Evet uyumak istemediği için ağlıyor. Zaten koçan kadarken de uyumak istemezdi.4 tasinsa gündüz uyuyan çocuk varmi saairdimt vallahi. Acaba uyumak istemediği için ağlıyor olabilir mi?
Benim kızım sadece battaniyede sallayarak uyurdu o da gerçekten çok iyi oluyordu ama çok yorucuydu, tavana asılan hamaklardan aldım o çok işimi görüyor uyansa bile bi sallıyorsun o zaten 5 dk kendi kendine sallanıyor ve daha rahat uyku uyutuyor. Bir de kızım çoook zor bir bebekti aşırı gazlıydı ilk zamanlardan beri şarkılar elektrik süpürgesi sesi piş piş yağmur sesi piyanolu ninniler bunlarla bir de battaniyede sallayarak uyuttum. Hala elektrik süpürgesi sesiyle ve hamakta sallayarak uyur 10 aylık oldu. Eğer denemediyseniz belki işe yarar sizde deAylardır çaba içerisindeyim ve gerçekten bunalmış bezmiş yavaştanda dış dünyaya kendimi kapatmaya başladım. Bebeğim asla derin uyku uyumuyor. Hiç bir problemim yok ne evliliğimde ne de kendimde. Bunu baştan belirtmek istedim işte yok bebek sende ki gerginliği hissediyordur yada evde ki huzursuzluğu hissediyordur gibi şeyler yazılmasın diye. Aksine isterek anne oldum çok şükür rabbim aratmadı... Bebeğim doğduğunda bir ay geçti ve uykusu çok az az dı yenidoğan dedik düzene girer... Bir ay sonra sık sık uyanmalara devam etti. Tabi uyumadıkça yavaştan sallayarak uyutmalar başladı sallarsak uyuyordu bırakırsak uyanıyordu klasik düzen bizdede hakimdi. Hatta bir hamak ve beşiğine otomatik sallama motoru aldık. Geceleri beşik yanı başımda yavaş yavaş tıkırdıyordu sallıyordu. Tamam dedik ohhh uyuyorrr hatta 3-4 saatte bir uyanıyor... Bu böyle bir ay sürdü sonra 4.aya gelince her şey alt üst oldu o dönemlerde sünnet oldu boğaz enfeksiyonu geçirdi derken sallamak bile işe yaramamaya başladı dedik acaba uyku gerilemesi mi yaşıyor ya da bir sıkıntısı mı var. Doktora götürdük hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dedi. Tamam dedik sağlıklı önemli olan o... Bu sırada kitaplar okumaya çoktan başlamıştım işte uyku eğitimi vs hiç bir işe yaramıyorduu sonra bir abla bana senin çocuğun yalnızlığı sevmiyor yanında birinin varlığını istiyor dedi biraz haklı buldum çünkü bebeğim uykusunda sürekli uyanıp yanında biri var mı kontrol eder gibi bakıp sonra gözünü kapatıyor eğer göremezse ağlamayı koyuyor. Eşim sağlık çalışanı bu yüzden sık sık nöbeti oluyor evde olduğu günler gece o bakıyor ben biraz uyuyorum sonra o uyuyor ben bakıyorum çünkü bu bebek uyumuyor ya... Hatta nöbet sık olduğu günler annemde kalıyorum uykusuzluğa en fazla 48 saat dayanabildimsarılıyorum yok olmuyor kaç beşik aldık denedik verim alamadık. Koltukta biraz uyuyor gibi oldu sonra orayıda beğenmedi. Elini tutuyorum uyuturken onu istemedi. Benim kokumun sindiği kıyafeti koydum yanıma oda işe yaramadı bazen sallanmaktan da nefrer ediyor gece oldu mu ben artık korkmaya başlıyorum bu gece sabahlar olmayacak bana diye... 5 aylık olduk artık hala da derin uyku yok kuş uykusu tilki uykusu... Acaba diyorum gerçekten uykuyu mu sevmiyor normal mı bu? Çocuğu olan herkese sordum böyle uyku problemi yaşayan anneler hep 3 yaşından sonra rahat etmişler gözüm çok korkuyor böyle daha kaç gece geçireceğim dayanamıyorum gece bir saatcik bile uykuya dalmıyor... Böyle olupta çocuğu büyüyen anneler bana bi yazsa ya nolur.... Kaç yıl sürdü ne zaman uyumayı öğrendi.?
Aynen dediğiniz gibi battaniye ile uyuttuk hemen uyuyor ama artık kilo aldıkça zorlaştı o iş birde hamaği bende aldım ondada uyuyor ama sürekli sallarsam öyle sallama durunca başa sarıyoruz birde artık hamak küçük geliyor eli kolu değdikçe çarptıkça hamağın kenarına uyanıyor yine de hala hamakta uyutuyorum çünkü büyük beşiğinde hiç uyumuyor belki de 5 aydır yatak odasında uyumadım diyebilirim oturma odasında koltuk üzerinde sabahlıyorumBenim kızım sadece battaniyede sallayarak uyurdu o da gerçekten çok iyi oluyordu ama çok yorucuydu, tavana asılan hamaklardan aldım o çok işimi görüyor uyansa bile bi sallıyorsun o zaten 5 dk kendi kendine sallanıyor ve daha rahat uyku uyutuyor. Bir de kızım çoook zor bir bebekti aşırı gazlıydı ilk zamanlardan beri şarkılar elektrik süpürgesi sesi piş piş yağmur sesi piyanolu ninniler bunlarla bir de battaniyede sallayarak uyuttum. Hala elektrik süpürgesi sesiyle ve hamakta sallayarak uyur 10 aylık oldu. Eğer denemediyseniz belki işe yarar sizde de
Bak biz 10 olduk hala hamaktayız ben de sürekli koltuktayım yalnız değilsin ama zamanla düzelecek emin olAynen dediğiniz gibi battaniye ile uyuttuk hemen uyuyor ama artık kilo aldıkça zorlaştı o iş birde hamaği bende aldım ondada uyuyor ama sürekli sallarsam öyle sallama durunca başa sarıyoruz birde artık hamak küçük geliyor eli kolu değdikçe çarptıkça hamağın kenarına uyanıyor yine de hala hamakta uyutuyorum çünkü büyük beşiğinde hiç uyumuyor belki de 5 aydır yatak odasında uyumadım diyebilirim oturma odasında koltuk üzerinde sabahlıyorumne işe yarar olanı hamak...
Malesef emmiyor çok isterdim nasılsa uyumuyorum en azından sürekli meme de olsa da emseydi bi işe yarasaydım derim hep ama nasipten öte yol yok benimkinin de nasibi 3 ay kadarmış neyseee rabbim hepimizin yardımcısı olsun evlatlarımızın huyuna suyuna güzellik versin uyku versin...Bak biz 10 olduk hala hamaktayız ben de sürekli koltuktayım yalnız değilsin ama zamanla düzelecek emin olsağa sola o çarpıp uyanma çünkü bizde de aynıydı sonradan azalıyor o. Ama bizim aylara gelince eğer emen bir bebekse gece sürekli uyanacak zaten çünkü sürekli uyanıp emmek isteyecek Allah yardımcın olsun
O zaman biraz daha büyürse gece o kadar sık uyanmaz belki bu arada alerji olma ihtimali var mı hiç gösterdiniz mi çok huysuzluk yapar o daMalesef emmiyor çok isterdim nasılsa uyumuyorum en azından sürekli meme de olsa da emseydi bi işe yarasaydım derim hep ama nasipten öte yol yok benimkinin de nasibi 3 ay kadarmış neyseee rabbim hepimizin yardımcısı olsun evlatlarımızın huyuna suyuna güzellik versin uyku versin...
Evet doktora götürdük alerjimiz yok çok şükürO zaman biraz daha büyürse gece o kadar sık uyanmaz belki bu arada alerji olma ihtimali var mı hiç gösterdiniz mi çok huysuzluk yapar o da
Nasıl anladiniz alerjiyi acaba? Benim kizima da sut ürünleri, yumurta, susamli seyler cok dokunuyor gazi oluyor huzursuz oluyor ve kakasinda mukus oluyor. Kan, dokuntu ve kilo aliminda yavaşlama yok. Doktoru alerji demeyelim hemen dedi pek uzerine dusmedi farkli bir doktora geçmeyi düşünüyorumBenim kızımda da doğduğundan beri uyku sorunu vardı. Üç aylıkken süt ürünlerine alerjisi olduğunu öğrendim. Süt ürünlerini yemeyi kesince kızımın uykusu da keyfi de yerine geldi. Şimdi iki yaşında beşiğine koyuyorum kendi kendine uyuyor üstelik kesintisiz oluyor uykuları genellikle. Belki sizin oğlunuz da da alerji ya da yiyeceklere karşı tolerans gelişmiş olabilir. Bence bu yönden bir araştırmayı deneyin derim. Alerji veya tolerans çok ciddi uykusuzluk yapabilir.
Kızım 1 aylıkken mukuslu kaka yapmaya başladı. Zaten uykusu hiç yoktu sürekli ağlardı aşırı gazı olurdu.Yaklaşık iki aylıkken de kaka da kan farkettim. Üç aylıkken de doktorumun yönlendirmesi ile tamamen süt ürünleri diyetine girdim. Zaten diyete girince hemen rahatlama yaşadı kızım uykuları normale döndü eskisi gibi aşırı ağlaması olmadı. Mukus yine devam etti ama kan olmadı sonrasında. Tabi bu dönemde özel mama kullandık aynı zamanda da anne sütü ile devam ettik. Ancak gıda alerjileri o kadar değişken oluyor ki illa kan olmasını beklemeyin. Kilo alımı iyi olan çocuklarda da alerji olabiliyor. Bağırsak tepkili alerjilerde genelde mukuslu kaka, huzursuzluk sürekli ağlama nöbetleri, özellikle ayaklarını karnına doğru çekerek ağlama ve geçmeyen ishal olabiliyor. Cilt tepkili olanlarda ise geçmeyen inatçı egzamalar olabiliyor. Tabi her ikisinde de inatçı pişikler olabiliyor. O yüzden aslında bebeğinizin doktoru siz olmalısınız siz bütün takibini yapıp ona göre davranmalısınız.Nasıl anladiniz alerjiyi acaba? Benim kizima da sut ürünleri, yumurta, susamli seyler cok dokunuyor gazi oluyor huzursuz oluyor ve kakasinda mukus oluyor. Kan, dokuntu ve kilo aliminda yavaşlama yok. Doktoru alerji demeyelim hemen dedi pek uzerine dusmedi farkli bir doktora geçmeyi düşünüyorum
İnanın beni anlayan bilen birinin olması beni rahatlatıyor biraz önce uyumadığı için sinirimden ağlıyordum ne yaptıysam uyumadı en son kundak yapıp kol kısmını yazma ile bağladım ellerini çıkartamasın diye oderece çıldırttı beni eli kolu durmuyor asla ya bir bebek gece 3 e kadar nasıl dayanır aklım almıyor. Bende yaşını bekleyeyim diyorum kendi kendine uyumayı öğretebilmek için çünkü şu an hiç bir şekilde çözüm bulamadım tam uyutuyorum 10 dk sonra sanki hiç uyumamış gibi uyanıyor. Ahh oğlum 8 yaşına gelip hala uyumazsan ne halin varsa gör der uyurum galibaKızım 8 yaşında malesef hala daha uyku sevmiyor. Gece olmasını inanın ki istemiyorum. Her gece kızım hadi yatağa diyorum kulaklarını tıkıyoe yatmak istemiyor bazen dayanamıyorum kavga çıkıyor evde. Bi çocuk nasıl uykuyu sevmez nasıl uyumaz çok şaşırmıştım ama aşıştm. Zombi gibiydim küçükken de. Sallarım uyut yatapına koyarım uyanır, evde çıkt çıksa uyanır. Küçücük bebek uyuyakalmaz mı hiç hayret ederdim. Her gece sabah 4e 5e kadsr uyumuyor sonra öğlene kadar uyur bir daha uyku yok gündüzleri 15 dk uyusa oh ne ala derdim. 5. Aydan sonra gece uykuları yavaş yavaş 4-5ten geriye doğru gelmeye başlamıştı ama gece uyanmalar devam etti. 1.5 yaşına kadar her gece kabus gibiydi. eşimde sadece hafta sonu yardım edebiliyordu.1.5 yaşında odasını ayırdım ve kendi kendşne uyumayı öğrettim o zaman gece uykuları düzeldi. Yatağına koydum yatağının yanına da bi sandalye koydum göz ile iletişim kurmadım çok bağrırsa kucağıma aldım biraz sakinleştirip yatağına tekrar bıraktım ama asla pes etmedim. 3 saat bekledim odasında hiç konuşmadan ses çıkarmadan sonra uyuyakaldı ertesi gün sandalyeyi biraz daha uzaklaştırdım her gece biraz daha uzağa koydum derken kapı dışına çıktım bir daha da yanında hiç durmadım. İyi geceler diyip yatırıp çıktım. Çok işe yaradı. Kendi kendine uyuyunca gece uyanmaları da kesildi. Ama yatağa götürmek hala daha bir mesele. Geceleri yatmak istemiyor.
Merhaba. Ben bu hikayeyi en az bu şiddette 14 ay yaşadım. Bebeğim alerjikti. Aşıları takip eden hafta içinde zamanla arttı sorunlar. 1 yaş aşısı için anafilaksi riskiniz var dendi ve o vesileyle aşılar hakkında kesintisiz okumalar araştırmalar kar zarar hesaplarının ardından aşılamayı kestik. 14 aylıkken aşı detoksuna başladık. 1 hafta sonra da uyumaya :) Ama bebeğim hala etrafımdaki diğer annelerin zor kategorisinde değerlendirdiği kadar uyuyordu. Olsundu ben ölümü görmüş bir anneydim ve sitmaya aşkla sarıldım. Bebeğimin 2 saatte bir uyanmaya başlaması mükemmel bir gelişmeydi bana göre. Hatta bazı geceler bir kere uyaniyordu sadece. Detokslara devam ettik, kızım 3.5 yaşında hala devam ediyoruz. 2.5 yaşından sonra gece deliksiz uyumaya başladık. Ama hala uyku saati geldiğinde curcuna başlıyor evde. Uykudan bayılsa kabul etmiyor uykusu geldiğini ve ayda bir ben uyuyamıyorum, uğraşsam da hiç uykum gelmiyor ben şimdi ne yapıcaaam diye ağlıyor. Koltukta sızıp kalıyor, yerine götürelim diye kucağa alınca kıyameti koparıyor, kızım uyuyakaldın yerine yatırayım diyorum, hayır uyuyakalmadım gözlerim ışıktan yoruldu o yüzden kapattım sadece diye ağlıyor :) Uyku konusunu açmaya bile korkuyoruz hala.Aylardır çaba içerisindeyim ve gerçekten bunalmış bezmiş yavaştanda dış dünyaya kendimi kapatmaya başladım. Bebeğim asla derin uyku uyumuyor. Hiç bir problemim yok ne evliliğimde ne de kendimde. Bunu baştan belirtmek istedim işte yok bebek sende ki gerginliği hissediyordur yada evde ki huzursuzluğu hissediyordur gibi şeyler yazılmasın diye. Aksine isterek anne oldum çok şükür rabbim aratmadı... Bebeğim doğduğunda bir ay geçti ve uykusu çok az az dı yenidoğan dedik düzene girer... Bir ay sonra sık sık uyanmalara devam etti. Tabi uyumadıkça yavaştan sallayarak uyutmalar başladı sallarsak uyuyordu bırakırsak uyanıyordu klasik düzen bizdede hakimdi. Hatta bir hamak ve beşiğine otomatik sallama motoru aldık. Geceleri beşik yanı başımda yavaş yavaş tıkırdıyordu sallıyordu. Tamam dedik ohhh uyuyorrr hatta 3-4 saatte bir uyanıyor... Bu böyle bir ay sürdü sonra 4.aya gelince her şey alt üst oldu o dönemlerde sünnet oldu boğaz enfeksiyonu geçirdi derken sallamak bile işe yaramamaya başladı dedik acaba uyku gerilemesi mi yaşıyor ya da bir sıkıntısı mı var. Doktora götürdük hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dedi. Tamam dedik sağlıklı önemli olan o... Bu sırada kitaplar okumaya çoktan başlamıştım işte uyku eğitimi vs hiç bir işe yaramıyorduu sonra bir abla bana senin çocuğun yalnızlığı sevmiyor yanında birinin varlığını istiyor dedi biraz haklı buldum çünkü bebeğim uykusunda sürekli uyanıp yanında biri var mı kontrol eder gibi bakıp sonra gözünü kapatıyor eğer göremezse ağlamayı koyuyor. Eşim sağlık çalışanı bu yüzden sık sık nöbeti oluyor evde olduğu günler gece o bakıyor ben biraz uyuyorum sonra o uyuyor ben bakıyorum çünkü bu bebek uyumuyor ya... Hatta nöbet sık olduğu günler annemde kalıyorum uykusuzluğa en fazla 48 saat dayanabildimsarılıyorum yok olmuyor kaç beşik aldık denedik verim alamadık. Koltukta biraz uyuyor gibi oldu sonra orayıda beğenmedi. Elini tutuyorum uyuturken onu istemedi. Benim kokumun sindiği kıyafeti koydum yanıma oda işe yaramadı bazen sallanmaktan da nefrer ediyor gece oldu mu ben artık korkmaya başlıyorum bu gece sabahlar olmayacak bana diye... 5 aylık olduk artık hala da derin uyku yok kuş uykusu tilki uykusu... Acaba diyorum gerçekten uykuyu mu sevmiyor normal mı bu? Çocuğu olan herkese sordum böyle uyku problemi yaşayan anneler hep 3 yaşından sonra rahat etmişler gözüm çok korkuyor böyle daha kaç gece geçireceğim dayanamıyorum gece bir saatcik bile uykuya dalmıyor... Böyle olupta çocuğu büyüyen anneler bana bi yazsa ya nolur.... Kaç yıl sürdü ne zaman uyumayı öğrendi.?
Benmde y. 5 aylık cok sık uyanmalara bailadı gündüz uykusunu cok sık uyuduğu için uykusunu alıp geceleri uyanıyor. Şimdi gündüz 1 kez uyutuyprum gece rahat uyuyor ve gün içinde oyun oynayarak emekleme hareketleri yaptırarak yada indr kalr oturt vs egzersiz yaparak ypruyorum onu 2 saatte bir uyuturken şmdi 4 saat arayla uyutuyorum gndüz gece cok şükür güzel uyudu. Birincisi bundan olablir ikinci sebeb ise karnı tam doymuyo olablir o yüzden sık uyanıyordur. Karnının tam doyduğundan emin olun çünkü bunu da yaşadım. 3.size bi link atıcam onu dinletin işe yarıycaktır inşallah bende cok yaradı. Hala kullanıyorumAylardır çaba içerisindeyim ve gerçekten bunalmış bezmiş yavaştanda dış dünyaya kendimi kapatmaya başladım. Bebeğim asla derin uyku uyumuyor. Hiç bir problemim yok ne evliliğimde ne de kendimde. Bunu baştan belirtmek istedim işte yok bebek sende ki gerginliği hissediyordur yada evde ki huzursuzluğu hissediyordur gibi şeyler yazılmasın diye. Aksine isterek anne oldum çok şükür rabbim aratmadı... Bebeğim doğduğunda bir ay geçti ve uykusu çok az az dı yenidoğan dedik düzene girer... Bir ay sonra sık sık uyanmalara devam etti. Tabi uyumadıkça yavaştan sallayarak uyutmalar başladı sallarsak uyuyordu bırakırsak uyanıyordu klasik düzen bizdede hakimdi. Hatta bir hamak ve beşiğine otomatik sallama motoru aldık. Geceleri beşik yanı başımda yavaş yavaş tıkırdıyordu sallıyordu. Tamam dedik ohhh uyuyorrr hatta 3-4 saatte bir uyanıyor... Bu böyle bir ay sürdü sonra 4.aya gelince her şey alt üst oldu o dönemlerde sünnet oldu boğaz enfeksiyonu geçirdi derken sallamak bile işe yaramamaya başladı dedik acaba uyku gerilemesi mi yaşıyor ya da bir sıkıntısı mı var. Doktora götürdük hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dedi. Tamam dedik sağlıklı önemli olan o... Bu sırada kitaplar okumaya çoktan başlamıştım işte uyku eğitimi vs hiç bir işe yaramıyorduu sonra bir abla bana senin çocuğun yalnızlığı sevmiyor yanında birinin varlığını istiyor dedi biraz haklı buldum çünkü bebeğim uykusunda sürekli uyanıp yanında biri var mı kontrol eder gibi bakıp sonra gözünü kapatıyor eğer göremezse ağlamayı koyuyor. Eşim sağlık çalışanı bu yüzden sık sık nöbeti oluyor evde olduğu günler gece o bakıyor ben biraz uyuyorum sonra o uyuyor ben bakıyorum çünkü bu bebek uyumuyor ya... Hatta nöbet sık olduğu günler annemde kalıyorum uykusuzluğa en fazla 48 saat dayanabildimsarılıyorum yok olmuyor kaç beşik aldık denedik verim alamadık. Koltukta biraz uyuyor gibi oldu sonra orayıda beğenmedi. Elini tutuyorum uyuturken onu istemedi. Benim kokumun sindiği kıyafeti koydum yanıma oda işe yaramadı bazen sallanmaktan da nefrer ediyor gece oldu mu ben artık korkmaya başlıyorum bu gece sabahlar olmayacak bana diye... 5 aylık olduk artık hala da derin uyku yok kuş uykusu tilki uykusu... Acaba diyorum gerçekten uykuyu mu sevmiyor normal mı bu? Çocuğu olan herkese sordum böyle uyku problemi yaşayan anneler hep 3 yaşından sonra rahat etmişler gözüm çok korkuyor böyle daha kaç gece geçireceğim dayanamıyorum gece bir saatcik bile uykuya dalmıyor... Böyle olupta çocuğu büyüyen anneler bana bi yazsa ya nolur.... Kaç yıl sürdü ne zaman uyumayı öğrendi.?
Ben de sinirimden çok ağladım ama faydası yoktu mecburdum ve alıştım. Uyumayan bir çocuktu öyle de kabullendim. Sinir krizi de geçirsek bi faydası yok. Bebekken gündüz uykusunu daha uzun aralıklarla yapmaya çalıştım ama bi işe yaramadı. Kızım ne yaparsak yapalım aksam 9da uyuyakalıyordu ve geceleri 4e 5e kadar oturuyordu. Evde son ses müzik açık hoplatıyoruz uyumasın diye konuşuyoruz oyalamaya çalılıyoruz ama ne yaparsak yapalım uyuyakalıyordu. Yarım saat bile uyusa geceleri uyumamasına sebep oluyordu. Uyku eğitimi işe yaradı inşallah sizde de işe yarar. Ayrıca Ben 2.5 yaşından sonra gündüz uykusunu kestim. Gündüz yarım saat bile uyusa 1e kadar uyumuyordu. Gündüzleri dışarı çıkarmaya çalıştım hergün yürüttüm ki yorulsun da uyusun diye. Bahçeli evde yaşamanın da etkisiyle yürümeye başladığında hep bahçede oynattım. Şuanda da Hafta sonları bizimle 2ye 3 kadar oturuyor. Yatırıyoruz mutfaktan tıkırtı gelse ne yiyorsunuz diye yanımıza geliyor. Kızım uyuyana kadar evde bir sessizlik oluyor uyuduktan sonra derin bir oh çekiyoruz. 6 yaşına kadar kardeş düşinemedim korkudanİnanın beni anlayan bilen birinin olması beni rahatlatıyor biraz önce uyumadığı için sinirimden ağlıyordum ne yaptıysam uyumadı en son kundak yapıp kol kısmını yazma ile bağladım ellerini çıkartamasın diye oderece çıldırttı beni eli kolu durmuyor asla ya bir bebek gece 3 e kadar nasıl dayanır aklım almıyor. Bende yaşını bekleyeyim diyorum kendi kendine uyumayı öğretebilmek için çünkü şu an hiç bir şekilde çözüm bulamadım tam uyutuyorum 10 dk sonra sanki hiç uyumamış gibi uyanıyor. Ahh oğlum 8 yaşına gelip hala uyumazsan ne halin varsa gör der uyurum galiba
Detoksu nasıl yaptınız hacamat ile mi? Bende bazı aşıları reddettim bazılarını yaptırıyorum. Rabbim kolaylık versinMerhaba. Ben bu hikayeyi en az bu şiddette 14 ay yaşadım. Bebeğim alerjikti. Aşıları takip eden hafta içinde zamanla arttı sorunlar. 1 yaş aşısı için anafilaksi riskiniz var dendi ve o vesileyle aşılar hakkında kesintisiz okumalar araştırmalar kar zarar hesaplarının ardından aşılamayı kestik. 14 aylıkken aşı detoksuna başladık. 1 hafta sonra da uyumaya :) Ama bebeğim hala etrafımdaki diğer annelerin zor kategorisinde değerlendirdiği kadar uyuyordu. Olsundu ben ölümü görmüş bir anneydim ve sitmaya aşkla sarıldım. Bebeğimin 2 saatte bir uyanmaya başlaması mükemmel bir gelişmeydi bana göre. Hatta bazı geceler bir kere uyaniyordu sadece. Detokslara devam ettik, kızım 3.5 yaşında hala devam ediyoruz. 2.5 yaşından sonra gece deliksiz uyumaya başladık. Ama hala uyku saati geldiğinde curcuna başlıyor evde. Uykudan bayılsa kabul etmiyor uykusu geldiğini ve ayda bir ben uyuyamıyorum, uğraşsam da hiç uykum gelmiyor ben şimdi ne yapıcaaam diye ağlıyor. Koltukta sızıp kalıyor, yerine götürelim diye kucağa alınca kıyameti koparıyor, kızım uyuyakaldın yerine yatırayım diyorum, hayır uyuyakalmadım gözlerim ışıktan yoruldu o yüzden kapattım sadece diye ağlıyor :) Uyku konusunu açmaya bile korkuyoruz hala.
Teşekkür ederim bizde ninni açıyoruz aynı böyle bazende ben söylüyorum doyduğuna eminim zaten emmiyor formül mama veriyorum miktarını çoğaltıp verdiğim gecelerde derin uykuya geçmediya bakalımBenmde y. 5 aylık cok sık uyanmalara bailadı gündüz uykusunu cok sık uyuduğu için uykusunu alıp geceleri uyanıyor. Şimdi gündüz 1 kez uyutuyprum gece rahat uyuyor ve gün içinde oyun oynayarak emekleme hareketleri yaptırarak yada indr kalr oturt vs egzersiz yaparak ypruyorum onu 2 saatte bir uyuturken şmdi 4 saat arayla uyutuyorum gndüz gece cok şükür güzel uyudu. Birincisi bundan olablir ikinci sebeb ise karnı tam doymuyo olablir o yüzden sık uyanıyordur. Karnının tam doyduğundan emin olun çünkü bunu da yaşadım. 3.size bi link atıcam onu dinletin işe yarıycaktır inşallah bende cok yaradı. Hala kullanıyorumDeneyin en azından. Yatıcağı ortamı karanlık yapın mutlaka gece uykusunda. Ninni söyleyin bunlar bebeğinizi rahatlatır. Koynunuza alıp koynunuzda sallayın ninni söyleyerek uyuduğunda yatırın bunlar ben de işe yarıyor bide siz deneyin
Gündüz uyumayayım diyorum gece uyusun diye ama yokkk bana mısın demiyor zaten uyumadıkça hırçınlaşıyor nefesi kesilene kadar ağlıyor 5. 5 aylık çocuğu nasıl oyalayağuz bir yere kadar i. Gündüzde çok uyumuyor 2 kez yatıyor uykuya oda yarım saat sürüyorBen de sinirimden çok ağladım ama faydası yoktu mecburdum ve alıştım. Uyumayan bir çocuktu öyle de kabullendim. Sinir krizi de geçirsek bi faydası yok. Bebekken gündüz uykusunu daha uzun aralıklarla yapmaya çalıştım ama bi işe yaramadı. Kızım ne yaparsak yapalım aksam 9da uyuyakalıyordu ve geceleri 4e 5e kadar oturuyordu. Evde son ses müzik açık hoplatıyoruz uyumasın diye konuşuyoruz oyalamaya çalılıyoruz ama ne yaparsak yapalım uyuyakalıyordu. Yarım saat bile uyusa geceleri uyumamasına sebep oluyordu. Uyku eğitimi işe yaradı inşallah sizde de işe yarar. Ayrıca Ben 2.5 yaşından sonra gündüz uykusunu kestim. Gündüz yarım saat bile uyusa 1e kadar uyumuyordu. Gündüzleri dışarı çıkarmaya çalıştım hergün yürüttüm ki yorulsun da uyusun diye. Bahçeli evde yaşamanın da etkisiyle yürümeye başladığında hep bahçede oynattım. Şuanda da Hafta sonları bizimle 2ye 3 kadar oturuyor. Yatırıyoruz mutfaktan tıkırtı gelse ne yiyorsunuz diye yanımıza geliyor. Kızım uyuyana kadar evde bir sessizlik oluyor uyuduktan sonra derin bir oh çekiyoruz. 6 yaşına kadar kardeş düşinemedim korkudanya o da uyumazsa diye. Hoş Şimdi de olmuyor oda ayrı mesele. Ama artık iyiyiz şükür, yatıp uyuyorum valla ne yapayım uyumazsa uyumazsın. Evde ses kesilince ben de yatınca uyuyor.
Bu rüya gibii durumdan allahım bana da nasip et çok amiiin18 ay neredeyse gözümü kırpmadm. Kızım 5 yaşında şuan aklıma geldikçe hala kalbim hızlı çarpıyor.. çok zordu anlatamam gaz damlası o bu şu hiç bir şey geçirmiyor hiç bir damla ilaç etki etmiyor o dönem geçeceği zaman kendiliğinden geçiyor.. Memedeydi sürekli... 18 ay sonrası 4 saatlik kesntisiz uykular olmaya başladı. 3 yaşında memeden kestim vee o gün bugündür uyku diye bir problem kalmadı. Memeyi de kendi bıraktı aynı gün tuvalete de kendi alıştı (önceden bolca özendirmişliğim var tabi) sonra herşey çorap söküğü gibi geldi. Laf dinler bana çok güvenir çok akıllı kendini bilen bir çocuk oldu. Değiyor.... inanın kızım düzeldiyse her çocuk düzelir. Yemn ederim toplam yarım saat kesntisiz uyumadığım günler aylar oldu. Geçecek. Bu süreci ne kadar az stesle atlatırsanız, çocuğunuza ne kadar az yansıtırsanız da ileride o kadar ekmeğini yiyceksnz...
Şu düşünce beni çok rahatlatmıştı.. bi gün yine uyusun diye aldım odaya gittim 2 yaşa yakın bi noktadan sonra emzirmek ne kadar zor dişi olan çocuğu bilirsiniz böyle ruhunu emiyor sanki o an düşündüm uyumasın? 1 saati geçmiş burda çektiğime bak uyumak istemiyorsa uykusu gelince uyusun... uzun bir süre bu kafayla çok uykusu gelene kadar gitmedim odaya uyutmaya o kadar rahat etti ki kafam.. belki işinize yarar. Sabır diliyorum, sizi anlıyorum. Bu kadar zor olacağını eminim hiç kimse doğurmadan evvel tahmin etmemiştir
şuan kendi odasında kendi kendine uyuyor sabah uyanınca yanımıza geliyor. Rüya gibi hala inanamıyorum.