• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Çocuğum Problemli

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

vesile34

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
123
89
298
İstanbul
benim 11 yaşında kız çocum var 8 yaşına kadar tek büyüdü sonra kardeşi oldu tabi kıskançlıklar başladı kardeşi şimdi 2 yaşında tabi şimdi alıştı varlıgına canını yakarak sever yada ısırıryalan konuşmasıda var okulda sorunlarımız da oluyor hırsızlık yada izinsiz bir başkasının eşyasını karıştırma sorduğumda hemen yalana başvuruyor piskoloğo götürdüm form verdi hem bize hem öğretmenimize ona göre yöntem uygulayacağız kendim nasiyat veriyorum anlatıyorum beni dinliyor ama unutuyor benim söylediklerimi benide çıldırtıyor sonunda kızıyorum ilerside tokat oluyor sanki hal ve hareketleri kendinden çok küçük yaş gurubu gibi davranıyor beni bilgilendirin ne yapmam gerekiyor ben artık yoruldum:!:43:

cocugunuza yapabileceginiz en güzel adimi yapmissiniz onu bir psikologa götürmüssünüz
insallah hem cocugunuza hemde size yardimci olacaktir
Sizin yapmaniz gereken en önemli sey sakinliginizi korumak eger cocugunuza vurarsaniz baska sorunlarin dogmasina zemin hazirlasiniz
sakin olmaya calisin,cocugunuzun izinsiz birsey aldigini duydugunuzda bir 10 saniye bekleyin derin nefes alin
sonra cocugunuzun göz hizasina gelip gözlerin icine bakarik hatasini güzellikle hatirlatin
Cocugunuzu kendi haline birakmayin,etraftan gelen tepkiler olabilir bunlar sizi yildirmamali
her ne olursa olsun o sizin cocugunuz..bunu kendisinede hissettirin
cocugunuzu karsiniza alip ona nasil yardim edebileceginizi sorun ve fikirlerini uygulamada yardimci olun
hem cocugunuza bu sekilde konusarak fikir üreterek her sorunun üstesinden gelebilecegini ögretmis olursunuz
ama asla ve asla vurmayin,yoksa tüm sorunlari siddete basvurarak cözmeye kalkar

Allah güc kuvvet ve sabir versin

yapacağınız ilk şey şiddeti bırakmak..
hani demişiniz ya sonu tokat oluyor diye..
pskolejik ve fiili şiddeti bırakmanız lazım...
ona kızmanızda bir şiddet türüdür...
bir çoçuk hırsızlığı keyif almak için yapmaz asla..
kimbilir içinde ne tür duygular yaşıyor...
size adem güneşin stesini tavsiye ederim..
uzman petegog..
googleye adem güneş yazıp bulabirsiniz...
rabbim sizin ve çoçuğunuzun yardımcısı olsun inşaallah

ben ilkokul çağı öncesi neden bilmem abuk sabuk şeyleri aşırırdım. bakkaldan şeker, arkadaşımın plastik takısı, vs. genelde kızdıgım kişilerin birşeylerini alırdım. annem bunu asla ve asla bana yüzlememişti. hatta arkadaşımının plastik takısını çaldığımda annesi anneme, bu kıza ceza vermelisin, yoksa bırakmaz hırsızlıgı demiş. annem asla ceza veren biri olmadı, bize şiddet uygulamazdı. bir oyuncak diye tutturdugumuzda kararlı davranır almayacaksa almazdı. sert değildi ama otoritesini tanıtırdı. yani yüz göz olamdan :))
bende bu yüzden cezaya, özellikle şiddete çok karşıyım. çocugunuz bir sorunu olabilir, ya da hi,çbir sorunu olmadan çocukça bir hırsızlık yapıyor olabilir.
aşırı tepki göstermeniz çocugunuzun hayatında başka şeylere yol açabilir.
kesinlikle doktora gitmeniz harika bir adım. ama ne olur, sizin dirençli olmanız ve sinirlerinize hakim olmanız gerekli. bazen çocuklar sınırlarımızı çok zorlar bizleri kızdırırlar, ama bizler ayakta dik ve sakin olursak onlarda çok iyi birer fert olarak yetişirler. fiziki ve duygusal şiddet durumunuzu ancak daha vahim durumlara sürükler.
doktorunuz umarım yardımcı olur. ancak çok üstelememek bazı huyların çocuklara yerleşmemesini sağlar, örneğin bir tiki varsa çocugua yapma yapma yapma diye ikazda bulunursanız, o çocuga o tik kesinlikle yerleşir. bunun yerine sevgi şefkati arttırıp, acaba sorun ne bu cocuk neden tik sahibi olmuş araştırmak buna göre davranmak en dogrusudur. bu hırsızlık durumuda bana göre aynısı, yüzlemeden sevgi şefkati arttırıp cocugunuzla daha çok ilgilenmeniz üzerine eğilmeniz, birlikte zaman geçirmeniz, ve yaptıgı fenalıkları suratına vurmamanız bence en dogrusu. bilemiyorum uzmanlar ne der.

bu arada kucukken hırsızlık yapardım dedim ya :D şu an birisinin bir eşyasını alıp bir başka yere bile koyamam o kadar hassasımdır bu konuda =)
içinizi sıkmayın siz sevgi verdikçe kızınız harika bir kız olacak buyudugunde, inanın en buyuk derdiniz bu olsun.
allah kolaylık versin, iyi bayramlar.

Back