Bunu da duymuştum bende bi baktırayım değerlerine rabbim yardımcımız olsunTamda tarifiniz gibi bir kiz buyuttum suan 4.5yasinda 4yasindan beri deliksiz uyumayi ogrendi. 4 yasa kadar hala enaz 3 4 kere agliyordu . 10 aylikda oglum var ablasi gibi cikti .10 dk 15 dk arayla agliyor bagiriyor emiyor asla 1 saat bile deliksiz bir uykusu yok ... rutin kan baktirmiatik kani demiri cok dusuk cikti simdi tedavi goruyoruz kansizlilta uykusuzluk yapiyormus sizde bunu bir degerlendirin. .suan tedavideyiz 1 ay sinra kontrol var kani yuksekirse uykusuda duzelecekmi bakalim ufacik bir umudum var .Allah kolaylik versin
Çok beklentim yok aslında gece uyanmadan 2 saatcik uyusun valla bana yeter ben uykumu alırım4 ve 3 yaştan bildiriyorum, daha deliksiz uyku görmedim.
Ortalama 3 4 defa uyanırlar, abartıp 7 8 kede uyandıkları yani uyumadıkları da olur.
Bu yol uzun bir maraton, minnacık bebekten fazla mı beklenti içindesiniz, nedir?
Bebesi bir gecede 13 14 defa uyanan bir anneydim ki o süreçte bir de hamileydim.Bunu da duymuştum bende bi baktırayım değerlerine rabbim yardımcımız olsun
Çok beklentim yok aslında gece uyanmadan 2 saatcik uyusun valla bana yeter ben uykumu alırım
Gözümde şu an kahraman ilan ettim sizi hamileydiniz birde utandım kendimdenBebesi bir gecede 13 14 defa uyanan bir anneydim ki o süreçte bir de hamileydim.
Siz düşünün işkencemi.
Şimdi 4. Ay büyüme atağı dönemi, sonrasında tüm düzenin bozulması normal.
Yine gelecek 2 3 aya atak dönemi ama bu sürede en erken verilen eğitim ferber, yapan arkadaşlarım kesin çözüm aldı, ben yapamadım diş sebebiyle.
Diğer yöntemler de aynı şekilde işe yaramadı, avaz avaz anlayabiliyordu çünkü.
Nasıl uyuması gerektiğini, uyku devamlılığını bilmiyorlar bu sebeple desteğe ihtiyaç duyuyorlar.
Uyku arkadaşı, emzik, sakinleştirici müzik, tavan yansıtmaları vb şeyler onun uyku geçişleri arasında destek sağlayabilir ama daha sonra bıraktırmada yine sıkıntı.
Bence 7 8 aylık olana kadar o büyüme atağını da bekleyin, sonra uyku eğitimine başlayın.
Gaz problemi devam ediyor olabilirAylardır çaba içerisindeyim ve gerçekten bunalmış bezmiş yavaştanda dış dünyaya kendimi kapatmaya başladım. Bebeğim asla derin uyku uyumuyor. Hiç bir problemim yok ne evliliğimde ne de kendimde. Bunu baştan belirtmek istedim işte yok bebek sende ki gerginliği hissediyordur yada evde ki huzursuzluğu hissediyordur gibi şeyler yazılmasın diye. Aksine isterek anne oldum çok şükür rabbim aratmadı... Bebeğim doğduğunda bir ay geçti ve uykusu çok az az dı yenidoğan dedik düzene girer... Bir ay sonra sık sık uyanmalara devam etti. Tabi uyumadıkça yavaştan sallayarak uyutmalar başladı sallarsak uyuyordu bırakırsak uyanıyordu klasik düzen bizdede hakimdi. Hatta bir hamak ve beşiğine otomatik sallama motoru aldık. Geceleri beşik yanı başımda yavaş yavaş tıkırdıyordu sallıyordu. Tamam dedik ohhh uyuyorrr hatta 3-4 saatte bir uyanıyor... Bu böyle bir ay sürdü sonra 4.aya gelince her şey alt üst oldu o dönemlerde sünnet oldu boğaz enfeksiyonu geçirdi derken sallamak bile işe yaramamaya başladı dedik acaba uyku gerilemesi mi yaşıyor ya da bir sıkıntısı mı var. Doktora götürdük hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dedi. Tamam dedik sağlıklı önemli olan o... Bu sırada kitaplar okumaya çoktan başlamıştım işte uyku eğitimi vs hiç bir işe yaramıyorduu sonra bir abla bana senin çocuğun yalnızlığı sevmiyor yanında birinin varlığını istiyor dedi biraz haklı buldum çünkü bebeğim uykusunda sürekli uyanıp yanında biri var mı kontrol eder gibi bakıp sonra gözünü kapatıyor eğer göremezse ağlamayı koyuyor. Eşim sağlık çalışanı bu yüzden sık sık nöbeti oluyor evde olduğu günler gece o bakıyor ben biraz uyuyorum sonra o uyuyor ben bakıyorum çünkü bu bebek uyumuyor ya... Hatta nöbet sık olduğu günler annemde kalıyorum uykusuzluğa en fazla 48 saat dayanabildimsarılıyorum yok olmuyor kaç beşik aldık denedik verim alamadık. Koltukta biraz uyuyor gibi oldu sonra orayıda beğenmedi. Elini tutuyorum uyuturken onu istemedi. Benim kokumun sindiği kıyafeti koydum yanıma oda işe yaramadı bazen sallanmaktan da nefrer ediyor gece oldu mu ben artık korkmaya başlıyorum bu gece sabahlar olmayacak bana diye... 5 aylık olduk artık hala da derin uyku yok kuş uykusu tilki uykusu... Acaba diyorum gerçekten uykuyu mu sevmiyor normal mı bu? Çocuğu olan herkese sordum böyle uyku problemi yaşayan anneler hep 3 yaşından sonra rahat etmişler gözüm çok korkuyor böyle daha kaç gece geçireceğim dayanamıyorum gece bir saatcik bile uykuya dalmıyor... Böyle olupta çocuğu büyüyen anneler bana bi yazsa ya nolur.... Kaç yıl sürdü ne zaman uyumayı öğrendi.?
Aynı yaaa yani beşiği sallamaktan artık kolum acı içinde beşiği sallamayı bıraktım mı başlıyor uyanmaya bazende sallıyorum diye kızıyor gibi onunda kafası karışık5 ayda çok verimli bir uyku düzeni beklememek lazım kanatimce. 6 aydan sonrada diş evresi başlar zaten döngü iyice kısırlaşır. Gözünüzü korkutmak istemem ama... İkiz annesiyim ve ikizlerimin birinde hep uyku sorunu yaşadık. Sabahlara kadar kucağımda sallardım kollarım tutmaz oldu bu sebeple. elektrikli sallanan melodili ana kucağım vardı ve 1,5-2 yasa kadar onlarla uyuturdum ama onun hızı benimkinin ağırlığını taşımazdı elimle başında sallardım. Durduğu an uyanırdı. Uyku eğitimi vs hepsini denedim ağlaya ağlaya kusunca neticesiz kaldı. Denemediğim yol yöntem kalmadı ben çare bulamadım. 2 yaş sonrası ayağa alıştırdım ayakta salladım o nisbeten kolda sallamaktan kolayıma geldi :) Ama gece uyanmalarımız hep var malesef 3 yaşı geçti hala uyanır. 3 yıldır daha bir gece tam uyumadık bilmiyorum neden. Bebekken kolikti gazlıydı vs tamam dedik sabır dedik ama huymudur alışkanlıkmıdır ben çözemedim.
Alerjik bişey olsa vücutta tepki verir mi hani bş kızarıklık şişlik dışkıda bişey nebileyim bunların hiç biride yok haftaya doktora götüreyim diyorum tekrar diyeceğim uyumuyor diyealerjik bi durumu olabilir mi ?
Ahhhh böyle yalnız olmadığımı bilmek tuhaf ama bana iyi hissettiriyor kendimi yetersiz görüyordum şimdi diyorum tek değilmişim.. Umarım kısa sürer bizim kitamı tamına 4 sene uymadı kızım, bir kaç ayır doktora götürmüştük, ama yok yani, doktor bu kadar uykunun ona yettiğini ve herhangi bir sağlık sorunu olmadığını söylemişti, ama ben bilirim nasıl bir şey olduğunu, her uykusu ( gece dahil ) 20 dakikaydı, ve o 20 dakika 21 olmazdı...
tam 5 yaşına yaklaşırken baktım geceleri 2-3 defa uyanmaya düştü, nasıl sevindiğimi anlatamam, devamında ise 5 yaşında ve artık gece deliksiz uykuya başlamıştı...
hiç unutmuyorum o evden taşınırken üst kat teyze gelip bana '' kızım o gece uymayan bebek senin değil mi ? '' demişti ben de kusura bakmayın ne olur demiştim teyze de '' olur mu ben sana çok üzülüyorum sadece '' demişti sağ olsun....
yani ben de bu kadar uzun sürdü denemediğim şey kalmamıştı ama umarım siz de kısa sürer....
İnşallah öyle olmaz diyelim ama böyle başlayan bebek sanki hep aynı devam ediyor. Uyku sevmemekten ziyade uykuya zor dalmak, uyanınca geri dalamamak, dalmak için destek aramak. Yoksa ben hep düzenli saatinde uyuttum çok özenli davrandım ama devamlı uyanan geri uyumayan bebek çok zor çok. Ben 2 den umutluydum olmadı 3 de olur dedim olmadı. 4-5 yaşı görmemiz gerekecek galibaAynı yaaa yani beşiği sallamaktan artık kolum acı içinde beşiği sallamayı bıraktım mı başlıyor uyanmaya bazende sallıyorum diye kızıyor gibi onunda kafası karışıkara ara bende ayağıma alıyorum ama hiç sevmiyor ayakta nispeten daha kolay gibi. Bizim de böyle uykuyu sevmeden devam edecek gibi malesef
4 tasinsa gündüz uyuyan çocuk varmi saairdimt vallahi. Acaba uyumak istemediği için ağlıyor olabilir mi?kolay gelsin. benimki de uykuyu sevmezdi. 4 yasini gecti hala gunduz uyuyacaksa ayağımda salliyorum o uyumicam diye aglarken.
ben sonrasinda zamaninda kucukken kim west methoduyla egitmenle calisarak uyku egitimi vermedigime cok cok pisman oldum. 2 yasindaki çocuğa neden uyumuyorsun diye bagirmak bence 7 aylikken aglatmaktan daha travmatik oldu. zamaninda melis kesandan danismanlik almistim 2 seans gram faydasini gormedigim gibi onun methodunda benim topuk dikenim oldu ayni hareketi uzun sure yapmaktan.