çocugu olamayanlar buna nasıl katlanıyor?

Çok doğru söylemişsiniz.umarım biz de yavrularımızı kucağımıza alırız bir gün.ama ben şu günlerimi kendimize zehir etmeyeceğim. Çünkü çocuk güzel ama bir okadar da zor.
Aynen öyle arkadaşım Rabbim ol demedikce naparsak olmayacak zamanı geldiğinde inşallah olur zaten. Size düşen bu dönemi en rahat sıkıntısız şekilde atlatmak. Yarin bebek olduğu zaman bu günleri ozleyeceksiniz çünkü :). Sadece zamanı gelince olacak deyin rahat birakin insan bu ay olacak diye diye dahada stres oluyor. Ben yapmadım yiprattim kendimi o yüzden yazıyorum bunları. Hayırlı zamanda hayırlı bir bebek versin Rabbim tüm isteyenlere.

dua ediyorum ama duamin kabulunde acele ediyorum.her ay psikojik hamileyim zaten yaptigim testleri üstüste dizsem boyuma gelir(1.63)esim yasakladi zaten ama ben gizli gizli yapiyirum gene..dayanamiyorum
Saglikli ve hayirli evlatlar diliyorum.

Yasin kac bu arada ?
Sorulmustu ama cevabini yazmamistin ?

İnsanlar nelere katlanıyor buna mı katlanamayacak? insan çocuğunu, annesini, babasını, kardeşini toprağa gömüyor da yine yaşama kaldığı yerden devam ediyor. Böyle uç duygulara kapılmak hem sana zarar hem bebeğin olmasına engel olur. Stres, üzüntü hiç iyi değildir.

dua ediyorum ama duamin kabulunde acele ediyorum.her ay psikojik hamileyim zaten yaptigim testleri üstüste dizsem boyuma gelir(1.63)esim yasakladi zaten ama ben gizli gizli yapiyirum gene..dayanamiyorum
Ooo sen dua takibi yapmaya baslamissin ama bu seni çok yıpratir. Sen duani et kabulünü ne yapacaksın herseyin bir sırası vardır.

rabbim herşeyin hayırlısını versin.. çocuk esirgemeye felan gidip haftanın belli günlerini onlarla geçirebilirsiniz belki diye düşünüyorum.. hem onların sevgiye ihtiyacı var hem sizde rahatlamış olursunuz

İsyan etmenin faydası yok psikolojini bozmaktan başka işe yaramıyor. Daha beterini düşünüp kendini iyi hissetmeye çalışacaksın başka çaresi yok. Sadece zamana bırak...

Olumsuz düşünceler, takıntı yapmak hamile kalmayı geciktiriyor...

Anlıyorum insanın çocuk sahibi olma isteğini. Bütün canlılar gibi üremek istiyoruz. Çiçek de ağaç da kedi de tek hücreli canlılar da hepsi üreme amacı taşırlar. Ama herkes üreme yetisine sahip olmayabilir.
Bu da dünyanın sonunu getirmez. Daha geniş bir pencereden bakmaya çalışın. Bir çocuk yetiştirmek istiyor iseniz ve bu içinizde büyüterek yapılması imkansız ise bir tanesine sahip çıkabilirsiniz. Ya da hiç olmaz, hiç evlenmeyen insanlar da var mesela. Onlar da nasıl dayanıyor yalnızlığa mı diycez? Olmuyorsa hayatınızı enerjinizi başka yönlere kaydırmalısınız. Benim düşüncem bu yönde.
Evet çok üzülüyor olabilirsiniz. Ama hayatınızı yas tutarak mı geçireceksiniz?

Benim annemde genetik olabilecek bi hastalık var. Eğer gen taramasında bende de çıkarsa kendi isteğimle çocuk defterini kapatacağım. Çünkü hastalık bende ortaya çıkmasa bile kötü bir geni çocuğa aktarabilirim. Ve hastalık ölümcül tedavisi yok. Bunu göze alamam.
Mesela onkoloji hastası ufacık bebekler çocuklar... belki anneleri onlara çok kolay sahip oldu ama şimdi ne savaşlar veriyorlar. Belki de bu kadar acı çekeceğini bilseydim hiç doğurmasaydım bebeğimi diyorlar . Aslına bakarsanız kimsenin tuzu kuru değil şu hayatta.

Konuyu açma amacınız hayır dua almaksa bu uslupla çok zor.
Dert paylaşmaksa yine her yazana çemkirerek onu da başaramazsınız.
Yine de Allah yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlısını versin.
Amin.soyledikleinize katilmiyorum oyle olsaydi her yazaa oyel davranirdim. Ama ban amaci ne hayir dua etmek ne derdimi paylasmak olmadigini dusunduren insanlara da tepki vermek cemkirmek gibi kaba bir tabire karşılık gelmez.

Canim sabret isyan etme sakın.Benim teyzemin 16 yıl bebekleri olmadi.Ne enistemde ne teyzemde bir sorun vardi.O kadar tedavi gorduler olmadi.Gecen yil kendiliginden oldu.Sende sabret demek ki zamani var canım

Neden gerekli oldugunu analamadim da ondan goremzden gelmistim..
sanırım benim yorumum oluyor o. Sağolun, görmezden geldiğiniz için.

böyle konu açan bi arkadaşımız vardı 20li yaşlarda, teselli olmuştuk ona. sizin yaşınızı da merak edip bi iki cümle de olsa destek olurum diye düşünmüştüm. yaşınızı öğrenerek hain planlar yapmak kuyunuzu kazmak gibi bi amacım yoktu yani. öyle bir yazmışsınız ki.söylemezsiniz anlarım ama yaşınızı soran herkes sizinle ilgili kötü birşey düşünmüyor, bilin istedim

Son düzenleme:
Olmuyor, tıbben de olması milyonda bir ihtimal, yaşım 37
İlk zamanlar kendimi çok eksik hissettim
Ama eşim toparladı beni
Çok istiyordu çocuk içim eziliyordu eksikliğimden
Ama şimdi hiç takmıyorum
Herkesin bir imtihanı var, benimki de böyle
İsyan etmedim hiç, Rabbim neden demedim sadece kabullendim

Senin yaşadığın herşeyi bende yaşadım ..senin bu tavrınıda senide anlıyorum ..bende bazen okadar sinirli ,sabırsız oluyordumki anlatamam ..
Eşim bu konuda çok sabırlıydı,inan bunun için özellikle hergun dua etmediğini aklına bile gelmediğini söylüyordu ..ben dua etmediği için ona çatıyordum düşün :)adam rahat bni sıkmıyor çocuk cocuk diye ama ben deliriyorum :)
Bazen bu hayatta yanlış öleceğimi düşündüm eşimin ailesi Doğu kökenli ben egeliyim ,eşim değil ama ailesi bebeğe çook önem veriyor ...herkes her dügorduğunde soruyor ..sanki olsa demicem yanı ..
Yok efendim bak yap kenara koy sonra olmaz demeler Sanki ben yapacakmışım gibi .
Yok çocuksuz aile olunamayacagını ima etmeler
Çoook sıkılmıştım ,vübu arada tedavıde oluyorum ama cocuğun olacağına olan inancım yok yani ..
Biara ben ailemin yanına gittim çok problemlerimi oldu kardeşim bipolar hastasıymış atak geçirdi vs vs ailem çöktü resmen ...kardeşim desen kendinde değil ver psikiyatrda yatıyor ..eşim evde tek ,ben ailemin yanında kafamda ne çocuk isteği ne bebek ne kpss ne konu komşu nede istediğim diğer şeyler silindi resmen
Okadar kötüydüki ailem annem babamda rahatsızlandı
En sonunda bende psikolojim bozulunca ailem zorla bni eve yolladılar ..
Ama o ara Allah a olmadığım kadar yakındım ..çok üzülüyordum ,tek olünlar iyileşsin yeter diyorum ...ve o ay ben okadar şeyden sonra adetıme 1hafta kala hamile kalmışım ..adetim geçti 25günAma tesam yapmıyorum ,aklımdan hamilelikte ilgili tek şey yok
Ve en sonunda test yaptım ve cidden hamileyim :)
Eşim inanmadı ilkonce ailem sevinçten havalara uçtu ..Kv oynamış duyunca:)i
Sonra zaman geçti ve 5.aya girdim şimdi ..am ane zorlukla ,paso yatıyorum ,kanamalar kasılmalar ...ağrılar ..şükür
Sonra ben şunun farkına vardım ,çok istemeyi bıraktığım herşeyinde çocuk olmadığını anladığım ve kafamın bi duman olduğu zaman rabbım verdi bu mucizeyi :)
Kardeşim iyileşiyor ,ailem şimdi daha iyi ..şimdilik iyi gibi herşey ,karanlığın nedini olmadan sanki aydınlık gelmiyor :)
Ben inanıyorum sizinde olacak evladınız ...

Beni yanlis anlamazsaniz bence biraz ruhunuzu ferahlatin ofke dolusunuz ve bu ofkelerin sonu hep kayiptir yapmayin Allah askina .. hepimizin sorunlari dertleri var ben evleneli 3. Yilima girecegim hic korunmadim bebek sahibi olamadim neden biliyormusun cunku tuplerim tamamen kapali yani hic.dogal yoldan evlat sahibi olamiycam tup bebek tedavisine basladim 2 aydir bir sorun cikiyor ve erteleniyor.. Rabbime hamdu senalar olsun ki bana umutlarimi vermis buna dayanacak gucu ve kalbime askini vermis eminimki sabirla bekleyen her insan mukafatini alacaktir.. sana bir arkadas tavsiyesi kurani turkce meailiyle oku insana cok iyi geliyor insallah Allahim tum evlat isteyen insanlara hayirli saglikli evlatlar verir

Konu sahibi isyan etmeniz yanlış olmuş ancak yine de bazılarının fazla yüklendiğini düşünüyorum.

neticede hangimiz çok sabırlı olabiliyoruz ki.

burada sabırlı olup, en doğrusunu Allah bilir diyip hayırlısını istemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…