Çocuğuma bunu yaşatmaya kimin hakkı var ki ?

Çocuklardan tehlikeleri, sorunları saklamak hayal dünyasında yaşamalarına sebep oluyor. Ömrü boyunca koruyup kollayamazsınız, mutlaka üzülecek, kırılacak, korkacak. Gerçekleri tüm çıplaklığıyla değil de biraz süsleyerek anlatabilirsiniz.

Öyle kötü durumdayız ki bu durumdan çocuklarımız da etkileniyor...
Benim oğlum da 4,5 yaşında anne savaş gelmesin buralara diyor...
Çocuklardan hiçbir şeyi saklayamayız sadece düzgün ve doğru bir şekilde anlatmamız lazım..
En azından ben öyle yapıyorum..

Çocuklardan tehlikeleri, sorunları saklamak hayal dünyasında yaşamalarına sebep oluyor. Ömrü boyunca koruyup kollayamazsınız, mutlaka üzülecek, kırılacak, korkacak. Gerçekleri tüm çıplaklığıyla değil de biraz süsleyerek anlatabilirsiniz.
kaldı ki biz ikna olduğunu sanıyoruz ama iç dünyalarında ikna olmuyorlar. çocuğunu yakından takip eden her anne bunu anlayabilir. Gözlerindeki tedirginlikten anlamamak mümkün değil.
ancak saklamadan olduğu gibi ama onun anlayacağı şekilde anlatınca sonuçlar daha sağlıklı oluyor. Hem onun anlık rahatlaması, hem de kişilik gelişimi için.

kaldı ki biz ikna olduğunu sanıyoruz ama iç dünyalarında ikna olmuyorlar. çocuğunu yakından takip eden her anne bunu anlayabilir. Gözlerindeki tedirginlikten anlamamak mümkün değil.
ancak saklamadan olduğu gibi ama onun anlayacağı şekilde anlatınca sonuçlar daha sağlıklı oluyor. Hem onun anlık rahatlaması, hem de kişilik gelişimi için.
Kesinlikle, bana da böyle çok soru geliyor. "Öğretmeniiiim annem böyle dedi ama...?" şeklinde. Onlar da hissediyor doğruyu yanlışı ve sonra "Annem bana yalan söyledi" algısı oluşuyor, tedirginlik başlıyor. İnandığını varsaysak bile gerçekleri öğrendikleri zaman şok etkisi yaratıyor, daha fena.

Kesinlikle, bana da böyle çok soru geliyor. "Öğretmeniiiim annem böyle dedi ama...?" şeklinde. Onlar da hissediyor doğruyu yanlışı ve sonra "Annem bana yalan söyledi" algısı oluşuyor, tedirginlik başlıyor. İnandığını varsaysak bile gerçekleri öğrendikleri zaman şok etkisi yaratıyor, daha fena.
bu her açıdan doğru. kızım son zamanlarda "yemin ettirmeyi" öğrenmiş. emin olmak istediği bir şey olursa hemen "yemin et" diyor. Geçen bir olay yaşadık ikna edemedim yemin etmemi istedi. O an kesinlikle anı kurtarmam gerekiyordu ama yemin etmedim. Gerçek ortaya çıkar da bundan sonra ettiğim yemine inanmaz, güveni kalmaz diye.bunlar basit gibi görünen çok ciddi şeyler aslında.

bunu diyen bir çocuk demi? inanamıyorum ya o çocukta ailesinden duymuştur. ama açıklaman çok iyi olmuş çocuğuna karşı. umarım birkaç güne duyduklarını unutur

Benim çalıştığım kuruma da "suikast düzenlenebilecegi ve dikkatli olunması gerektiğini" bildirir yazı geldi. Şimdi daha sıkı önlemler alıyorlar. Bu yazının gelmesi, bu tarz şeylerin olabileceği konusu bile insanın canını sıkıyor iken, savaşın tam ortasında olan kardeşlerimizin durumuna mahvoluyorum. Allah yardımcıları olsun. Bu teröre de lanet oluyorum.

Bu ülkede teröriste terörist denir lütfen sakınmayın bunu söylemekten. Zaten herşey böyle böyle başladı. Dilerseniz yerine söylenecek daha okkalı kelimeler var ancak ne forum kurallarına ne de küçük çocuğun yanında uymaz.
Konuya gelince ne güzel tatile çıkıyormuşsunuz çocuğunuz o arada unutur mutlaka. Ama ben az çok olaylardan korkutmadan bahsetmeniz taraftarıyım. Üzerini örtüp geçiştirmeyin lütfen.

acıkcası bahcede balkonda helıkopter seslerını oda duyuyor hatta bazı zamanalrda polis sirenlerinide.
suanda yuregıne bu korkuyu vermenın dogru olmadıgını dusunuyorum . 2 sokak asagıda t. adamlar yok . sonucta onun cocuk yuregı suanda kotu ınsanların varlıgından haberdar olsada onların oldurulecegınden ya da olduruldugunden ya da catıstıklarından haberının olmasını ıstemıyorum.

Yoksa bende cocuklara bıseylerın acıklanmasını gerektıgını bılıyorum arkadaslar . Ote yandan bu ınsanlar bıseyler ıstıyor alamıyorlar ondan bomba koyuyor dıyemem bunun mantıgını ben bıle anlamıyorken cocuga nasıl anlatayım. bıze zarar vermezler dıyıp gecıyorum .

buarada bız cok kucukken turkıyeye yenı geldıgımızde ınanılmaz g. mahallesıo layları oluyordu televızyonda o zaman tek kanallar vardı ve mecburen ızlıyorduk. hatta soyle sacma sapan bır soz ıle haber verılıyordu sureklı.
Yaşam sizin yandınızdan cok kısa olabilir oturdugunuz koltuk bılmem ne :) dusunun nasıl etkılenmısım.o zamanda korkuyordum , bugun hala korkuyorum .

sen cocuksun bosver dıyıp onu kucumsemıyorum cunku gercekten kucuk ve bılmesıne gerek yok alenen

Benim çalıştığım kuruma da "suikast düzenlenebilecegi ve dikkatli olunması gerektiğini" bildirir yazı geldi. Şimdi daha sıkı önlemler alıyorlar. Bu yazının gelmesi, bu tarz şeylerin olabileceği konusu bile insanın canını sıkıyor iken, savaşın tam ortasında olan kardeşlerimizin durumuna mahvoluyorum. Allah yardımcıları olsun. Bu teröre de lanet oluyorum.
kesınlıkle bırde orada yasayan aıleler ve cocuklar var. malum cocuklar konusunda cok duygusalım bunu asamıyorumda.
bazen ne dusunuyorum bılıyormusun. ben calısıyorum esımc alısıyor cocuk okulda. bır gun bırsey olsa bırbırımızden ayrı olecegımızı dusunmek bıle benı kahredıyor. sanırım ben oldukca korkak bırıyım

buarada muhtemelen g. mahallesini ifade ettiler çünkü mahalle bizim karşımızda kalıyor. cocukalrda o karşıyı 2 sokak altakı camı dıye dusunuyor olsa gerek

konu siyasete dönmüş. zaten siyasi değil desenizde dönmesi olağan. o yüzden kapatıyorum

X