Bebek Beslenmesi çocuğum çok süt tüketiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

free147

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2013
1
0
6
İstanbul
merhaba hanımlar kızım 15 yaşında günde 2 litre süt tüketiyor.boyu 1.67 yakında dev olacağından korkuyorum :) fazla içmesi zararlı nasıl yapsamda durdursam çok süt içmesini

15. yasindaki kiz günde 5 litre süt icsede dev olmaz tasalanmayin. 1. 67 boy olsa olsa 1.70 olur belki.
yalniz fazla süt kansizlik yapar o bakimdan 500 ml den fazla süt tüketmemesi sagligi icin faydali olur.
diger yandan 15 yasina gelmis kiza ne yapilarbilir ki eve süt almayin sizde meyve suyu alin onu icsin.

Komşumun 11 yaşındaki kızı da yıllardır çok süt ve peynir tüketiyor.Doktor normalin üstünde iri olduğunu söylemiş ve bu da pek istenen bir durum değilmiş.Kemik yaşı 2-3 yaş kadar büyük çıkmış.Süt ürünlerini minimuma indirdiler.Sadece bu kadar da değil , kızın ben tanıdığımdan beri (5 yaşında tanıdım) migreni var.Yavrucak çığlık çığlığa ağrı çekiyor hala zaman zaman.Bunu da tetikleyen en güçlü neden fazla süt ürünü tüketmesiymiş.Sonra bir de böbreklerde taş oluşumu riski varmış.Komşumdan duyduklarım bildiklerim bunlar.Aman dikkatli olun , her şeyin fazlası zarar.

Back