çocugu olamayanlar buna nasıl katlanıyor?

İsyan etmeyin lütfen. Sabredin. Sabır ile dua edin. Bir vakti zamanı vardır inşallah. Bu da sizin sınavınız demek ki. Sabırla kazanabilirsiniz bu sınavı. En hayırlı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almanız dilekleriyle..

Macunlardan da testlerden birinin bebeği olduğunda eksiligimizi fark etmekten de parklarda dolasmaktan da dua okumaktan da artık bıktım...Rabbim kimisine de veriyor adam gidip çöpe atıyor.....biktim.....Rabbim bize ol demiyor.neden. ..kaldiramiyorum artık
Canım neden olmadığını yaşını ve yumurtan olup olmadığını hangi şehirdesin daha önce denemen oldumu sendemi eşindemi problem yazarsan özelden konuşa biliriz ve sana yardımcı olabilirim belki

Ben de bekleyip olursa olur olmazsa olmaz diyenlerdenim. Amma velakin çevremde öyle insanlar var ki beni çileden çıkarıyorlar. Ayda yılda bir gördüğüm sadece selamlaştığım insanlar onda bir iş var, doktora gitsinler gibi laflar ediyorlarmış. Yakın akrabalarımdan çocuğun yok, ayak bağın yok, çocuğu yok işte vs. ile başlayan cümleler duyuyorum. Hepsinin çocuğu var da ne oluyor; ölümcül hastalığa yakalanmış kardeşlerine gidemiyorlar, niye çünkü çocukları var. Benim çocuğum yokmuş işte ben gitmeliymişim. Ben zaten gidiyorum. Ölünce siz üzüleceksiniz dedim onlara, çünkü söyledikleri beni o kadar üzdü ki. Allaha havale ettim canımın nasıl yandığını bir ben bir Allah biliyor.
Olmuyor diye üzülmesen de üzüyorlar işte.

Zihinsel engelli bir çocuğun olsa ne yapacaksın acaba konu sahibi?ne istiyorsan hayırlısını iste.şimdi takvimime bakıp senin tuzun kuru da deme.Rabbim nasip etmezse karnımda da ölür,doğumda da ölür,doğduktan kokladıktan sonra da ölür.
velhasıl tevekkül güzel şey.sabret ve herşeyde bir hayır olduğunu unutma.
Kimseye de kızma sinirle yazmışsın ama üslubun bizlerin zoruna gitti.düşün ki yakarışının üslübu Yaradanı hoşnut eder mi ?

Ben de bekleyip olursa olur olmazsa olmaz diyenlerdenim. Amma velakin çevremde öyle insanlar var ki beni çileden çıkarıyorlar. Ayda yılda bir gördüğüm sadece selamlaştığım insanlar onda bir iş var, doktora gitsinler gibi laflar ediyorlarmış. Yakın akrabalarımdan çocuğun yok, ayak bağın yok, çocuğu yok işte vs. ile başlayan cümleler duyuyorum. Hepsinin çocuğu var da ne oluyor; ölümcül hastalığa yakalanmış kardeşlerine gidemiyorlar, niye çünkü çocukları var. Benim çocuğum yokmuş işte ben gitmeliymişim. Ben zaten gidiyorum. Ölünce siz üzüleceksiniz dedim onlara, çünkü söyledikleri beni o kadar üzdü ki. Allaha havale ettim canımın nasıl yandığını bir ben bir Allah biliyor.
Olmuyor diye üzülmesen de üzüyorlar işte.
Dinimizde derde çare aramak var kaderinizi bile duayla değiştirebilecekken bu ümitsizlik niye

canim benim bir akrababinda olmadi 4 sene baya tedavi.oldu cok agladi tam unudu kesti artik evlatlik alirim dedi. bir gun bir hamilelik testi yaptirmis. (normal yoldan oldu o kadar tup bebek tedavisi uygulandi ordan olmadi) yani aslinda cok kafayi taktimi olmuyo sitrestende olmuyo olabilirmis bir de onun rahminde yumurtaliklari yaslaniyomu neydi. tam bilmiyorum oylebirsey suan bebegi oldu

Zihinsel engelli bir çocuğun olsa ne yapacaksın acaba konu sahibi?ne istiyorsan hayırlısını iste.şimdi takvimime bakıp senin tuzun kuru da deme.Rabbim nasip etmezse karnımda da ölür,doğumda da ölür,doğduktan kokladıktan sonra da ölür.
velhasıl tevekkül güzel şey.sabret ve herşeyde bir hayır olduğunu unutma.
Kimseye de kızma sinirle yazmışsın ama üslubun bizlerin zoruna gitti.düşün ki yakarışının üslübu Yaradanı hoşnut eder mi ?
Zihinsel engelli bir çocuğum var, konuya böyle yaklasmaniz hiç hoş değil, herkes kendi hayatından ve hosnutlugundan mesuldur,kimse yaşamadan diğerinin hissettiklerini bilemez.

İsyan ederek duanın kabul olma olanağını da kenara atmışsınız. Benim de yengem 7 sene bebek istedi gitmediği hastane dr. kalmadı, hayırlısını değil sadece bir çocuğum olsun istiyordu. 7 sene sonunda bir bebeği oldu ama otizm hastası ve 8 yaşında halâ tam olarak konuşamıyor... Üstüne anne baba ayrıldı ve huzursuz bir ortamda büyüdü. Yani sözün özü önce hayırlısını istemek gerek dualarda...
Rabbim gönlünüze göre versin.

Macunlardan da testlerden birinin bebeği olduğunda eksiligimizi fark etmekten de parklarda dolasmaktan da dua okumaktan da artık bıktım...Rabbim kimisine de veriyor adam gidip çöpe atıyor.....biktim.....Rabbim bize ol demiyor.neden. ..kaldiramiyorum artık
her şeyin hayırlısı, ya olup da hasta olsa, hastane hastane gezsen daha mı kolay, neyi çok istersen o senin imtihanın olur belki de böylesi hayırlısı.

canım macun, park vs hiçbirini yapmıyorum ama seni çok iyi anlıyorum inan..isyanının aslında, çocuklarını doğurup sokağa atanlara, sövüp dövenlere, dilendirenlere, hakkıyla bakamayacağını bildiği halde bir sürü çocuk yapanlara, istemeden oldu diyenlere, kürtaj yaptıranlara ve hatta çocuğunu öldürenlere, ölüme terkedenlere bir isyan olduğunu anlayabiliyorum..

ne kadar zamandır istiyorsun da olmuyor ya da tedavi görüyor musun onu da bilmiyorum ama ben infertilite için kullandığım ilaçlardan dolayı zaman zaman böyle hissediyorum..hormon ilaçları insanı olduğundan daha duygusal yapabiliyor..kendime kızıyorum, çünkü zamanında doğum kontrol hapı kullandım uzun süre ve ne zaman istesem bırakınca çocuğum olacak sandım..yine kendime kızıyorum neden evlenir evlenmez doktora gidip kontrol ettirmedim kendimi diye..çünkü üstüste bir sürü sorun vardı ve 1 yılın sonunda onca ameliyat vs sonrası hala tam olarak gebeliğe elverişli durumda değilim ama bir umut deniyorum hala..umudumu da kaybetmeyip her yolu denemeyi düşünüyorum..yine de olmazsa evlat edinme yoluna başvuracağım geç kalmadan çünkü o da hemen olmuyormuş..senin de hemen vazgeçmeyeceğine inanıyorum, çünkü muhtemel benden daha gençsin :KK66: umudunu kaybetme

ayrıca 'sakat çocuğun olsa daha mı iyi?', 'ya otistik ya da down sendromlu olursa?' gibi kötümser mesajları da esefle kınıyorum..hayırlısı herşey Allah'tan, bu da bir imtihandır gibi cümleleriyle birlikte kocaman bir çelişki oluşturuyorlar..:KK20: azarlayıp, laf sokmaya ayırdıkları o vakti, oturup o şekilde dünyaya gelen çocukların da iyi bir eğitimle normal çocuklar gibi olabileceklerini araştırmaya ayırsınlar..çocuk istemek ayıp değil, herşeyin en kötüsünü düşünecek olsak hiçbir dileğimiz olmasın o zaman..samimi olun, çünkü en basit isteklerimizde çoğu zaman hiçbirimiz hayırlısını düşünmüyoruz..içten içe sadece bir şeyi istiyoruz..konu sahibi de bu durumda tam da şu an..

X