Macunlardan da testlerden birinin bebeği olduğunda eksiligimizi fark etmekten de parklarda dolasmaktan da dua okumaktan da artık bıktım...Rabbim kimisine de veriyor adam gidip çöpe atıyor.....biktim.....Rabbim bize ol demiyor.neden. ..kaldiramiyorum artık
canım macun, park vs hiçbirini yapmıyorum ama seni çok iyi anlıyorum inan..isyanının aslında, çocuklarını doğurup sokağa atanlara, sövüp dövenlere, dilendirenlere, hakkıyla bakamayacağını bildiği halde bir sürü çocuk yapanlara, istemeden oldu diyenlere, kürtaj yaptıranlara ve hatta çocuğunu öldürenlere, ölüme terkedenlere bir isyan olduğunu anlayabiliyorum..
ne kadar zamandır istiyorsun da olmuyor ya da tedavi görüyor musun onu da bilmiyorum ama ben infertilite için kullandığım ilaçlardan dolayı zaman zaman böyle hissediyorum..hormon ilaçları insanı olduğundan daha duygusal yapabiliyor..kendime kızıyorum, çünkü zamanında doğum kontrol hapı kullandım uzun süre ve ne zaman istesem bırakınca çocuğum olacak sandım..yine kendime kızıyorum neden evlenir evlenmez doktora gidip kontrol ettirmedim kendimi diye..çünkü üstüste bir sürü sorun vardı ve 1 yılın sonunda onca ameliyat vs sonrası hala tam olarak gebeliğe elverişli durumda değilim ama bir umut deniyorum hala..umudumu da kaybetmeyip her yolu denemeyi düşünüyorum..yine de olmazsa evlat edinme yoluna başvuracağım geç kalmadan çünkü o da hemen olmuyormuş..senin de hemen vazgeçmeyeceğine inanıyorum, çünkü muhtemel benden daha gençsin
umudunu kaybetme
ayrıca 'sakat çocuğun olsa daha mı iyi?', 'ya otistik ya da down sendromlu olursa?' gibi kötümser mesajları da esefle kınıyorum..hayırlısı herşey Allah'tan, bu da bir imtihandır gibi cümleleriyle birlikte kocaman bir çelişki oluşturuyorlar..
azarlayıp, laf sokmaya ayırdıkları o vakti, oturup o şekilde dünyaya gelen çocukların da iyi bir eğitimle normal çocuklar gibi olabileceklerini araştırmaya ayırsınlar..çocuk istemek ayıp değil, herşeyin en kötüsünü düşünecek olsak hiçbir dileğimiz olmasın o zaman..samimi olun, çünkü en basit isteklerimizde çoğu zaman hiçbirimiz hayırlısını düşünmüyoruz..içten içe sadece bir şeyi istiyoruz..konu sahibi de bu durumda tam da şu an..