Çocuğum neden böyle

Ayferre

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2024
152
-51
22
Oğlum 2 yaşında ve birşeyleri atma vurma huyu var, insanlardan hep azar yiyorum çocuk olduğunu kızsamda dinlemediğini söylüyorum ama yok suçlu benmişim gibi davranıyorlar. illa vurmam gerektiği söylüyorlar ezik bir çocuk yetiştirmek istiyorsam belki vurmak çözüm olabilir ama ben mutlu özgür çocuk yetiştirmek istediğim için sakin kalmaya çalışıyorum biyere oturmaya gidemiyorum ortalığı döküp saçıyor nerde hata yapıyorum bilmiyorum annelik işini yapamıyorum sanırım

Oğlum 2 yaşında ve birşeyleri atma vurma huyu var, insanlardan hep azar yiyorum çocuk olduğunu kızsamda dinlemediğini söylüyorum ama yok suçlu benmişim gibi davranıyorlar. illa vurmam gerektiği söylüyorlar ezik bir çocuk yetiştirmek istiyorsam belki vurmak çözüm olabilir ama ben mutlu özgür çocuk yetiştirmek istediğim için sakin kalmaya çalışıyorum biyere oturmaya gidemiyorum ortalığı döküp saçıyor nerde hata yapıyorum bilmiyorum annelik işini yapamıyorum sanırım
“Dövün” diyen kişilerle iletişiminizi kesin.
Rahatsızlık vereceğiniz evlere oturmaya gitmeyin.

cocuga vur diyen insanalrin evjnde ne isin var?
cocuk birseylerini kirar sen yokken bir cakarlar felegi sasar çocuğun. sonucta onlara göre normal. hadi tokata cesaret edemese kasla goz arasinda etini cimcirir falan.
ayrica millet dov diye cahil akil verirken haksiz ama kizmakta hakli. herseyi yere atan cocugun varsa misafirlikte ne isin var?
miller mecbur mu senin cocugun yuzunden kirilan esyasini cope atmaya?
cocuk dediginin sınırları olacak. bu sınırı saglamak anne babanin yükümlülüğündedir.
saldim cayira cocugu birakmakla ozgur cocuk yetismez..cocuklar sinirlari severler. belli ki sorun yasiyorsunuz. hic yoktan danismak icin bir cocuk terapisti bulun en azindan size davranışıniz biciminiz icin yol göstersin. maddi durumunuz elverissizse gercek diplomali psikologların youtube sayfalarinda dolasin bebek uyudukca. kendinize elestirel gozle bakin - yanlışınız ne farkedin

Sadece top atabilirsin diyebilirsin. Atma etme yapma deme anlamıyorlar . Ma me olumsuzluk oldugunu benimde oğlum 2 yaşında oda sıkılınca atma huyu var . Bende sadece top atabilirsin diyorum. Dagittimi oyuncaklarini gel beraber toplayalım bana yardım et onu ver buraya kutuna at diyorum. Atma eylemini böyle söndürmeye calisiyorum. Mesela ufak toplarını kutuya atalım gel diyorum ordan oraya kutulara atıyor. Vurmayın fakat olumsuz bişey yaptığını bilmeli bunu yapmana izin vermiyorum cümlesi bende işe yariyor. Çünkü...... Neyse nedeni açıklayın. Kısa fakat anlaşılır iki cümleyle. Yapma etme diyoruz ama çocuk anlamıyor nedenini aciklarsak herzaman bu eylemin olumsuz olduğunu anlar. Sınırlarını bilmeli çocuk. Kural herzmaan olmalı salıp çocuğu benim çocuğum özgür canına zarar gelmesin yeter denmez. Herkesin özgürlüğü başkasının özgürlüğünü ve sınırlarını geçince son bulur.

Tabi ki dövmemelisiniz. Onlara kulağınızı tıkayın. Çocuğunuz neden vurma huyu geliştirmiş bunu bulmaya çalışın. Mesela ekran maruziyeti var mı? Aile içi iletişiminiz nasıl, çevresinde şiddet eğilimli başka çocuklar var mı? Bu arada atma alışkanlığı 2 yaş için çok normal. Bağırıp kızmak kesinlikle işe yaramaz. Elinden almalısınız atmadan, ve doğru olmadığını söylemelisiniz. Bir şeyi yapamayacağını söyledikten sonra da mutlaka yapabileceğini başka bir alternatif sunun.

Sınır ve kural koymak ille dovmekle olmuyor. Ama ozgur mutlu cocuk yetistirmek saldim cayira mevlam kayirayla da olmaz. Konu komsu haksiz. Ama siz de cocuklara kural ve sinir koyma konusinda kendinizi gelistirmeniz lazim.
🤣🤣yine suçlu benim anlamıyor yapıyor naparsam yapim yapıyor napim

Anlatacaksın işte. Vurmak bir çocuk için çok yanlış bir eylem. Bunu alışkanlık haline getirmesi daha yanlış. Özgür çocuk bu şekilde yetiştirilmez. Evet suçlusun. Çocuğun hayırdan anlamıyor sözünü dinlemiyor. Bu normal değil. Yetiştirme tarzını değiştirip kural koyacaksın. Kuralsız çocuk yetiştirmek demek çocuğun geleceğine yazık etmek demek.

Hanfendi bu cocuk 1-2 yil sonra anaokulunda sinif arkadaslarinin kafasini gozunu dagittiginda “ehi ehi napiiim yaaa ehii ehi 🤣🤣🤣” mi yapacaksiniz? Kendinizi gelistirin onlem alin.

Bir kere değil 100 kerede olsa aynı ciddiyetle olumsuzluk oldugunu hem yüz hem görsel olarak izin vermediğini soylemelisiniz. Bir hayır diyip kızıp birde evde bu yaptığı şeylere gulen birisi varsa kafası karışır. tutarsız olmamalisiniz. Kitap okuyarak dikkatini saglayabilirsiniz.
Dikkat seti kitapları var 2 yas için ben aldım Cat pat yapıyor şuan . Tavsiye ederim.
Eğer gerekirse uzman destegi almalısınız. Benim çocuğum neden diğer yaşıtlarından farklı diye bir an için bile normal olmadığını düşünüyorsanız destek almanız fikir almanız. Bir uzmandan daha iyi olur. Belki dikkat eksikliği var ?
çok ekrana maruz kalıyor mu?

Çevrenizin verdiği tavsiyeler normal değil ama sürekli olarak çocuğun bir şeyler fırlatması da normal değil hatta hayırdan anlamaması da. Kriz anı olur dinlemez anlarım ama sürekli bu şekildeyse sınır koymada sorun yaşamışsınız ve şımarık bir çocuk olmuş. Önlemini şimdiden almazsanız kreşe okula başladığında daha çok sorun yaşarsınız

Yani 2 yaşına gelmiş 10 çocuktan 1'i illa ki diğerlerinden daha agresif bir çocuk olacak. Ebeveyni olarak sınır koymakla, disipline etmekle yükümlüsünüz. Şimdi sosyalleşip bu davranışlarını törpülemeyi öğrenmezse ileride hiiiiç öğretemezsiniz. Üzülerek de söylüyorum ki ne yetişkinlerin, ne yaşıtlarının sevdiği bir çocuk olarak büyür. Hayalinizdeki mutluluğa da hiç erişemez. Asıl çocuğunun iyiliğini düşünen anne onu sosyal ve herkesin birlikte vakit geçirmekten hoşlandığı bir insan haline getirmeye çalışır. Yaşı şimdi küçük olabilir, evet agresif olabilir ama 2-4 yaş arası eğittiniz eğittiniz valla.

Merhaba ayni seyleri yasadim oglum suanda 3 yasinda bende naparsam yapim hala dinlemiyo ama vurma atma huyu kalmadi ama cok basina buyruk hic bir sekilde dedigimi yapmak istemiyor bu konuda cok zorlaniyorum... hiperaktiflik vardi biraz onun icinde omega 3 kullaniyorum cok faydasini gordumm.. simdi basina buyruklukla nasil basa cikicam onu bulmaya calisiyorum.. bi markete gidemiyorum bi alisverise gidemiyorum cunku sadece pesinde kosuyorum gercekten yasamayan anlayamaz.. ama vurmak cozumm hic degil daha hircin olur... kizanlarda hic kusura bakmasin o cocuklar bizim cocuklarimiz istemeyen uzak dursun

Nasıl koyarsın bilmiyorum ama sınır ve kural koyacaksın.
Ben parkta dahi dikkat ediyorum o ortamdan cocuklarımı uzaklaştırıp başka parka götürüyorum.

Bu sene parkta inanılmaz sınır ve kural tanımaz cocuklara denk geldik inanamadım. Başka parka gittik bir daha görmedim fakat bloğa yeni komşu taşındı. Arkadaş olduk aman Allahım bir çocuğu asla kural sınır tanımıyor.
Bilmiyordum bir gün aldım getirdim cocuklarımla oynasın diye. Markette işim vardı.
Eşim asla bir daha istemiyorum dedi. Oyuncak kanyonları deli dehşet yerlerde fırlatılıyor ve havalardaydı. Yapma diyoruz yok dinlemiyor.

Valla araya mesafeyi koydum.
Gecen beni davet etti. Gittim. Hemen benimkini uyardım; burası bizim evimiz değil sana verilen oyuncakla oynayacak, ses çıkarmayacak ve yere birşey atmayacaksın dedim. Tabi anladı ama o şekilde kimse kabul edemez.

Vurmak olmaz ama durumu beni dinlemiyor diye basite alamazsınız. Vurduğu ya da attığı bir cisim başkasına ya da kendine zarar verebilir. Kurallar koyacaksiniz , takip edeceksiniz. Simariklik ile mutlu özgür çocuk yetiştirme arasındaki ince çizgiyi kaçırmayın.

Benim oğlum da iki yaşına girdiğinde böyleydi. Bence dönemsel bir şey siz o vurunca ona vursanız bence daha da azacak. Ben sakin kalmaya çalıştım yastık falan yumrukladım ama geçti şu anda çok sakin arada kudursa da çok uzun sürmeyen bir çocuk oldu. Kimseyi takmayın ve sabırla yaklaşın

X