- 18 Şubat 2023
- 2.788
- 2.672
- 53
- 34
- Konu Sahibi asyaamm2020
-
çoçuk anlamiyor onu yutuyor gidiyor her zaman tukurmez ilacdan ilacada fark var bu arada bazi ilaclar kapsul şeklinde onlari yutunca aci olmaz hemde çocuk bu keşif zamanlari ne gorse agzina aliyor zaten çop bile gorse sokacak agzina anneler bu zamanlarda çok dikkatli olmali her an nefes borusuna tikana bilir yada boyle yutub gide bilanne
Bu ilaç kapsül şeklindemi peki? Yoksa ağızda durunca açı yapacak kivamdami2 yasinda cocuk hadi diyelim disledi patlatti haplari ki ince motor becerilerinin cok gelismis olmasi ya da cok atak bir cocuk olmasi lazim, 20 tanesini nasil yutacak ve bu surede siz nerede olacaksiniz? Hic mi oksurup aksirmadi hic mi ogurmedi? 4 senedir tiroit hastasiyim ismi gecen ilaci kullaniyorum, birkac sefer yutamadim agzimda azicik erise oyle igrenc oyle aci bir tadi var ki. Bogazima takildigi da oldu hic mi yutkunma sesi duymadiniz? 6 7 tanesini icti size nasil belli etmeyecek susuz nasil yutuyor bunlari? Uzgunum ama burada ya ciddi otesi bir ihmal var ya da kasitli kotuniyetli seyler. Hele de ölürse olsün der gibi bahanelere siginmak. Hayatin olagan akisina hic uymuyor bu anlattiklariniz. Tamam cocugunuzu elinizden alacaklar korkusu biraz anlasilabilir ama sizce de almalari gerekmiyor mu bu ihmalkarliginizla?
Bu ilac kapsullu degil, evet kucuk ama agza tukuruge degdigi an aci aci eriyor oyle kolayca yutulabilir bir sey degil.çoçuk anlamiyor onu yutuyor gidiyor her zaman tukurmez ilacdan ilacada fark var bu arada bazi ilaclar kapsul şeklinde onlari yutunca aci olmaz hemde çocuk bu keşif zamanlari ne gorse agzina aliyor zaten çop bile gorse sokacak agzina anneler bu zamanlarda çok dikkatli olmali her an nefes borusuna tikana bilir yada boyle yutub gide bilir
3 yaşında kızım levotiron 100 mg 6 adet hap içti, 6 7 saat oldu geç farkettik. Kasabadayim şuan, hergun üstünü kapatmaya kızım yatakta neredeyse hiç kimildamiyor, uyandiriyorum sorun yok gibi ama üstünü bile açmıyor, acil yardım edin lütfen
6 taneyi yutamaz yani öyle miBu ilac kapsullu degil, evet kucuk ama agza tukuruge degdigi an aci aci eriyor oyle kolayca yutulabilir bir sey degil.
Bu annenin olayini zaten anlayamadik insan nasil çocuguna bilincli bir şekilde zehirlerki madem bakmak istemiyorsun bakamiyorsun dogurma yazik degilmi o çocuga bilerek ölume terk ediyorsunBu çocuğa ilaçları anne bilinçli vermiş olabilir , onu dmeek istemistim. Daha öncede 2 yaşındaki bebeği 20 tane hap içmiş. Bunlar olağandışı şeyler
Fotoğrafta hiç normal görünmüyodu bence boş bakiyo gibiydi çocuk kıyamamTepkilere hasren bir işlem yapmayalım diye çocuğun önceki fotoğraflarından paylaşmıştır nereden bileceğiz
Kendisimi soyledi?Bu ilac kapsullu degil, evet kucuk ama agza tukuruge degdigi an aci aci eriyor oyle kolayca yutulabilir bir sey degil.
Yıllardır takip edrim burayı ilk defa bısey yazdım. o kadar gereksiz o kadar ön yargılı o kadar itici cevaplar verdiniz ki pişman oldum, ne bilincsizim,ne, kör nede ihmalkar, hepi topu 40 hanelik köy, bı kaç kişide araç var götürmezler, ayrıca bu benim başıma ilk defa gelmiyor ikinci çocuğum kendi hapindan 20 tane içmişti 10 gün yoğun bakımda kaldı 4 gün serviste yattı, midesi yıkandı kömürle beslendi ve 2 yaşında üstelik tiroid hastası idi yani kendi haplarını hiç çıkamaz dedigim yerden alıp içti, şuan kasabadayim annemin hapları da yüksek bir askıda çocuk nasıl uzandı aldi biz akıl sır erdiremedik, ben ne yapıyordum o sirada çocuk çizgi film izliyordu bende bulaşık yikiyordum, şimdi benim gibi başına gelen varmı diye yazdım, herkes hastane dedi, bu benim başıma hasbel kader ikinci gelişi, ve eğer kızımı goturursem ki goturcem burda hemfikiriz, kızımı elimden alacaklar, nerden biliyorsun diyeceksiniz, ben psikolojik tedavi gördüm, majör depresyondan ilk vaka başımıza geldiğinde kurumdan gelip işlem yaptılar kimleri kimleri araya koymadikki, şimdi aynı vakadan tekrar gidince, %100 alacaklar,çaresiz bekliyorum...
Kapsullu degil, diger arkadasa yazdim simdi gordum mesajinizi. Boyutu kucuk normal hap seklinde. Boyutunun kucuk olmasi yutmasini kolaylastirir ama oyle agzina alip tukurukle bulusunca acimsi tadi geliyor, ben de su alana kadar mesela dilimin ucunda tutup tukuruge degmemesine cabaliyorum. Tabi cocuk yasi itibariyla bunlari dusunemez belki o aciligi anlayamamistir ama yine bana olagandisi geliyor. Cocuklar yemek yerken bile sevmedikleri seyleri tukuruyor. Bir de paketi patlatmasi da bana cok zor geldi. Ya hepsini cikaril kutuya koymuslar, olabilir avuclamistir diycem ama gene de cok cok ilginc bir olay.Bu ilaç kapsül şeklindemi peki? Yoksa ağızda durunca açı yapacak kivamdami
Ilaci yazmis levotiron. Ayni ilaci kullaniyorum.Kendisimi soyledi?
Aslinda kucuk ilaclarsa eline dokub bir anda agzina atib yutada bilir bir anda yani herşey ola bilir6 taneyi yutamaz yani öyle mi
Yıllardır takip edrim burayı ilk defa bısey yazdım. o kadar gereksiz o kadar ön yargılı o kadar itici cevaplar verdiniz ki pişman oldum, ne bilincsizim,ne, kör nede ihmalkar, hepi topu 40 hanelik köy, bı kaç kişide araç var götürmezler, ayrıca bu benim başıma ilk defa gelmiyor ikinci çocuğum kendi hapindan 20 tane içmişti 10 gün yoğun bakımda kaldı 4 gün serviste yattı, midesi yıkandı kömürle beslendi ve 2 yaşında üstelik tiroid hastası idi yani kendi haplarını hiç çıkamaz dedigim yerden alıp içti, şuan kasabadayim annemin hapları da yüksek bir askıda çocuk nasıl uzandı aldi biz akıl sır erdiremedik, ben ne yapıyordum o sirada çocuk çizgi film izliyordu bende bulaşık yikiyordum, şimdi benim gibi başına gelen varmı diye yazdım, herkes hastane dedi, bu benim başıma hasbel kader ikinci gelişi, ve eğer kızımı goturursem ki goturcem burda hemfikiriz, kızımı elimden alacaklar, nerden biliyorsun diyeceksiniz, ben psikolojik tedavi gördüm, majör depresyondan ilk vaka başımıza geldiğinde kurumdan gelip işlem yaptılar kimleri kimleri araya koymadikki, şimdi aynı vakadan tekrar gidince, %100 alacaklar,çaresiz bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?