- 26 Eylül 2010
- 17.476
- 32.646
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kaldı ki biz ikna olduğunu sanıyoruz ama iç dünyalarında ikna olmuyorlar. çocuğunu yakından takip eden her anne bunu anlayabilir. Gözlerindeki tedirginlikten anlamamak mümkün değil.Çocuklardan tehlikeleri, sorunları saklamak hayal dünyasında yaşamalarına sebep oluyor. Ömrü boyunca koruyup kollayamazsınız, mutlaka üzülecek, kırılacak, korkacak. Gerçekleri tüm çıplaklığıyla değil de biraz süsleyerek anlatabilirsiniz.
Kesinlikle, bana da böyle çok soru geliyor. "Öğretmeniiiim annem böyle dedi ama...?" şeklinde. Onlar da hissediyor doğruyu yanlışı ve sonra "Annem bana yalan söyledi" algısı oluşuyor, tedirginlik başlıyor. İnandığını varsaysak bile gerçekleri öğrendikleri zaman şok etkisi yaratıyor, daha fena.kaldı ki biz ikna olduğunu sanıyoruz ama iç dünyalarında ikna olmuyorlar. çocuğunu yakından takip eden her anne bunu anlayabilir. Gözlerindeki tedirginlikten anlamamak mümkün değil.
ancak saklamadan olduğu gibi ama onun anlayacağı şekilde anlatınca sonuçlar daha sağlıklı oluyor. Hem onun anlık rahatlaması, hem de kişilik gelişimi için.
bu her açıdan doğru. kızım son zamanlarda "yemin ettirmeyi" öğrenmiş. emin olmak istediği bir şey olursa hemen "yemin et" diyor. Geçen bir olay yaşadık ikna edemedim yemin etmemi istedi. O an kesinlikle anı kurtarmam gerekiyordu ama yemin etmedim. Gerçek ortaya çıkar da bundan sonra ettiğim yemine inanmaz, güveni kalmaz diye.bunlar basit gibi görünen çok ciddi şeyler aslında.Kesinlikle, bana da böyle çok soru geliyor. "Öğretmeniiiim annem böyle dedi ama...?" şeklinde. Onlar da hissediyor doğruyu yanlışı ve sonra "Annem bana yalan söyledi" algısı oluşuyor, tedirginlik başlıyor. İnandığını varsaysak bile gerçekleri öğrendikleri zaman şok etkisi yaratıyor, daha fena.
kesınlıkle bırde orada yasayan aıleler ve cocuklar var. malum cocuklar konusunda cok duygusalım bunu asamıyorumda.Benim çalıştığım kuruma da "suikast düzenlenebilecegi ve dikkatli olunması gerektiğini" bildirir yazı geldi. Şimdi daha sıkı önlemler alıyorlar. Bu yazının gelmesi, bu tarz şeylerin olabileceği konusu bile insanın canını sıkıyor iken, savaşın tam ortasında olan kardeşlerimizin durumuna mahvoluyorum. Allah yardımcıları olsun. Bu teröre de lanet oluyorum.