatırlıyorum.

Yani kendisinin seçmesi gerekir, keza baktınız spora ilgisi yok sağlığı için koşar o da.
Aynısını düşünüyorum. Yüzmeyi çok istedi, dediğim gibi su üstünde durmayı bile öğrenemedi. Suda oynadı oynadı geldi. Sonra kendi kendine öğrendi yüzmeyi. Kendi keşfetsin diye yönlendiriyorum ama galiba henüz keşfedemedik. Geçenlerde ben balerin olmak istiyorum, gibi bir şeyler geveledi. Hoş her gün olmak istediği şey değişiyor ama en çok marketçi olmak istiyor çünkü çikolataları kimseye sormadan yiyebilirmis böylelikle. Isin şakası bir yana baleyi bir denesem mi sizce?

Aynısını düşünüyorum. Yüzmeyi çok istedi, dediğim gibi su üstünde durmayı bile öğrenemedi. Suda oynadı oynadı geldi. Sonra kendi kendine öğrendi yüzmeyi. Kendi keşfetsin diye yönlendiriyorum ama galiba henüz keşfedemedik. Geçenlerde ben balerin olmak istiyorum, gibi bir şeyler geveledi. Hoş her gün olmak istediği şey değişiyor ama en çok marketçi olmak istiyor çünkü çikolataları kimseye sormadan yiyebilirmis böylelikle. Isin şakası bir yana baleyi bir denesem mi sizce?
Neden olmasın, hem sağlıklı hem estetik. Küçüklüğünden beri baleye giden bir tanıdığımız vardı, üniversite bitti öğretmenlikten mezun oldu atanamayınca ekmeğini baleden kazanıyor yıllardır. Hem meslekte olur

Neden olmasın, hem sağlıklı hem estetik. Küçüklüğünden beri baleye giden bir tanıdığımız vardı, üniversite bitti öğretmenlikten mezun oldu atanamayınca ekmeğini baleden kazanıyor yıllardır. Hem meslekte olur
Çok teşekkür ederim ya, galiba deneyeceğim baleyi. Hem kendi tenis kursum -tenis de hiç göründüğü gibi kolay değilmiş ha- hem onun bale kursu neredeyse maaşıma mal olacak ama neyse acikirsak ekmek kemiririz biz de.:confused:

Çok teşekkür ederim ya, galiba deneyeceğim baleyi. Hem kendi tenis kursum -tenis de hiç göründüğü gibi kolay değilmiş ha- hem onun bale kursu neredeyse maaşıma mal olacak ama neyse acikirsak ekmek kemiririz biz de.:confused:
Teniste raket tutmak bile olaydır, bi tık elinizden kaysa top gökyüzüne uçar :KK70: Zordur ama keyiflidir karşılıklı maçlara geçtiğinizde daha da keyif alacaksınız inanın :KK51: Her şeyi onlar için kazanıyoruz zaten, deneyin belki alanı baledir

Teniste raket tutmak bile olaydır, bi tık elinizden kaysa top gökyüzüne uçar :KK70: Zordur ama keyiflidir karşılıklı maçlara geçtiğinizde daha da keyif alacaksınız inanın :KK51: Her şeyi onlar için kazanıyoruz zaten, deneyin belki alanı baledir
Evet evet, fitness ile uğraştım epey. Kendimi atletik buluyorum ya, dedim tenisi beceririm ama öyle değilmiş işler. 😁 Öğreneceğim ama zor olsa da çok keyifli bence. Küçüklükten beri sporla uğraşan birinden fikir almak güzel. Baleyi bir deneyeceğim. Zaten 2 3 ayda ortaya çıkıyor sarıp sarmadığı çocuğumu. Olsa olsa biraz para kaybım olur. Umarım bunda dikiş tuttururuz. 🙏

Evet evet, fitness ile uğraştım epey. Kendimi atletik buluyorum ya, dedim tenisi beceririm ama öyle değilmiş işler. 😁 Öğreneceğim ama zor olsa da çok keyifli bence. Küçüklükten beri sporla uğraşan birinden fikir almak güzel. Baleyi bir deneyeceğim. Zaten 2 3 ayda ortaya çıkıyor sarıp sarmadığı çocuğumu. Olsa olsa biraz para kaybım olur. Umarım bunda dikiş tuttururuz. 🙏
Umarım doğru alan baledir, ve balede mutlu olur çocuğunuz. Zaten keyif aldığını daha siz idrak edemeden o size kendisi gösterecektir

X