Her çocuk farklıdır benim 10 aylik bebeğim herşeyi yiyor ama kızım inanirmisiniz 4 yaşına kadar sadece mamayla beslendi desem yalan olmazMerhabalar uzun zaman sonra tekrar geldim şifrelerimi unutmuşum açana kadar akla karayı seçtim umarım herkes iyidir ben anne oldum bu süreçte çok şükür Rabbime 3. Tüp bebek sonucunda 21 Aylık oğlum var Allah ım dileyen isteyen herkese nasip etsin Annelik zor ama çok güzel bir duygu yalnız benim bal oğlan yemek yemiyor herseyi ııh diyerek yitiyor genelde mama veriyorum aç kalmasın diye ama ne yapılır nasıl çocuğa her gıdadan tattırılır yada bu yaşlarda bu normalmidir sizlere danışayım istedim tşk ederim şimdiden hanımlar
Allah bağışlasın.Merhabalar uzun zaman sonra tekrar geldim şifrelerimi unutmuşum açana kadar akla karayı seçtim umarım herkes iyidir ben anne oldum bu süreçte çok şükür Rabbime 3. Tüp bebek sonucunda 21 Aylık oğlum var Allah ım dileyen isteyen herkese nasip etsin Annelik zor ama çok güzel bir duygu yalnız benim bal oğlan yemek yemiyor herseyi ııh diyerek yitiyor genelde mama veriyorum aç kalmasın diye ama ne yapılır nasıl çocuğa her gıdadan tattırılır yada bu yaşlarda bu normalmidir sizlere danışayım istedim tşk ederim şimdiden hanımlar
Öncelikle Allah bağışlasın
21 aylık çocuğa artık bu kadar sık mama vermemelisiniz. Muhtemelen karnının acıkmasına hiç fırsat vermiyorsunuz.
Yemekleri kendi seveceği şekilde sunun. Püre yapmayın. Mama yapmayın. Parmak sebzeler, köfteler kendi kendine yiyebileceği şeyler yapın. Yemediğinde zorlamayın ancak hemen arkasından mama da teklif etmeyin.
Öğün aralarını uzatın , acıkınca yer . Renkli makarnaları çok severdi benim oğlanlar , haşlayıp biraz tereyağla çevirip mama sandalyesine oturtup önüne verirdim . Fish fingers a bayılırlardı , nugget vs severlerdi . Tarifleri internetten bulup kendin yap muhakkak. Hazır şeyler yedirmemeye gayret et .
Önemli olan mama sandalyesinde ve mutfakta yemesi . Kurabiyeler yapabilirsin, hem oyun gibi olur . Eline hamur verirsin . O da uğraşır .
Her çocuk farklıdır benim 10 aylik bebeğim herşeyi yiyor ama kızım inanirmisiniz 4 yaşına kadar sadece mamayla beslendi desem yalan olmaz
Hiç bir zaman zorlamadım sürekli seçenekler sürekli red cevabı aldimkabullenmiştim sonra minik kardeşinin yemeğe başlamasıyla kendide denemeye başladı
Şimdi de çok secicidir 7 yaşına girecek
Size tavsiyem asla zorlamayin
Amin tşk ederim cümle evlatlarımızı Rabbim bizlere bağışlasın ben sadece hafta Sonu oğlumla yemek rutini oluşturabiliyorum sağlık çalışanıyım risk ortamında çalışıyoruz malum salgın dolayısıyla şu an annem bakıyor sık mama vermiyoruz 3-4 hatta bazen 5 saatte bir sevdiği birşey olursa yiyor sürekli yoğurt çorbası köfte yiyordu zaten kendisi yiyor biz çok müdahale etmiyoruz ama artık bunları da yemez oldu boş ekmek yiyor Bize ne yemek yaparsam ona da aynısından koyuyorum ama yemiyorAllah bağışlasın.
Mama verdiğiniz için çocuğunuz aç kalmayacağını biliyor ve yemiyor. BLW yöntemini araştırın işinize yarayacaktır.
Amin tşk ederim cümle evlatlarımızı Rabbim bizlere bağışlasın ben sadece hafta Sonu oğlumla yemek rutini oluşturabiliyorum sağlık çalışanıyım risk ortamında çalışıyoruz malum salgın dolayısıyla şu an annem bakıyor sık mama vermiyoruz 3-4 hatta bazen 5 saatte bir sevdiği birşey olursa yiyor sürekli yoğurt çorbası köfte yiyordu zaten kendisi yiyor biz çok müdahale etmiyoruz ama artık bunları da yemez oldu boş ekmek yiyor Bize ne yemek yaparsam ona da aynısından koyuyorum ama yemiyor
BLW sadece kendisinin yemesi demek değil. Yeme adabını kültürünü öğrenmesi demek.Amin tşk ederim cümle evlatlarımızı Rabbim bizlere bağışlasın ben sadece hafta Sonu oğlumla yemek rutini oluşturabiliyorum sağlık çalışanıyım risk ortamında çalışıyoruz malum salgın dolayısıyla şu an annem bakıyor sık mama vermiyoruz 3-4 hatta bazen 5 saatte bir sevdiği birşey olursa yiyor sürekli yoğurt çorbası köfte yiyordu zaten kendisi yiyor biz çok müdahale etmiyoruz ama artık bunları da yemez oldu boş ekmek yiyor Bize ne yemek yaparsam ona da aynısından koyuyorum ama yemiyor
Aynı benim oğlum... Oğlum da sadece yoğurt çorbası ve köfte yerdi. Ben de çeşit çeşit sebze köfteleri yapıp buzluğa atardım. O sayede sebze yerdi... Sonra onları da bıraktı dediğiniz gibi kuru kuru ekmek yedi sadece. Tabii ilk başta zorladım ne yalan söyleyeyim kuru ekmek sadece olur mu diye :) Ama sonra serbest bıraktım. Bir müddet sadece sabah kahvaltıda yumurta ve kuru ekmek, öğlen süt, akşam kuru ekmek yedi. Sonra yavaş yavaş teklif ede ede yemeğe başladı. 4,5 yaşında şuan hala daha salçalı hiç bir yemeği yemez. Zamanla düzelecek... Allah yardımcın olsun. Yemek yemeyen çocuk çok zor...Amin tşk ederim cümle evlatlarımızı Rabbim bizlere bağışlasın ben sadece hafta Sonu oğlumla yemek rutini oluşturabiliyorum sağlık çalışanıyım risk ortamında çalışıyoruz malum salgın dolayısıyla şu an annem bakıyor sık mama vermiyoruz 3-4 hatta bazen 5 saatte bir sevdiği birşey olursa yiyor sürekli yoğurt çorbası köfte yiyordu zaten kendisi yiyor biz çok müdahale etmiyoruz ama artık bunları da yemez oldu boş ekmek yiyor Bize ne yemek yaparsam ona da aynısından koyuyorum ama yemiyor
İnstagramda bir sayfa var tabakları böyle çok güzel süslüyor. Ben yaptım 1,2 defa kızım yemesini bırak sonra tabağa dokundurtmuyordu ki resim bozulacak anne eeeee üüüüü. O oldu bir daha yapmadımgörsel olarak ilgisini çekecek şeyler yapabilirsin. ilgisini çekince yer diye düşünüyorum
İnstagramda bir sayfa var tabakları böyle çok güzel süslüyor. Ben yaptım 1,2 defa kızım yemesini bırak sonra tabağa dokundurtmuyordu ki resim bozulacak anne eeeee üüüüü. O oldu bir daha yapmadım
Benim oglum da hep istahsiz. Bazi donemler tamamen kapatiyor kendini. Ben kendi kendine yemesini tesvik ediyorum. Bazen de ona vermeden kendim yiyorum, gorunce istiyor. Bir de su var ki 18 aylik kontrolunde kan tahlili yaptirdik. Demiri cok dusuk cikti, o da istahsizlik yapiyormus. Demir surubuna basladik, biraz duzeldi ama hala cok iyi degiliz. Ustune yeni disler geldi yine istahsizlik yapti. Istah surubu da iciyor ama az besleniyor yine de. Omur torpusu gercekten yemeyen cocuk. Allah yardimcimiz olsun.Merhabalar uzun zaman sonra tekrar geldim şifrelerimi unutmuşum açana kadar akla karayı seçtim umarım herkes iyidir ben anne oldum bu süreçte çok şükür Rabbime 3. Tüp bebek sonucunda 21 Aylık oğlum var Allah ım dileyen isteyen herkese nasip etsin Annelik zor ama çok güzel bir duygu yalnız benim bal oğlan yemek yemiyor herseyi ııh diyerek yitiyor genelde mama veriyorum aç kalmasın diye ama ne yapılır nasıl çocuğa her gıdadan tattırılır yada bu yaşlarda bu normalmidir sizlere danışayım istedim tşk ederim şimdiden hanımlar
Benim bebeğim de 23 aylıkMerhabalar uzun zaman sonra tekrar geldim şifrelerimi unutmuşum açana kadar akla karayı seçtim umarım herkes iyidir ben anne oldum bu süreçte çok şükür Rabbime 3. Tüp bebek sonucunda 21 Aylık oğlum var Allah ım dileyen isteyen herkese nasip etsin Annelik zor ama çok güzel bir duygu yalnız benim bal oğlan yemek yemiyor herseyi ııh diyerek yitiyor genelde mama veriyorum aç kalmasın diye ama ne yapılır nasıl çocuğa her gıdadan tattırılır yada bu yaşlarda bu normalmidir sizlere danışayım istedim tşk ederim şimdiden hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?