Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuşMerhaba. benimde oğlum 8 yaşındayken aynı sebeple çocuk doktoruna götürdüm. bildiğiniz yetişkin teri gibi kokuyordu. doktor beni endokrine yönlendirdi. orda doktor göğüslerine, koltuk altına ve özel bölgesine baktı. herhangi bir kıllanma yoktu. kilodan dolayı hafif memeleri belirgindi. onun içinde ulturasona gittik. sonra el filmi çekildi. hormon testi için de kan alındı.
çok şükür hepsi normal çıktı.
bu koku da böbrek üstü bezlerinin büyümesiyle alakalıymış ve bu yaşlarda çocuklarda görülebilirmiş. önemli bir şey olmadığını söyledi. yine de kontrole getirin dedi.
sonuç olarak sizde koltuk altını özel bölgesi ve göğsünü kontrol edin. kıllanma büyüme var mı diye. çocuk doktoru da çocuk endokrinolojisi bölümü için onay veriyor. önce çocuk bölümüne gitmelisiniz. geçmiş olsun.
Peki 12 yaş normal mi kötü ter kokusu için siz doktora gittiniz mi? Benim kızımda 12 yaşında ve iki gün duşa girmese odasına bile girilmiyo ki sürekli camlar açık havalandırırım zaten ama dr hiç aklıma gelmedi. Ben faha sık duşa girmesini söylüyorum sadece kötü bir şey olabileceği ihtimalini düşünmedim.Muhakkak endokrine götürün ihmal etmeyin aman.
Yetişkin gibi ter kokmasi o yaşta olmaması gerek.
Erken ergenlik belirtileri var mı yok mu belli olur zaten.
Benim kızım 12 yaşındayken Allah'ım bildiğin yetişkin gibi ter kokmaya başlamıştı.
Her gün duşa atiyordum çocuğu.
Kızım 12 yaşında regl oldu.Peki 12 yaş normal mi kötü ter kokusu için siz doktora gittiniz mi? Benim kızımda 12 yaşında ve iki gün duşa girmese odasına bile girilmiyo ki sürekli camlar açık havalandırırım zaten ama dr hiç aklıma gelmedi. Ben faha sık duşa girmesini söylüyorum sadece kötü bir şey olabileceği ihtimalini düşünmedim.
Nasıl kullanıyorsunuz tam olarak? Her hangi bir zararı yoktur diye düşünüyorum kullandığınıza göreKızım 12 yaşında regl oldu.
Ve evet artık kokuyordu maalesef
Odasını havalandirir ve sürekli kıyafetlerini çıkarttirir duşa sokardim.
Eskiye nazaran karbonat kullanınca koltuk altı kötü kokmuyor artık
Yok bir zararı her banyo yaptıgında koltuk altına karbonattan biraz alıp sürüyor terlemeyi değil ama kokuyu önlüyor.Nasıl kullanıyorsunuz tam olarak? Her hangi bir zararı yoktur diye düşünüyorum kullandığınıza göre
Benim kızımda 1 senedir regl oluyor. Ben de sürekli deodarant alıyorum çeşit çeşit. Hatta kullanmıyor musun diye soruyorum kullansan ter kokusu olmazdı diyorum çocuğaYok bir zararı her banyo yaptıgında koltuk altına karbonattan biraz alıp sürüyor terlemeyi değil ama kokuyu önlüyor.
Açıkcası vegan deodorantlarda kullandık ama karbonat kadar koku konusunda etkili olmadılar.
Fazla sürmesin tahriş yapabilir az az pudra gibi düşünün sürsün çıksın.
Gün içinde de sabah kalktıgında koltuk altını yıkayıp karbonat sürüyor sonra okul kıyafetlerini giyiniyor.
Ben lavobanın oraya cam şişede koydum banyo dolabından alıp kullanıyor
Valla kokmayacak olsa kızım kokmazdı.Benim kızımda 1 senedir regl oluyor. Ben de sürekli deodarant alıyorum çeşit çeşit. Hatta kullanmıyor musun diye soruyorum kullansan ter kokusu olmazdı diyorum çocuğaburada ki yorumları görünce acaba dr gitmemiz gerekiyor mu diye düşündüm. Ben normali bu herhalde demiştim.
Haklısınız doğal yöntemler en sağlıklısıValla kokmayacak olsa kızım kokmazdı.
Deoların vegan olanları nedendir bilmem çok etkili degiller.
Fazla deo almayın zaten bir çok katkılı ürünler bunlar.
Yaşları küçük diye ben daha almıyorum.
Sebamed almıştım onda da aynı.
Etkisini göremedim ben
Ter bezleri nasıl ergenlikten önce çalışmaz yaaaa, yok öyle bir şey. Sakin olun. Bütün gün gezen oynayan çocuğun koltukaltı da saçı da koksun bir zahmet. Ben de anormal bir şey bekledim başlığı görünce. Sakin ol bacım yok bir şey.Merhaba herkese
Sabahtan beri canım çok sıkkın yarın hastaneye gideceğiz ama burda sizlere sormak istedim belki içimi rahatlatan bişeyler okurum diye
Kızım 6,5yaşında sabah ter koktuğunu fark ettim
Hergün düzenli olarak yıkarım üstünü değiştiririm (siteye iniyorlar toz kir olsa olmasa mutlaka yıkayıp paklıyorum) yani uzun süre yıkanmaması hiç olmadı,kışın bile 2günde bir yıkarım..
İnternette bakındım ve zaten bildiğim kadarıyla da ter bezleri ergenlikten önce çalışmaz..
Ne yapmalıyım neden oluyor siz de yaşadınız mı ?
Hangi doktora gidilir ?
Lütfen bi akıl verin..
Yaşı çok küçük ergenlik olmasın diye dua ediyorum,normal mi bu ter kokusu bildiğiniz yetişkin kokusu gibi koltukaltı kokuyor
Ya hayır demek istediğim bu şekilde kokmaz tabii ki çalışır hele benim çocuklarım bebeklikten beri Şarıl şarıl terler ama böyle koku olayını ilk defa yaşadıkTer bezleri nasıl ergenlikten önce çalışmaz yaaaa, yok öyle bir şey. Sakin olun. Bütün gün gezen oynayan çocuğun koltukaltı da saçı da koksun bir zahmet. Ben de anormal bir şey bekledim başlığı görünce. Sakin ol bacım yok bir şey.
Merhaba kızınız şu an ne durumda kızınız.benim kızda 8 yaşıni dolduracak ama koltuk altı ter kokuyor çok fena. Her günde yıkıyorum oysa bildiğiniz acı kokuyor. Kan tahlilinde sadece d vitamini eksikliği çıktı sadece. Ellerindede terleme var uzun zamandır anlamadım ne derdi var çocuğumunMerhaba herkese
Sabahtan beri canım çok sıkkın yarın hastaneye gideceğiz ama burda sizlere sormak istedim belki içimi rahatlatan bişeyler okurum diye
Hergün düzenli olarak yıkarım üstünü değiştiririm (siteye iniyorlar toz kir olsa olmasa mutlaka yıkayıp paklıyorum) yani uzun süre yıkanmaması hiç olmadı,kışın bile 2günde bir yıkarım..
İnternette bakındım ve zaten bildiğim kadarıyla da ter bezleri ergenlikten önce çalışmaz..
Hangi doktora gidilir ?
Lütfen bi akıl verin..
Yaşı çok küçük ergenlik olmasın diye dua ediyorum,normal mi bu ter kokusu bildiğiniz yetişkin kokusu gibi koltukaltı kokuyor
Mutlaka endokrin doktoru görsün mutlaka, erken ergenliğe giriyor olabilirMerhaba herkese
Hangi doktora gidilir ?
Lütfen bi akıl verin..
Aynı valla.Merhaba kızınız şu an ne durumda kızınız.benim kızda 8 yaşıni dolduracak ama koltuk altı ter kokuyor çok fena. Her günde yıkıyorum oysa bildiğiniz acı kokuyor. Kan tahlilinde sadece d vitamini eksikliği çıktı sadece. Ellerindede terleme var uzun zamandır anlamadım ne derdi var çocuğumun
Hala ter kokuyor mu kızınız peki doktor ne diyor. Bizimki olabilir diyip geçiştirdi bizi . Artı test istemedi. Paketli gıdaları tüketmesin dedi birdeAynı valla.
Testlerini yaptık normal çıktı.
Hala kokuyor evet.Hala ter kokuyor mu kızınız peki doktor ne diyor. Bizimki olabilir diyip geçiştirdi bizi . Artı test istemedi. Paketli gıdaları tüketmesin dedi birde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?