Bebek Beslenmesi Çocuğu iştahsız olupta, sorun çinko eksikliğinden kaynaklı olanlar var mı??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
merhaba, kızım 2 yaşında ve ezelinden beri olan iştahsızlığı hat safhada.
tanıdıklardan duyduğuma göre çinko eksiliği olan bir çocuk iştahsız olurmuş.

sizinde böyle bir sorununuz olupta, çinko eksikliğinden diye dr. teşhisi var mı?
çinko tedavisi uygulandıktan sonra iştahı arttı mı?

paylaşırsanız sevinirim.

yani bir çok çocuk işdahsız ama doktorlar canı isterse yer deyipp geçiştiriyorlar ve neden işdasız olabileceğine dair araştırma gitmiyorlar anneleri hiçbirşeye yönlendirmiyorlar. illaki bişeylerin eksikliği işdahzılığa yol açar ama kimse araştırmıyor.

balık yağlarında çinko varmış, kullan istersen. bizim doktor bize önerdi biz kullanıyoruz.
kansızlık falan varmı baktırdın mı hiç?

Canım aynı dert benim oğlumda da vardı. İçeriğinde çinko olan şurup var istersen özelden adını yollarım dene zaten vitamin takviyesi çocuğa bir zararı olmaz ama konu çocuk olunca dr. tavsiyesi en mantıklı. Ben çözüm bulamadığım için denedim ama memnunum

kızlar dün doktora gittik çinko eksikliği için hiçbir test yapmadı, çinko eksikliğinde gelişim geriliği olurmuş ama bizim kızın boyu uzadığı için ve başka hiçbir belirtisi olmadığı için yapma gereği duymadı. dr.da güveniyorum prof. çünkü. bizim kızın yapısı böyleymiş az yemeğe devam edeceğiz yani, kabullenmemiz lazım artık bunu.
ama içimiz rahat etsin diye sadece 1 kutu kullanmak üzere çinko şurubu verdi. oda ben rahatlayayım diye yani gerek görmedi.
kanlı canlı bir çocuğun var dedi sağlıklı çok şükür dedi. boyuda uzamış ...

kan tahlillerini daha önce yaptırmıştık zaten onda da bişey çıkmamıştı.

artık bunu kabullenmemiz lazım hepimizin. bizim çocuğumuz diğer çocuklar gibi mükemmel öğünler yemeyecek :KK43:

artı benim kız 26 aylık ve 11 kg. dediki dr. kendini buna alıştır seneye geldiğinde de 12 kg. olur dedi :)

kızlar dün doktora gittik çinko eksikliği için hiçbir test yapmadı, çinko eksikliğinde gelişim geriliği olurmuş ama bizim kızın boyu uzadığı için ve başka hiçbir belirtisi olmadığı için yapma gereği duymadı. dr.da güveniyorum prof. çünkü. bizim kızın yapısı böyleymiş az yemeğe devam edeceğiz yani, kabullenmemiz lazım artık bunu.
ama içimiz rahat etsin diye sadece 1 kutu kullanmak üzere çinko şurubu verdi. oda ben rahatlayayım diye yani gerek görmedi.
kanlı canlı bir çocuğun var dedi sağlıklı çok şükür dedi. boyuda uzamış ...

kan tahlillerini daha önce yaptırmıştık zaten onda da bişey çıkmamıştı.

artık bunu kabullenmemiz lazım hepimizin. bizim çocuğumuz diğer çocuklar gibi mükemmel öğünler yemeyecek :KK43:

artı benim kız 26 aylık ve 11 kg. dediki dr. kendini buna alıştır seneye geldiğinde de 12 kg. olur dedi :)

canım bende aynı durumdayım oğlum 24 aylık bu ay 2 yaş kontrolü var ama beim evde tartmama göre 10.5 kilo falan 26 aylıkken en ii ihtimal 11 kilo olur boyuda 6 önce 82 cm di bizim dr da aynı şeyi söylüyo ama hergün kriz geçiriyorum ne yapsamda yemiyo deli ediyo beni 5 öğün süt ver içer aralarda 2 biküvi 1 dilim elma biraz muz tamam doyar hiç yemek verme bende acıktım demez hiçbi vitamin almıyo çok üzülüyorum bu duruma:KK14:

arkadaşlar evet iştahsız çocuk derdi hepimizde var,çinko eksikliği iştahsızlık yapıyor,eğer o eksikliktense bunların takviyesi var kullanabilirsiniz,ben oğluma bi kutu kullanmıştım gecen sene nutrigen üzüm,hem iştah yapıyor hem kan yapıyor diye yazıyor,içinde çinko filan var,hem vitamin mineral almış olur,birde bunu deneyin bence bende şimdi sebze yemiyor diye vegy kullanıyorum,çocuklar yemek yemeyince mecbur böyle şeylere başvuruyoruz napalım.

bende çinko eksikliğinden kaynaklı iştahsızlık olduğunu duymuştum..oğluma bir şurup aldım zinco için,eczacı arkadaşım,o tavsiye etmişti,açıkcası birşey farketmedi...belki bizim iştahsızlığımız çino ksikliğinden değildi..vitamin adı verilebiliyormu bilmiyorum ama zinco adı..

ewet çinko eksikliyide iştahsızlık yapıyo 20 aylık kızım var aynen bizimde iştahsızlık haf sahada ne yapsam yemıyo doktora gittik ocean multivitamın nutrigine diye bir tanede üzüm exresi vermıstı iştahını hiç acmamıstı en son cinko eksıklıyı olabılır dıye zinko diye bir şurup verdi biraz faydası oldu gibi

X