• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Çocuğu okula giden annelerin sohbet alanı

Alıştırma derslerinden sonra bugün tam gün olarak okula başladık..
Önce "senden ayrılmak istemiyorum" dedi kızım."Ama zaten benden bütün gün ayrısın anneanne bakıyor sana akşam hemen alıcam seni "dedim (çalışan anneyim)..
Sonra "karnım ağrıyor "dedi.."istersen doktora gidelim "dedim.Hayır dedi.
"Uykum var biraz uyucam "dedi. "İstersen öğlen okulunda uyuyabilirsin hem en sevdiğin yastığını da götürüyoruz "dedim.
En son saç tokamı taktım koluna "bu sende dursun ben de senin resmine bakıcam bütün gün akşam da hemen alıcam seni işim bitince"dedim.Tamam dedi
Topu göğsümde yumuşattım yani :110:
Bakalım bir sonraki senaryo nasıl olacak ?
Toka detayınız çok önemli ve güzel bir hamle olmuş. Sizden bir eşya olmazsa da ellerinize minik bir çiçek, kalp çizip dönüşte birbirinize özlediğinizde çizime bakıp öpücük attığınızı filan anlatın.

Kızlar benim oğlum kıyametler kopartiyo gitmicem okula diyip evde kalmak istiyormuş. Napim akıl verin
Kesinlikle ödül- ceza yöntemini kullanmayın. Nedenini öğrenmeye çalışın, kendi okul hayatınızdan güzel örnekler anlatın (ama çocuğa değil, eşinizle sohbet edin çocukta duysun) ve en önemlisi, okula güvendiyseniz ki güvenmeseniz yazdırmazsınız okula ve öğretmenine teslim edin, o sizi yönlendirecektir.
Bu kadar net söylüyorsa okulla ya da öğretmenle ilgili kötü şeyler duymuş olma ihtimali var. Ya da size çok bağımlı ayrılık kaygısı yaşıyor. Ya da evde kardeş var onu kıskanıyor. Ya da ekran bağımlılığı var onu bırakmak istemiyor. En son ihtimal sosyal fobisi var topluluk içine girmek istemiyor. Nedeni öğrenirseniz çözüm daha kolay olur.

Kesinlikle ödül- ceza yöntemini kullanmayın. Nedenini öğrenmeye çalışın, kendi okul hayatınızdan güzel örnekler anlatın (ama çocuğa değil, eşinizle sohbet edin çocukta duysun) ve en önemlisi, okula güvendiyseniz ki güvenmeseniz yazdırmazsınız okula ve öğretmenine teslim edin, o sizi yönlendirecektir.
Bu kadar net söylüyorsa okulla ya da öğretmenle ilgili kötü şeyler duymuş olma ihtimali var. Ya da size çok bağımlı ayrılık kaygısı yaşıyor. Ya da evde kardeş var onu kıskanıyor. Ya da ekran bağımlılığı var onu bırakmak istemiyor. En son ihtimal sosyal fobisi var topluluk içine girmek istemiyor. Nedeni öğrenirseniz çözüm daha kolay olur.
Bizimki bu sene kardeş olacağı sanırsam ikilemde kaldı . Şükür bugün 1 saat gittik sevdi öğretmenide çok sevmiş okulun bahçesinden zor çıkardım 🙈 tek derdimiz okul çok uzak bir an önce servislerin acilmasi

Yönetmelikte okul öncesine zorunlu değilmiş sanırım
Okulların kendi insiyatiflerine bağlı herhalde.
Ben takmalarından yanayım şahsen, gün içinde değiştirdikleri ve açık havada zaman geçirdikleri için.
Gerçi benim çocuklarım alışkın ve hiç de indirmezler.
Alışkın olmayan bir çocuk, maske kullanımına dikkat etmez, aynı ürünü takarsa faydadan çok zarara çevirebilir.

Kızlar okula giden var mı bugün nasıl geçti bizi daha çağırmadılar da
Dün başladı benimkiler.
Dün tam bir kaostu, ağlayan zırlayan korkuluklara asılanlar off diyorum, birbirlerini de etkilediler.
Ağlamayan çocuklar bile kendini yerden yere atmaya başladı.
Bugün hiçbir veliye izin verilmedi, daha kontrollü oldu.
Dolayısıyla bugün ağlamadı benimkiler ama dün hiç susmamışlardı.

Back
X