- 9 Kasım 2023
- 3
- 0
- 24
-
- Konu Sahibi hulya_arca
Ben burda takılı kaldım en gel olamıyorum derken bebeğiniz kumandayı saklayınca buluyor mu ?Benim gibi olan anneler yardım lütfen oğlum 16 aylik cok tv izliyor engel olamiyorum
Baslarda biraz kolayimA geldi şuan acmadigim zaman fevrilesiyor anne demiyor fakat ismimle hitap ediyor babababa dededede bunun dışında kelime baba kelimesini bilinçli kullanmiyorSöyledikleriniz belirti gibi gelmedi bana. Erkek çocukları genelde geç konuşur derler ama hiç kelime olmaması garip anne baba su falandamı demiyor ?
Birde tv izlemesine engel olamıyorum ne demek ? Alıp kumandayı kendimi açıyor ? Yada fişi çıkartsanız kendi fişemi takıp açıyor ? Nasıl engel olamıyorsunuz?
İstediği kadar ainirlenebilir net olun ve açmayın 1hafta sonra unutacaktır. Kelimeleride artacaktır. Sürekli kitap okuyun.Baslarda biraz kolayimA geldi şuan acmadigim zaman fevrilesiyor anne demiyor fakat ismimle hitap ediyor babababa dededede bunun dışında kelime baba kelimesini bilinçli kullanmiyor
Otizme benzemiyor.Bana normal çocuk hareketleri gibi geldi.Benim gibi olan anneler yardım lütfen oğlum 16 aylik 2 aydır gozlemliyorum ve bu kuşku beni öldürecek artık oğlum iletisimi cok iyi bizimle oyun oynar güler göz teması vardir seslendigimizde genellikle bakar cok tv izliyor engel olamiyorum henüz kelimesi yoktur komut alır işaret parmağını kullanir cee yapar alkış by by yapar elleriyle gel gel yapar bi kactane otizim belirtisi olan hareketi var nadiren ayak parmağı üzerinde yürür bazen kendi etrafında döner kafasini sallar acaba bunlar yaşı gereği keşfettiği şeylerii yapiyor yoksa otizim belirtisimi böyle olan cocugu olupta sonradan duzelen var mı dusunmekten hayatimi kararttim resmen
Otizmli değil çoçuk muhtemelen tv ye çok maruz kaldı evde de yalnızsa eğer tv den uzak tutun gerçekten bir ağlar iki ağlar unutur ve çok konuşup yaşına uygun kitaplar alıp okuyun sürekliBenim gibi olan anneler yardım lütfen oğlum 16 aylik 2 aydır gozlemliyorum ve bu kuşku beni öldürecek artık oğlum iletisimi cok iyi bizimle oyun oynar güler göz teması vardir seslendigimizde genellikle bakar cok tv izliyor engel olamiyorum henüz kelimesi yoktur komut alır işaret parmağını kullanir cee yapar alkış by by yapar elleriyle gel gel yapar bi kactane otizim belirtisi olan hareketi var nadiren ayak parmağı üzerinde yürür bazen kendi etrafında döner kafasini sallar acaba bunlar yaşı gereği keşfettiği şeylerii yapiyor yoksa otizim belirtisimi böyle olan cocugu olupta sonradan duzelen var mı dusunmekten hayatimi kararttim resmen
16 aylık bebek tv’yi nasıl zorla izliyo? Kumandayı bulup açıp sizi tehdit mi ediyor? Kolayınıza geldiği için açıyorsunuz yani kısaca. Çocuk otizm değil belki ama uyaran eksikliği ve tv etkisi çok net var. Çocukla ilgileneceksiniz, etkinlik yapıp oyunlar oynayıp konuşacaksınız. Tv yerine istediğinde başka şeye yönlendirip dikkatini dağıtacaksınız. İş işten geçmeden hızlıcaBenim gibi olan anneler yardım lütfen oğlum 16 aylik 2 aydır gozlemliyorum ve bu kuşku beni öldürecek artık oğlum iletisimi cok iyi bizimle oyun oynar güler göz teması vardir seslendigimizde genellikle bakar cok tv izliyor engel olamiyorum henüz kelimesi yoktur komut alır işaret parmağını kullanir cee yapar alkış by by yapar elleriyle gel gel yapar bi kactane otizim belirtisi olan hareketi var nadiren ayak parmağı üzerinde yürür bazen kendi etrafında döner kafasini sallar acaba bunlar yaşı gereği keşfettiği şeylerii yapiyor yoksa otizim belirtisimi böyle olan cocugu olupta sonradan duzelen var mı dusunmekten hayatimi kararttim resmen
Ya benim kızım 11 aylik kiziminda pek kelimesi yok tv tlfn sıfır değil günlük en fazla 10 dkka o da her gün değil sizce normal mi bu arada cici bazen mama kelimelerini kullaniyor başka yok suanlik çok konuşuyorum 7-24 konuşmaktan çenem yoruluyor hep yanımda asla öyle odada tek başına kalmaz bilginiz varsa yorumlayabilirmisiniz lütfenEkran izlemesine engel olmalısınız. Alışmış ilk zamanlar zorlayıcı olur haklısınız ama sonra düzene girer. Siz kararlı olun yeter ki.
Bence bir uzmana götürün hiç kelimesi olmaması biraz garip. Otizm midir bilmem ama belki destek alması gerekiyordur.
Ya benim kızım 11 aylik kiziminda pek kelimesi yok tv tlfn sıfır değil günlük en fazla 10 dkka o da her gün değil sizce normal mi bu arada cici bazen mama kelimelerini kullaniyor başka yok suanlik çok konuşuyorum 7-24 konuşmaktan çenem yoruluyor hep yanımda asla öyle odada tek başına kalmaz bilginiz varsa yorumlayabilirmisiniz lütfen