çocugu olamayanlar buna nasıl katlanıyor?

Bebegi !hala olmayanlardan tavsiyeler beklemekteyim...
Canm benm acini anliyorum.yazdiklarini ilk okudugumda kahvalti ediyodum ekmek bogazima dizildi yutamadim
Uzuldum agladim cok.yazarken bile zor tutuyorum kendimi.
Benmde 7 denedir olmuyo.coook zor coook.
Dislanmis unutulmus hissediyosun.
İster istemez isyan etmesen bile neden diyosun.
Birinin cocuguna bakmaya korkuyo insan.hayirli olsun demeye bile cekiniyo.
Birinin cocugunu biraz sevsen ertesi gun nazar degdi cocuguma diyen insanlar var.
Biliyoruz beterin beteri var ama herkesin acisi kendine buyuk.rabbim beterinden korusun.
2 asilama 4 tup bebek macunlar bitkiler dualar neler neler denedim bende ama rabbimin bi bildigi var diyorum.
Allah kuluna şer vermezmiş hayir verirmis bunu asla unutma.
Keske sunu sunu yap kesin olur diyecegim biseylerim olsa ama yokkkk
Lutfen inancini kaybetme sabret.
Rabbim senin benm gibi tum isteyenlere biran once nasip etsin aminnnn.
Yasamayan bilemez

En iyi bildiğimiz şey ders vermek(...tuzu kuru olana)
Tuzum kuru değil 5seneyi gülerek gezerek beklemedim insanlardan laflar da duydum defalarca ameliyat da oldum ama her gece olacagına inanarak uyudum tüm arkadaşlarımın elti görümce vb bebeklerini hayırlamaya gittim benim olmuyorsa milletin de mi olmasın ayrıca dünyada tek değildim ben sadece elimden geleni yaptım gerisi Allahtan zaten her şey emanet..
ama sen işine gelen yorumlara açıksın ne diyelim sana şimdi doktora gitme dua etme isyana devam mı diyelim..

Kadın olmanın yegane amacı anne olmak mıdır yani? Çocuğun yoksa hiç gibi mi hissediyorsunuz kendinizi? Yazık hakkaten inşallah birönce çıkarsınız bu kafadan. Birey olduğunuzu hayatınızın güzel olduğunu kendinize saygı duyduğunuzu iyice özümsemeden de çocuk yapmayın bence.

Çocuk isteyip yapamayan biri olarak size kendi hislerimden bahsedeyim: Ben hep sevdiğim biriyle çocuğum olsun istedim, işimi gücümü oturtmadan da bunu yapmak istemedim ve bugüne kadar bekledim. Şimdi sevdiğim biri var ama hayatımızda hala içine bir canı dahil edip yoramayacağımız kadar çok belirsizlik var. Bunun yanında birkaç yıl içinde yaşım yüzünden şansım daha da azalacak. Ben bu durumun sıkıntısı iyice hissetmeye başlamışken hayatını yoluna koymuş arkadaşlarım ikişer üçer hamile kalıp doğurup bebek fotoğrafı paylaşıyorlar :) Bazen çok kıskanıyorum onları. Demek istediğim gerçekten çok; gözlerim kıskançlıktan kızaracak kadar. Beni okul ve iş hayatımda engelleyen ve hayata geç atılmama neden olan olayları düşünüp öfkeleniyorum. Seçimlerim için kendime kızıyorum. Ama zamanla bu olumsuz hallerimle kabul ettim kendimi. Çünkü hissettiğim insani bir şey olduğunu anladım. Çoğalmak istiyorum. Çocuklarımı sevmek, onların büyüdüklerini görmek, onlarla bildiğim her şeyi paylaşmak ve daha bir sürü şey yapmak istiyorum ama büyük olasılıkla bunları yapacak zamanım olmayacak. Şu anda üç seçeneğim var; bir an önce çocuk yapmak, çocuksuz bir hayata devam etmek ve uygun şartlara varınca evlat edinmek. Şimdi çocuk yaparsam benimle birlikte düzensiz bir hayatı olacak, babasıyla görüşememe olasılığı var ve onun en güzel hatırlaması gereken zamanları bu şekilde geçirmesini istemiyorum. Çocuğum olmazsa ölmem ama hem kıskançlığıma engel olamayacağım için hem de bazıları beni sözleriyle rencide edebileceği için (daha önce oldu) çocuklu insanlarla bir araya gelmek istemem. Evlat edinirsem zaten iyi bir hayat standardı yakalamış durumda olacağımdan çocuğa iyi bir gelecek verebilirim, bu da beni mutlu eder :) Sonuç olarak "Hayırlısı olsun..." deyip olayları akışına bırakmak en iyisi. Bu yüzden siz de yıpratmayın kendinizi. Müstakbel bebeğinizin sağlıklı bir anneye ihtiyacı olacak :) İyi dileklerimle...

yakın bir arkadaşımın 5 yıl çocuğu olmadı çok uğraştı ,tedavi gördü, çok üzüldü hatta insanlarla görüşmeyi kesti bu sebepten,5 yıl sonra kendiliğinden hamile kaldı çocuğu doğurdu ve hemen ardından vefat etti.çocuk şimdi üvey annede,inşallah iyidir durumu.
herşeyin hayırlısını istemek lazım
benim de olmuyor 3 yıldır üstelik olması tıbben de mümkün değil çünkü tüplerimin ikisi de tamamen kapalı.sıvı birikmesi de var bu yüzden tüp bebek de ancak tüplerin tamamen alınmasıyla mümkün,aldırmayı da şu an düşünmüyorum.
bir kere bile çocuk için elimi açıp dua etmedim,dua etmem gereken çok fazla şey vardı çünkü,kabullendim açıkcası olursa başımın üstüne olmazsa dünyanın sonu değil
bir arkadaşın da tavsiye ettiği gibi kuranın mealini okumanızı tavsiye ederim.Allah sabır versin.

Hayırlı zamanı bekliyor Rabbim diyerek katlanıyorum.
Demek hayırlı olan bu diyerek inançla..
Bebeksiz de mutlu bir hayat yaşayabilir insan bunu unutmayarak katlanıyorum..

Ama senin açtığın gibi konuları okuyunca katlanması zor oluyor biliyor musun?

Yaşını ve ne kadardır çocuk beklediğini soranlara bile cevap vermeyip terslemişsin sadece.
Belli ki küçüksün ve sabırsız.

Bebek ne güzel şeydir.
Güzel düşün, güzel bak ki güzel şeylere kucak aç.

Allah tez zamanda versin isteyen herkese diyeyim de gideyim.

Sanmayinki cocuk isteyenler toplum baskisi falan filani dusunerek cocuk istiyo yada cocugu olmuyo diye kendini hic gibi hissetmiyo hicbi kadin.
Sadece kendi kanindan canindan bi evladi yetistirmek onda esinin hareketlerini kendi benzerliklerini farkedip mutlu olmak o cennet kokusunu icine cekmek icin ve sayamadigim birsuru sebepten istiyo evladi olmasini.
Anne baba olmak bunu istemek cokmu koyu bisey.
Sizin hayatinizda hic isteyipte olmayan bisey yokmu
Cocuk istiyo diye faydasiz bi insan ve sadece bu sebebe tutunmus kisiler olarak gormeyin lutfen

Allah ol desin olsun canım inşallah en kısa zamanda,seni çok iyi anlıyorum

Katlaniliyor Rabbim vermedikten sonra napicaktik? Bende yeni geldi cocuk görmek istemedim,yeri geldi gecelerce ağladım ama isyan etmedim sen neylersen güzel eylersin Allah im vardırmış bildigin dedim. Tevekkül etmeli insan. Şükür ki bak biryerden vesile verdi yaradan 2 cocuğum oldu. Siz bıktım dua dan beklmekten dedik ce Allah a isyan ediyorsunuz. Hayırlısını isteyin birazda.

Çok güzel anlatmışsınız böyle anlatınca çok güzel lakin, allahım buna nasıl dayanılır, bu acı diner mi, bir evlat, evim bebek kokusuyla dolsun, ana olayım ben de, dünyam onun etrafında dönsün , kendimi ona adayayım gibi ifadeler yüzünden çok acınası duruyorsunuz. Ben de bigün isteyebilirdim eşimle benim bi ortak yapımımız sevdiceğimiz bi ufaklık olsun ama sizin gibi çocuk da çocuk diye kendinden vazgeçmişleri görünce soğudum asla istemiyorum.31 yaşımdayım geziyorum tozuyorum kendimi geliştiriyorum dünya festivallerini takip ediyorum yılda enaz 3 yurtdışı tatili yapıyorum. Hayat çocuksuz bomboş değil kendi kıymetini bilene. Allah gönlünüze göre versin ne diyelim.

CanıM her şerde bir hayır her hayırdada bir şer varfır allaha isyan etme bu senin sınavın düşün belki çocuk aenin için hayırlı değildir onun için olmuyordur rabbim tez vakitte en hayırlısından bir evlat nasip etsin sana ama günaha girme benimde 5 sene çocuğum olmadı ama hergün allahıma şükrettim demekki o beş yıl çocuk benim kısmetimde yoktuu yada allah bizi sınıyordu herşeyin hayırlısını dile bol bol dua et

Bebegi !hala olmayanlardan tavsiyeler beklemekteyim...
Cnm ne kadardir deniyorsun bilmiyorum ama ben 2 senedir deniyorum bi dusugum oldu dusmeseydi simdi kucagimda olacakti bnmde gorumcem hamile benden bi sene sonra evlendi suan 5 aylik hamile bazen bana yasadiklarini anlatiyor telefonu kapattijtan sonra cok agliyorum teselli edilemiyorum bazen tedavi goruyorum ama hic bi zaman isyan etmedim vardir elnet vakti zamani dedim hep ve bekliyorum asla duadan vazgecme

Bak benim yengemin 6 sene olmadiisyan ediyordu hep duayi biraktim falan diye dedim gunahtir ve ogun ona klomeni soyledim o ay hamile kaldi ve 4 aylikken dusukyapti rabbim siniyor iste verende Allah alanda dua ve sabir

İste bende onu anlatmak istiyorum her cocuk usteyen hayatindan vazgecmiyo.
Sahsim adina konusuyorum Bizlerde guluyoruz bizlerde geziyoruz sinemaya tiyatrolara gidiyoruz kitap okuyoruztatillere cikiyoruz(imkan dahilinde)vb..
Diyorumki sanmayinku cocuk istiyoruz diye hayata kusuyoruz
İnsanoglu ne acilara katlanmiyo bunada katlaniyo bisekilde.
Herkesin hakkinsa hayirlisi tabikide

Konusahibi arkadasim duadan vazgecme herseyin hayirlisini iste

8 senelik evliyiz bizumde yok cocugumuz. 5 defa tup bebek denedik sadece sonuncusu tuttu. Allahin isi o da dış gebelikle sonuclandi. Psikolojik olarak beni bitirdi ve ustunden bir yil gectigi halde hala doktora gidemedim. 5 deneme 2 sinde transfer dahi yapilamadi. Esimde genetik tasiyicilik oldugu icin pgt yapiliyor ve bir tane embriyo ya oluyo ya olmuyor. Bu kadar olumsuzluk bu kadar zor sartlar varsa demekki rabbim engel oluyo diye dusunuyorum ve artik tedavi gormek istemiyorum. Bu isi rafa kaldirdim gibi. Esime de dedim Allah tarafindan olursa olur olmazsa doktor isi bitti diye. Cunku cok sıkıldım ve bıktım artik. Sagligimdan da olmaya basladim. Demekki hsyirlisi boyleymis. Etraf ne derse desin benim sagligim psikolojim bozuluyosa kararina buna gore veririm.

sana zahmet oluyor..bu tavrin tavsiyelerini dinlememi bekleme..selametle..
Gercekten cok negatıfsın
Bu agresıflıgınle Allah kocana yardım etsin cok yorarsın onu bu halınle
Sankı dunyada tek cocugu olmayan sensın
Bende daha yenı dusuk yaptım tabı morAlimin bozuk oldugu zamanlar oldu ama mıllete saldırmadım

Eşim tüp bebek merkezinde çalışıyor ve bu çocuk isteğinin nasıl inanılmaz boyutlara gelebildiğini gördükçe ben de "nasıl bir istektir bu derece şiddetli?" diyorum. olmuyorsa isyan etmenin size getirisi ne olacak ki sanki? Biraz rahat olmakta fayda var her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…