çocuğum top oynuyor diye yaşlı komşu polis çağırdı...

Tek bi soru sormak istiyorum, siz bugün polis gelince madem haklısınız bu kadar neden şikayetçi olmuyosunuz? Yok o kazandı evimde oturcam falan diyosunuz sonra birisine konuyu açtıktan beş dakka sonra bura onun yeri değil çıkıp oynicam tabi falan diyosunuz. Ne yapmak istiyosunuz? Yani konu baya kaos yaratma planına dönmüş durumda.
ortada büyütecekbirdurum yok.kendimi ifadde ettim.haklısın dediler.topumu oynadım...kadın daha da çıldırdı.

bir dakka zıpladı metalin üzerinde.gümgüm ses çıktı.üç aydır çocukyok.terbiyesiz dedi.denir mi.tavrı öyle olmasaydı yapma derdim.o öyle deyince karışmadım
Evet, terbiyesiz çocuğunuz. Siz de öylesiniz.

ortada büyütecekbirdurum yok.kendimi ifadde ettim.haklısın dediler.topumu oynadım...kadın daha da çıldırdı.
polis asla haklısın dememiştir.dinlemiştir 2 tarafı eğer geldiyse gerçekten tabii.şikayetçi olan var mı demiştir.olmayınca da gitmiştir

Başımıza geliyor inanın. Yazlık komşumuz 80 yaşında, emekli ve tek yaşıyor. İkiz villa olduğu için ses çok kolay gidiyor. Bu sebepten bizim çıtımız çıkmıyor yine de biz gülersek kendi kendine kahkaha atıyor. Kendi torunları arada geliyor ve çok ses yapıyor bir şey demiyoruz. Bize misafir kırk yılda bir geliyor, bahçeye çıkıp müzik açıyor. Bir şey demiyoruz, neden? Yaşlı çünkü. Yaşlılar böyle olur, sözlü münakaşaya girmezsin. Zaten kızı da geldiğinde çocuklarının sesi için özür diliyor. Komşu zaten kendi torununun sesine bile zor tahammül ediyor, onlara da sürekli sessiz olun diyor. Yaşlandıkça insanların tahammül seviyesi düşer. Tartışıp küfür etmek aklımıza bile gelmiyor. Bunları başka birisi yapsa tepkimiz farklı olurdu. Ama yaşlı, tek yaşayan birine ne demeliyiz?
özgürlüğümün ksıtlandığı noktada sorun işte.yoksa delider geçerim ama mudahale ediyor.çocuk hiçmi sokakta oynamayacak.yukardaki kadın da oynatamıyorçocuğuunu...yani bilmiyorum.basit birağız dalaşı değil.öyle birmanyakki yukardan sürekli aşağı bakıyor aşağı oturmadığında da.çocuğa o gün yapma teyzeni dinle diye çemkirsem orada oynatmasam biz hala iyi olacaktık bu dengesizle.ruhu kötüymüş.çocuğumun arkasında durdum ama olayın polise kadar gideceğini düşünmedim.çünkü bişi yapmadık.bundan sonra dışarı çıkmıcaz.olay bundan ibaret.

Eğer kadınla kavga etmek yerine oğlunuza "Biraz sessiz oynar mısınız ? Bazı yaşlı insanlar rahatsız olabilir" diyip oynamaya gönderseydiniz ve bağırdıklarında müdahale etseydiniz bunlar yaşanmayacaktı.
orada terbiye verilmemiş sana dedi.ağır geldi.diyemez.sonra bana başka çocuklara da böyle davrandığı geldi çocuğa müdahale etmedim.belki de haklısın....bişi de çocuğa diye yırtınıyo göreceksin.diyemem dedim.uzun bir gğrğltğ de yapmadı.çocuk bişi dedi kadın bişi dedi.ben karışmadım.kendini ezdirmesin diye.büyütecek bişi yoktu

özgürlüğümün ksıtlandığı noktada sorun işte.yoksa delider geçerim ama mudahale ediyor.çocuk hiçmi sokakta oynamayacak.yukardaki kadın da oynatamıyorçocuğuunu...yani bilmiyorum.basit birağız dalaşı değil.öyle birmanyakki yukardan sürekli aşağı bakıyor aşağı oturmadığında da.çocuğa o gün yapma teyzeni dinle diye çemkirsem orada oynatmasam biz hala iyi olacaktık bu dengesizle.ruhu kötüymüş.çocuğumun arkasında durdum ama olayın polise kadar gideceğini düşünmedim.çünkü bişi yapmadık.bundan sonra dışarı çıkmıcaz.olay bundan ibaret.
Hay sizin özgürlüğünüze. Bi sizin özgürlüğünüz önemli zaten. Bıktık sizin gibi bencil, saygısız ve terbiyesiz insanlardan ve yetiştirdiğiniz çocuklardan. Umarım teyze peşinizi bırakmaz da toplum içinde yaşamayı az da olsa öğrenirsiniz polis zoruyla, evinden işinden olma korkusuyla.

Ha bir de Kabahatlar Kanunu’na göre siz suçlusunuz. Para cezası bile var. İnsanların huzuruna kast edemezsiniz. Esas özgürlüğü ihlal edinen o yaşlı kadın. Hem suçlu hem güçlüsünüz.
Allah sana da versin böyle bir komşu o halde.ne diyim...

Yaa herkes kötü bir sen iyisin kadın hakaret etmesen niye polisle uğraşsın daha önceki konunda da itiraf etmişsin hem polis bişey yapmadı dedin hem o kazandı diyorsun ayrıca demek kü önceden baya iyiymişsin ki müdürünle kötü olduğunu biliyor niye kazandı niye işinden etmesinden korkuyorsun çünkü işyerini kötüledin dedikodu yaptın söyler diye evet haklı sen hastasın bence de

Müstakil bahçeli evden apartman dairesine tasindigimizda sevgili annem bize merdivenden çıkarken ayaklarınızı pat pat vurmayın sakince çıkın, artık evde koşmak yok, gürültülü oynamak yok, alt katta da insanlar var, rahatsız olurlar ayıp demişti. Bazı insanlari görünce aslında nasıl da güzel eğitim ve terbiye vermiş diyorum. Umarım annem gibi bir anne olurum.
Sizin çocuğunuz için de üzgünüm açıkçası. İleride onun karşısına çıkacak olan insanlar için de üzgünüm.

Back