Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğlum 1.5 yaşında yalancı emzik kullanıyor.o olmadan uyumuyor.nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum.fikirlerinizi bekliyorum.
benim kızımda 2 yaşına kadar kullandı baktımki bırakcak gibi deil emziği kestim plastik yerini verdim eline baktı baktı anne neoldu buna dedi bende hastalandı ondan öyle oldu dedim ağzına alırsan iğne yaparlar sana dedim bi kaç gün huysuzluk yaptı sonra unuttu:roflol:
evimizin uğur böceği
Kayıtlı Üye
benim oğlumda kullanırdı 2 yaşında sadece geceleri vermeye başladım sonra uyudukdan sonra alıyodum saklıyodum istiyince pis oldu attım diyodumbaşka şeylerle ilgilenmesini sağlıyodum sonra yavaş yavaş kendisi unuttu istememeye başladı başka yönlere çek ilgisini
benim oğlum 21 martta 2 yaşını doldurdu fakat gün geçtikçe emziğe daha bi düşkün hale geliyo babasınında benimde hiç cesaretimiz yok emziği bıraktırmaya çünkü 5 dakika bulamayınca kıyamet kopuyo uyumuyo bağırıp duruyo uyurken ve televizyon izlerken mutlaka peluş battaniyesi kucağında olacak emzikte ağzında aksi taktirde bize sinir krizleri yaşatıyo benim işim daha zor herhalde
onu hayır cevabına alıştırman lazım kararlı olmazsan sen onun oyuncağı olursun bir gün iki gün üç gün ağlar ama senin kararlı olduğunu görünce vazgeçer ...bende arkadaşın dediği gibi yaptım emziğin plastik ucunu ortasından kestim istiyosan bu var dedim biraz uğraştı ama zevk alamayınca mecbur bıraktı benim sana tavsiyem kararlı ol ağlıyor üzülüyor diye vazgeçme....
ben üzülmesine üzülmüyorum fakat anlatılır gibi değil benim ki fazla zor bir çocuk büyük oğluma emziği bıraktırmakta tuvalete alıştırmakta 2 günümü almıştı fakat küçüğüm bize kök söktürüyor ki ben çok kararlı ve otoriter bir anne olduğumu düşünürüm fakat bizi alt üst etti.büyük oğlumunda huzuru bozulur ders çalışması etkilenir diye korkuyorum okullar bi kapansın bakalım deniycez
ewet 3 çocugumda kullandım ben şöyle bıraktırdım biri kıldan çok huylu kıllı verdim agzına memeyi bir daha agzına almadı memeyi
oğlum 1.5 yaşında yalancı emzik kullanıyor.o olmadan uyumuyor.nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum.fikirlerinizi bekliyorum.
benimde kızım emzik kullandı.bıraktırmak tam bir tesadüf eseri oldu.1.5 yaşındaydı balkondan bakıyorduk ve ağzındaki emziği aşağı düşürdü ve bi kedi geldi emziği kokladı.kızım da gördü.bende diğer emziğini uçlarından kestim 1-2 yerinden.istediğinde o kesik emziği verdim tabi dili takıldı doğal olarak bak dedim kedi ısırmış artık pis oldu dedim ve bir daha istemedi.
sizinkide 1.5 yaşındaymış tam bıraktırma zamanı dr. öle demişti.eğer devam ederse çene yapısında sorun olur.
benim oğlan 3 yaşında hala emzik emiyor bende bıraktırmak için çareler arıyorum
benim oğlumda 2 yaşını 3 ay geçti benimkide emyor ama sadece uyurken uyandıktan sonra kendisi geri veriyor bana bende bikaç kişiden ucunu keserek bıraktıklarını duymuştum ya öyle deneyeceğim yada acı kullanarak oğlum birşeyi acı dediğim zaman bırakıyor bi daha almak istemiyor ikisinide deneyecem inş bırakırız...
sizleri seviyorum
Kayıtlı Üye
a.s.Arkadaşlar benim oğlum da şu anda bırakmış bulunuyor,2 yaşında bence bıraktırmak için emziği şekilden şekile sokmaya gerek yok. bizim 4 kadar emziği vardı ortadan yok ediverdim .ilk gün bir kere sordu, kaybolmuş oğlum dedim,2. gün biraz mızlandı yok oğlum kaybolmuş biri alıp götürmüş galiba olsa vrrmem mi dedim. 3. gün kendiliğinden mememi götürmüşler dedi aklına geldikçede mememi almışlar dedi ve 1 hafta sonra lafını dahi etmedi. bence emzikleri yokedin, atın evde kalmasın çünki biz anneler çocuklar bi ağladımı dayanamaz veririz .başarılar...a.s.
sizleri seviyorum
Kayıtlı Üye
Ve arkadaşlar birbuçuk iki yaş arasında bıraktırın taviz vermeyin. 2 yaşını geçtikten sonra bırakmasıda okadar zor olur. sevgiler...
merhabalar arkadaşlar bende kızıma 3.5aylıktı yalancı emzik vermek zorunda kaldım çünkü parmak emmeye başlamıştı dr. sordum bilinçli bir şekilde emdigini söyledi bu yüzden emzige başladık 1yaşında ikende emziği bıratırdım.Bunun için özel birşey yapmadım öncelikle biraz büyüdüğünde memeyi sadece uyurken vermeye başladım sonra diş çıkarırken iki gece ateşlendi ağzına hiç birşey istemedi bende aklı tam ermeden keseyim dedim sonra bir kaç gün istedi ama vermeyince unuttu sabretmek gerekiyor ama bıraktırırken çokta geç kallmamak lazım çocuk her geçen zaman daha çok alışıp ister.
Benim kızım 21 aylık ve emzik kullanıyor. Henüz bıraktırmak için bir girişimde bulunmadım ama en kısa zamanda bıraktırmayı düşünüyorum. Nasılına gelince bence her çocuk farklı bir tepki verebiliyor. Bu yüzden bunu zaman gösterecek.
benimki bir türlü almadı emziği,midesi bulanıyor.almasını isterdim ama anneye rahatlık sonuçta
arkadaşlar ben bıraktırdım ucunu kendi dişleriyle koparmıştı bende geri kalanını kopardım attım oğluşumada köpek yemiş dedim 1saat ağladı sonraki günler uyurken istedi sonra hatırlattım köpek yedi dedim şimdi aklına geldikçe kendi kendine köpek memeyi ham diyor yani unutuyor pazar günü başladım unutmak üzere...
bıraktırmak isteyenlere başarılar...
merhaba benim oglumda yalancı emzik emiyor ve 21 aylık o olmadan asla uyumuyor benim içinde çok rahat agladıgı zaman hemen agzına veriyorum zaten sakıncalı olsa bu ürünü piyasaya sürmezlerdi demi