Çocuğu uyumadan büyütenler..

Bunu da duymuştum bende bi baktırayım değerlerine rabbim yardımcımız olsun
Çok beklentim yok aslında gece uyanmadan 2 saatcik uyusun valla bana yeter ben uykumu alırım

Bunu da duymuştum bende bi baktırayım değerlerine rabbim yardımcımız olsun

Çok beklentim yok aslında gece uyanmadan 2 saatcik uyusun valla bana yeter ben uykumu alırım
Bebesi bir gecede 13 14 defa uyanan bir anneydim ki o süreçte bir de hamileydim.
Siz düşünün işkencemi.

Şimdi 4. Ay büyüme atağı dönemi, sonrasında tüm düzenin bozulması normal.
Yine gelecek 2 3 aya atak dönemi ama bu sürede en erken verilen eğitim ferber, yapan arkadaşlarım kesin çözüm aldı, ben yapamadım diş sebebiyle.

Diğer yöntemler de aynı şekilde işe yaramadı, avaz avaz anlayabiliyordu çünkü.
Nasıl uyuması gerektiğini, uyku devamlılığını bilmiyorlar bu sebeple desteğe ihtiyaç duyuyorlar.
Uyku arkadaşı, emzik, sakinleştirici müzik, tavan yansıtmaları vb şeyler onun uyku geçişleri arasında destek sağlayabilir ama daha sonra bıraktırmada yine sıkıntı.
Bence 7 8 aylık olana kadar o büyüme atağını da bekleyin, sonra uyku eğitimine başlayın.

Gözümde şu an kahraman ilan ettim sizi hamileydiniz birde utandım kendimden bencede ben birkaç daha bekleyeyim ferber i duymadım ona da bi bakayım

5 ayda çok verimli bir uyku düzeni beklememek lazım kanatimce. 6 aydan sonrada diş evresi başlar zaten döngü iyice kısırlaşır. Gözünüzü korkutmak istemem ama... İkiz annesiyim ve ikizlerimin birinde hep uyku sorunu yaşadık. Sabahlara kadar kucağımda sallardım kollarım tutmaz oldu bu sebeple. elektrikli sallanan melodili ana kucağım vardı ve 1,5-2 yasa kadar onlarla uyuturdum ama onun hızı benimkinin ağırlığını taşımazdı elimle başında sallardım. Durduğu an uyanırdı. Uyku eğitimi vs hepsini denedim ağlaya ağlaya kusunca neticesiz kaldı. Denemediğim yol yöntem kalmadı ben çare bulamadım. 2 yaş sonrası ayağa alıştırdım ayakta salladım o nisbeten kolda sallamaktan kolayıma geldi :) Ama gece uyanmalarımız hep var malesef 3 yaşı geçti hala uyanır. 3 yıldır daha bir gece tam uyumadık bilmiyorum neden. Bebekken kolikti gazlıydı vs tamam dedik sabır dedik ama huymudur alışkanlıkmıdır ben çözemedim.

tamı tamına 4 sene uymadı kızım, bir kaç ayır doktora götürmüştük, ama yok yani, doktor bu kadar uykunun ona yettiğini ve herhangi bir sağlık sorunu olmadığını söylemişti, ama ben bilirim nasıl bir şey olduğunu, her uykusu ( gece dahil ) 20 dakikaydı, ve o 20 dakika 21 olmazdı...
tam 5 yaşına yaklaşırken baktım geceleri 2-3 defa uyanmaya düştü, nasıl sevindiğimi anlatamam, devamında ise 5 yaşında ve artık gece deliksiz uykuya başlamıştı...
hiç unutmuyorum o evden taşınırken üst kat teyze gelip bana '' kızım o gece uymayan bebek senin değil mi ? '' demişti ben de kusura bakmayın ne olur demiştim teyze de '' olur mu ben sana çok üzülüyorum sadece '' demişti sağ olsun....
yani ben de bu kadar uzun sürdü denemediğim şey kalmamıştı ama umarım siz de kısa sürer....

Gaz problemi devam ediyor olabilir
Pek kipirdamayan bi bebekse enerjisini atamiyor olabilir
Şekerli yada kafeinli seyler tuketiyorsaniz bebege enerji olarak donuyor olabilir
Eger gaz oldugundan supheleniyorsaniz relactaz tavsiye edebilirim
Bebekler sik sik kaka yaptiklari icin uyaniyor olabilir
Sık sık Konusun evde gezdirin degisik nesneler gosterin beyni yorulsun biraz
Tavsiyelerim bunlardir

Kızım 8 yaşında onun kadar uyumaktan nefret eden bir bebek daha görmedim ben. Kırk takla atardım uyusun diye,akşam olunca ışıklar kapanınca kıyamet kopuyordu evde. Uzun süre arabaya atıp sokakta müzik eşliğinde arabayla gezdirip uyutup getirdim eve. Anaokuluna başlayınca düzeldi,orda öğrendi uyumayı diyebilirim.
Oğlum 29 aylık,ona daha doğmadan resmini attığım oyuncağı aldım,kuş sesleri,doğa sesleri vs çalıyor 20 dakika boyunca,hala kullanıyorum hatta şu an ayağımda sallarken açık çalıyor. 20 dakika dolunca evde ses varsa tekrar tekrar çalıştırdığım oluyor(kızım canlı derste ses oluyor)benim çok işime yaradı,bir deneyin derim youtube dan kuş,doğa sesi açmayı uyuturken,işe yararsa alırsınız bu oyuncağı

2-3 yaşına kadar aynı durumu yaşadım su an hayal gibi hatırlıyorum en fazla yarım saat uyuyordu. Sağlık sorunuda yoktu ama hemen uyanıp meme istiyordu. Ac değildi kilo alımı normaldi bende çok doktora sormustum. Yani kısaca hiç bir önerim yok tek önerim zaman

alerjik bi durumu olabilir mi ?

Aynı yaaa yani beşiği sallamaktan artık kolum acı içinde beşiği sallamayı bıraktım mı başlıyor uyanmaya bazende sallıyorum diye kızıyor gibi onunda kafası karışık ara ara bende ayağıma alıyorum ama hiç sevmiyor ayakta nispeten daha kolay gibi. Bizim de böyle uykuyu sevmeden devam edecek gibi malesef

alerjik bi durumu olabilir mi ?
Alerjik bişey olsa vücutta tepki verir mi hani bş kızarıklık şişlik dışkıda bişey nebileyim bunların hiç biride yok haftaya doktora götüreyim diyorum tekrar diyeceğim uyumuyor diye

Ahhhh böyle yalnız olmadığımı bilmek tuhaf ama bana iyi hissettiriyor kendimi yetersiz görüyordum şimdi diyorum tek değilmişim.. Umarım kısa sürer bizim ki

rutin oluşturup asla bozmayın akşam 9 dan sonra ışıklar hep kapalı olsun az da olsa işe yarıyor gece sık uyanmalar memeden dolayı bizimki hala devam ediyor memeyi bırakınca o da geçecek diye düşünüyorum

İnşallah öyle olmaz diyelim ama böyle başlayan bebek sanki hep aynı devam ediyor. Uyku sevmemekten ziyade uykuya zor dalmak, uyanınca geri dalamamak, dalmak için destek aramak. Yoksa ben hep düzenli saatinde uyuttum çok özenli davrandım ama devamlı uyanan geri uyumayan bebek çok zor çok. Ben 2 den umutluydum olmadı 3 de olur dedim olmadı. 4-5 yaşı görmemiz gerekecek galiba (

Ayni benim büyük oğlumu anlatmışsınız.3 yaşına kadar hiç uyumazdi.4,5 yaşında şimdi gece 2 kere kalkar. Ben 2.ye akşamları mama veriyorum sütüm olduğu halde çok güzel uyuyor bir deneyin derim

Gece uykusuna geçince kaç kere kalkıyor sabaha kadar?

Canim oncelikle seni.cooook.iyi.anliyorum.cunku iki bebegimde uykuyu.sevmediler...oglum.su.an.5.5 yasinda gece 12 den.once yatmaz neler yapmama ragmen maalesef ve sabah krese gittigi.icin sabah 8 de kalkar hafta sonuda boyle ve daha kucukken.geceleri.resmen.uyumadi ve uykusu coook.az....gelelim kiz bebegime oda tam 15 aylik ve gunduz.uykusu 1 defa 1 saat sadece sabah 8 de oda kalkar aksam 10 dan ince uyumaz...gece vallahi 14/15 kere anneeee memmmeee.diye aglayarak kalkiyor....geceleri bazen bagiriyorum artik yeterr yat uyu diye.sonra kendime gelince ne.yapiyorsun diyorum...hatta dun gece allahim uyumak istiyorum ne olur uyku ver bebegime diye agladim

4 tasinsa gündüz uyuyan çocuk varmi saairdimt vallahi. Acaba uyumak istemediği için ağlıyor olabilir mi?

Emzik verebilirsiniz alirsa.
Uykusu iyice gelene kadar bekletebilirsiniz.
Yaninizda uyutabilirsiniz veya temas sevmiyorsa ayri...
Yüz üstü yatirabilirsiniz.
Bebekler gunduz derin uyuyamasa bile gece derin uyur genelde.
Belki de hala gaz problemi vardir. Bazi bebeklerin bagirsaklari hassas oluyor.

Basliga istinaden iste bu benim dedim
4 yasinda ve halaaa gece deliksiz uyumuyor hicbir zamanda derin uyku uyudugunu gormedim desem abartmam sanirim malesef huy uykuyu sevmeyen bebek sevmiyor . Ayni yasta arkadasimin kizi var uyuduktan sonra evde halaya kalksan duymuyor isik acikmis ses olmus hiic tinmiyor maasallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…