• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum yemek seçiyor ne yapmam gerek

mervesarc

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
1
0
1
28
Merhaba
Annelere ve alanında uzmanlara sormak istiyorum; 2,5 yaşında oğlum yemek seçmeye başladı. Öncesinde böyle bir sorunum yoktu. Evet yemediği bazı şeyler vardı ama şu 2 yaşa yakın hatta 2 yaştan hemen sonra resmen yediği şeyler iyice sınırlandı. 2 yaş sendromumu yoksa başka birşey mi anlamadım. Sebze yemeği yemiyor zorla kızartma köfte şeklinde yaparsam belki bi kaç tane, çorba desen ağzına sürmüyor. Et ve et ürünleri daha çok seviyor. Süt desen en çok istediği şey 😕 Ne yapmam gerekiyor?

Merhaba
Annelere ve alanında uzmanlara sormak istiyorum; 2,5 yaşında oğlum yemek seçmeye başladı. Öncesinde böyle bir sorunum yoktu. Evet yemediği bazı şeyler vardı ama şu 2 yaşa yakın hatta 2 yaştan hemen sonra resmen yediği şeyler iyice sınırlandı. 2 yaş sendromumu yoksa başka birşey mi anlamadım. Sebze yemeği yemiyor zorla kızartma köfte şeklinde yaparsam belki bi kaç tane, çorba desen ağzına sürmüyor. Et ve et ürünleri daha çok seviyor. Süt desen en çok istediği şey 😕 Ne yapmam gerekiyor?
Doğru bir yol mu bilmiyorum ama yengemin arkadaşı bir şeyi önüne koyardı Eğer yemiyorsa zorlamazdı acıktım dediğinde ya da bir iki saat sonra önüne Aynı yemeği koyardı ve tekrar ve tekrar yiyene kadar...

ilk oğlumla yaşadığım ve çare bulamadığım sorun..tercihleri pek değişmiyor,kendi ağız tatlarına göre yaşıyorlar, şimdi 13 yaşında ve ben hala yemeklerle ateşkes sağlamaya çalışıyorum 😄bundan yıllar önce teknolojiyle her bilgiye ulaşabiliyor olsaydık şimdi ki gibi, yemediği yemekleri ilgisini çekecek şekilde figürleyip öyle yedirmeyi denerdim..yeşil mercimeği asla ağızlarına sürmezlerdi mercimek köftesi yapıp kıyma diye kandırdım,yedikten sonra itiraf ettim,11 yaşında ki şimdi çorbasını da yiyor ama büyük olan hala istikrarlı reddediyor

Back